Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van kérdésetek a gyermeketek...

Van kérdésetek a gyermeketek beszédfejlődésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Logopédus vagyok, jelenleg itthoni üzemmódban 14 hónapos kisfiammal. Ha tudok segíteni, szívesen válaszolok a kisgyermekek beszédfejlődésével, beszédhibákkal kapcsolatos kérdésekre. (Esténként tudok feljönni)

2011. máj. 13. 14:53
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/410 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Még az érdekelne,hogy a fiam miért tudja kimondani hogy kuka,kukac,de azt hogy ki pl nem.

2012. febr. 27. 08:50
 282/410 A kérdező kommentje:

Adri üzeni:

Elnézést kérek minden kérdezőtől, jelenleg nincs lehetőségem válaszolni a kérdésekre. Ha a kisfiam megszületése után hazajöttünk a kórházból, amint tudok, jelentkezem.

Üdv.

Adri

2012. febr. 29. 21:05
 283/410 anonim ***** válasza:

Szia!

Májusban lesz 3 éves a gyermekem, és nem akar beszélni. Voltunk neurológián, ahol korai fejlesztést javasoltak, majd pszihológusnál, és végül a bizottság előtt, ahol az összes papírunkat átnézve, és a látottak alapján expressiv beszédzavart állapítottak meg? Pontosan ez mit jelent? Én hogyan fejleszthetném? Mit tanácsolsz? Köszönettel: M.Z

2012. márc. 17. 13:58
 284/410 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

Mit értesz az alatt,hogy nem akar beszélni?Abszolút semmit sem mond?

2012. márc. 26. 09:00
 285/410 anonim ***** válasza:

Van 10-15 szava, sok mindet mond utána ha úgy van kedve. De inkább babanyelven "beszél". Pár szó van amit ő talált ki. Ha megértetni akarja magát, akkor mutogat, és mondja hogy "arra". Járunk korai fejlesztőbe. A bizottságon azt a diagnózist kaptuk hogy expressiv beszédzavar. Kifejtenéd hogy ez mit takar? Most tanítjuk hogyan kell kismotorral menni, páros lábbal ugrálni, mert ő ezeket nem tudja. Mit ajánlanál nekem, amivel elősegíthetném a beszédfejlődését? Nagyon sokat olvasok neki, és sokat mondókázunk is.

Köszönöm: utolsó válaszoló vagyok

2012. márc. 28. 06:52
 286/410 anonim ***** válasza:
Szia.Az én kisfiam 3 éves és 5 hónapos.Még nem voltunk vele sehól mert azt mondták,hogy ha elkezdi az ovit akkor egyből megtanúl beszélni.5 hónapja járunk oviba ebből betegség és szünet kimaradt.Azóta fejlődött de nagyon lassú a javulás a beszédjében.Nem beszél sok szavas mondatokban.Tud szavakat sokat de azokat töbségében se rendesen mondja ki.pl.anyu helyet "au".Mondja még amit nagyon szeret pl.Túrós tészta,tesco,papuci,Kóla,toszi vagy is csoki,haza,hovatetted,cumi helyett puti,tityta papa vagy is pista papa,kérek,titílni tell vagy is pisilni kell,pui vagy is cumi,husi,tiszta kosz stb.Ez mind kevés a beszédjéhez mert nem tudunk vele rendesen konunikálni csak mindenre igen vagy nem a válasza mert nem tud mondatokban beszélni.Nagyon aggódunk már most márt komolyabb dologra gondolunk.Mentálisan teljesen épp mert megért,megcsinál mindent amit mondunk neki.A szemembe néz ha beszélünk vele nem zárkózik külön világba.Hal,érti a nevét.Viszont akaratos,kicsit rossz is de nem hiperaktív.Az oviba visszahúzódó én úgy látom,félénk de itthon teljesen kibontakozik.Annyi még,hogy pedálozni nem tudom megtanítani jelenleg de más eltérő nincs a mozgásában.10 hónaposan már ment.Én szinte nem beszéltem hozzá baba korában s a párom sokat volt oda dolgozni.Halandzsanyelven játszik magába,kistesót most várjuk.Utánoz minket,figyel.Magától akar sokszor mindent csinálni.Kérem írjon pár sort,hogy mi lehet a gond a beszédével kapcsolatba.Apa sokszor mérgébe butának mondja fél,hogy "hülye"gyerek azért nem beszél még.Ez nekem nagyon rosszúl esik mert én picit se érzem buta gyereknek azért mert nem beszél és nem tud pedálozni.Ezt őszintén mondom.Szánjon rám pár percet és kérem írja le a véleményét.Előre is köszönöm szépen.
2012. márc. 31. 20:37
 287/410 anonim ***** válasza:

A 286-os anyukának üzenném, hogy mi is ezen a szinten tartunk kb., és a gyerek nem buta. Nem is szabad butának nevezni. Kár ezzel bántani!

