Van kérdésetek a gyermeketek beszédfejlődésével kapcsolatban?
Utolsó vagyok.
Még az érdekelne,hogy a fiam miért tudja kimondani hogy kuka,kukac,de azt hogy ki pl nem.
Adri üzeni:
Elnézést kérek minden kérdezőtől, jelenleg nincs lehetőségem válaszolni a kérdésekre. Ha a kisfiam megszületése után hazajöttünk a kórházból, amint tudok, jelentkezem.
Üdv.
Adri
Szia!
Májusban lesz 3 éves a gyermekem, és nem akar beszélni. Voltunk neurológián, ahol korai fejlesztést javasoltak, majd pszihológusnál, és végül a bizottság előtt, ahol az összes papírunkat átnézve, és a látottak alapján expressiv beszédzavart állapítottak meg? Pontosan ez mit jelent? Én hogyan fejleszthetném? Mit tanácsolsz? Köszönettel: M.Z
Kedves utolsó.
Mit értesz az alatt,hogy nem akar beszélni?Abszolút semmit sem mond?
Van 10-15 szava, sok mindet mond utána ha úgy van kedve. De inkább babanyelven "beszél". Pár szó van amit ő talált ki. Ha megértetni akarja magát, akkor mutogat, és mondja hogy "arra". Járunk korai fejlesztőbe. A bizottságon azt a diagnózist kaptuk hogy expressiv beszédzavar. Kifejtenéd hogy ez mit takar? Most tanítjuk hogyan kell kismotorral menni, páros lábbal ugrálni, mert ő ezeket nem tudja. Mit ajánlanál nekem, amivel elősegíthetném a beszédfejlődését? Nagyon sokat olvasok neki, és sokat mondókázunk is.
Köszönöm: utolsó válaszoló vagyok
A 286-os anyukának üzenném, hogy mi is ezen a szinten tartunk kb., és a gyerek nem buta. Nem is szabad butának nevezni. Kár ezzel bántani!
Mi fejlesztésre fogunk májustól járni, a tsmt tornát szokták dicsérni, milyen hatékony és szórakoztató is egyben a gyerkőcnek. Nézz utána, hátha az nektek is bejön. www.fejlesztohaz.hu Sok sikert és kitartást! A fiúknak 4 éves korára kell szépen beszélniük, még nem szabad kétségbeesni. Én ugyan nem vagyok logopédus, csak egy anyuka, úgyhogy én is várom a szakember véleményét, természetesen.
Köszönöm szépen a válaszodat kedves utólsó.Végre valaki akitől egy pici megértést és megnyugtatást is kapok.Ma beszéltem erről az ovónénivel és azt mondta ad valami elérhetőséget ahól meg tudjuk mutatni a gyereket és tanácsot ad vagy esetleg választ a kérdéseinkre.Én sem tartom butának a gyereket mert tudom,érzem és látom,hogy nem az.Nincs a cselekvéseibe sem olyan amin meglepődnék,hogy ezt most miért csinálta.Egyszerűen nem értjük,hogy miért van ez!?Elkeztem én is most márt foglalkozni komolyabban ezzel a dologgal mert nagy javulást nem hoztak az el telt hónapok.Addig megyek míg nem segít valaki és nem lessz vége ennek az érthetetlen problémának a kicsi fiamnál.Olyan okosnak látszik meg ügyesnek és egyszerűen nem tud mondatokban beszélni!!!Milyen jól is esne a lelkemnbek ha véleményt alkotna,beszélne hozzánk.
Ha a párom mérgébe azt mondja,hogy buta akkor mindig olyan nagyon ideges leszek mert tudom,hogy egy értelmes kis gyerek és úgy érzem akkor egyedűl vagyok a fiammal.Soha nem tudnám azt mondani neki,hogy buta gyerek!!Remélem segítenek rajtunk a hozzáértő emberek akik akarnak is segíteni.
Szia Adri!
Nagyon örülök,hogy van ez a lehetőség,hogy kérdezhetek tőled a beszédfejlődéssel kapcsolatban.
Kislányom 2,5 éves múlt februárban.2 éves kora előtt egy kicsivel már el tudott mondani pár mondókát,verset.
Azokat szépen elmondja.De amikor "beszélgetünk" dadogva mondja a szavakat pl:a a a anya,tu tu tu tudom.Volt 1-2 hónap amikor szépen beszélt,de most visszatér ez a borzasztó dadogás.Bánt nagyon,és el vagyok keseredve,hogy ez most beszédfejlődési szakasz,vagy pedig dadogás..?
Természetesen próbálom nem éreztetni vele a dolgot,de mindig azt várom,hogy jobb lesz,de mintha romlana.Sokat mondókázunk,mondatokat mondatok vele,de erőltetni sem szeretném.
Logopédushoz menni még elég kicsi igaz?
Mennyi idős kortól foglalkozik ezzel a logopédus?
Kérlek szépen adjál tanácsot mit tegyek????
Nagyon aggódom.
Természetesen mástól is szívesen fogadok tanácsokat,tapasztalatokat aki ugyanebben jár esetleg.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!!!
Üdv:Móni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!