Van kérdésetek a gyermeketek beszédfejlődésével kapcsolatban?
Szia!
Köszönöm a válaszodat, hasznos volt.
Amúgy a lányom aki 2 éves, szinte mindent mond,remélem nála nem lesz gond. Igaz vannak szavak amiket nem igazán lehet még érteni.
Az a kislány később is kezdett el beszélni, de csak most 6 évesen kezdték el a kezelést. Nagyon nehezen érthető a beszéde, van okom félni, hogy esetleg a lányom tőle rosszul fog megtanulni szavakat?
Ha járnak logopédushoz, akkor szépen fog tudni majd beszélni, és kb. 8 éves lesz amikor látható vagyis hallható lesz a változás?
Üdv
Mivel nem ismerem sem a kislányt, sem a logopédusát, értelmetlen volna találgatni, hogy mikorra lesz változás.
Nem valószínű, hogy az ő beszéde hatással lenne a te kislányodéra, vagy max. átmenetileg, ha nagyon szoros a kapcsolatuk, és ezért utánozni próbálná.
Szia!
Ezek alapján nem látok semmi problémásat. Nincs elkésve egyáltalán. Gyakori, hogy csak szótagokat ismételgetnek eleinte. A megszólítás hiánya sem gond, neki egyszerűen az nem olyan fontos, hiszen ott vagytok, és elég, ha rátok mutat, azzal van elfoglalva, hogy a számára érdemleges információt próbálja közölni.
Szóval, csak türelem, mondja majd a többit is. :)
Üdv.
Adri
Bocsánat, közben rájöttem, hogy nem te írtad, hogy felméretted gyógypedagógussal, és ő kifogásolta a beszédfejlődést. Visszaolvastam még egyszer, amiket írtál, és továbbra is tartom, hogy ezek alapján nincs okod aggodalomra, a kislány jól fejlődik.
Üdv.
Adri
Szia!
Ez a dadogás nagyon enyhe formája. Nem annyira a beszédtechnikáddal van gond, inkább pszichés eredetű lehet. Így látatlanul, írásban sajnos nem tudok neked segíteni. Kifejezetten dadogókkal foglalkozó logopédust, vagy pszichológust keress (talán az utóbbi jobb lenne), akihez rendszeresen tudsz járni.
További szép napot kívánok!
Adri
Szia, lehet még kérdezni? Csak most vettem észre a kérdést.
4 éves a fiam, és az r-ekkel még mindig hadilábon áll, valamiért nem tudja pörgetni a nyelvét, ez még normális, vagy most már foglalkozni kéne ezzel? Múltkor belekukucskáltam a szájába, és nekem nagyon magasnak tűnik a szájpadlása, de ebben nem vagyok biztos, nincs összehasonlítási alapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!