Mi fejlesztésre fogunk májustól járni, a tsmt tornát szokták dicsérni, milyen hatékony és szórakoztató is egyben a gyerkőcnek. Nézz utána, hátha az nektek is bejön. www.fejlesztohaz.hu Sok sikert és kitartást! A fiúknak 4 éves korára kell szépen beszélniük, még nem szabad kétségbeesni. Én ugyan nem vagyok logopédus, csak egy anyuka, úgyhogy én is várom a szakember véleményét, természetesen.

2012. ápr. 1. 19:18
 288/410 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen a válaszodat kedves utólsó.Végre valaki akitől egy pici megértést és megnyugtatást is kapok.Ma beszéltem erről az ovónénivel és azt mondta ad valami elérhetőséget ahól meg tudjuk mutatni a gyereket és tanácsot ad vagy esetleg választ a kérdéseinkre.Én sem tartom butának a gyereket mert tudom,érzem és látom,hogy nem az.Nincs a cselekvéseibe sem olyan amin meglepődnék,hogy ezt most miért csinálta.Egyszerűen nem értjük,hogy miért van ez!?Elkeztem én is most márt foglalkozni komolyabban ezzel a dologgal mert nagy javulást nem hoztak az el telt hónapok.Addig megyek míg nem segít valaki és nem lessz vége ennek az érthetetlen problémának a kicsi fiamnál.Olyan okosnak látszik meg ügyesnek és egyszerűen nem tud mondatokban beszélni!!!Milyen jól is esne a lelkemnbek ha véleményt alkotna,beszélne hozzánk.

Ha a párom mérgébe azt mondja,hogy buta akkor mindig olyan nagyon ideges leszek mert tudom,hogy egy értelmes kis gyerek és úgy érzem akkor egyedűl vagyok a fiammal.Soha nem tudnám azt mondani neki,hogy buta gyerek!!Remélem segítenek rajtunk a hozzáértő emberek akik akarnak is segíteni.

2012. ápr. 2. 08:39
 289/410 anonim ***** válasza:

Szia Adri!

Nagyon örülök,hogy van ez a lehetőség,hogy kérdezhetek tőled a beszédfejlődéssel kapcsolatban.

Kislányom 2,5 éves múlt februárban.2 éves kora előtt egy kicsivel már el tudott mondani pár mondókát,verset.

Azokat szépen elmondja.De amikor "beszélgetünk" dadogva mondja a szavakat pl:a a a anya,tu tu tu tudom.Volt 1-2 hónap amikor szépen beszélt,de most visszatér ez a borzasztó dadogás.Bánt nagyon,és el vagyok keseredve,hogy ez most beszédfejlődési szakasz,vagy pedig dadogás..?

Természetesen próbálom nem éreztetni vele a dolgot,de mindig azt várom,hogy jobb lesz,de mintha romlana.Sokat mondókázunk,mondatokat mondatok vele,de erőltetni sem szeretném.

Logopédushoz menni még elég kicsi igaz?

Mennyi idős kortól foglalkozik ezzel a logopédus?

Kérlek szépen adjál tanácsot mit tegyek????

Nagyon aggódom.

Természetesen mástól is szívesen fogadok tanácsokat,tapasztalatokat aki ugyanebben jár esetleg.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!!!

Üdv:Móni

2012. máj. 4. 22:26
 290/410 anonim ***** válasza:
Szia Móni, én csak olvasgatom ezt a topikot, de hallottam már olyanról, hogy élettani dadogás. Olyankor a gyerkőc, gyorsabban gondolkodik, mint ahogy a szavak a szájára jönnek, és ez a dadogás idővel magától elmúlik. Ne javítgasd, ne tudatosítsd benne a dadogást. Gyakori jelenség, nincs vele teendő. Ha gondolod, keress rá a böngészőben.
2012. máj. 5. 21:58
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!