Ekcémás babák/gyerekek anyukái van valakinek tapasztalata az Emolium krémmel kapcsolatban?
Bocsánat hoyg nem kifejezetten erről a krémről írok,de nekem anyósom rendelt innen a bőrére, én meg épp ma rendeltem meg a páromnak mert neki is ekcémája van.
Úgy láttam van kisgyerekeknek is.
www.mannaszappan.hu
Minden jót!
Köszi szépen, mi már ezeken túl vagyunk.
A kecsketejestől a shea vajasig, a háziszappanon keresztül, Lipikar, Lipobase, Omega 3, Exxema repair, Linola.
Remélem, nektek beválik!
Én is offolok, bocsánat!
Ezt még nem próbáltuk, de minden mást igen, sok-sok éve szenvedünk... de csak az Elocom segít, és a Protopic (az legalább nem csíp, ha seb van, és nem is szteroidos)
Kipróbáljuk az Emoliumot.
Protopic-et még nem lehet neki, még nincs 2 éves.
Mi is kipróbáljuk az Emolium-ot, aztán majd tapasztalatcsere! :-)
Most láttam az utolsó válaszát.
Tejallergiás a kisfiunk, úgyhogy nem használhatjuk.
Mi is viszolygunk a steroidtól, a férjem évek óta küszködik egy, az asztmájára próbált steroidkúra +30 kilójától megszabadulni, és azt is tudjuk, hogy az csak tüneti kezelést ad, de amikor a gyerek már csak sír fájdalmában, és mi is a tehetetlenségtől, annyira viszket neki mindenhol, még a fejbőre is, akkor bizony egy kis tüneti kezelés is jól jön!
Az emoliumról lebeszélt a bőrgyógyászunk, mert ugyanaz az anyag van benne, mint a mosakodókban, csak valaki hangzatos nevet adott neki, hogy eladhassa a kétségbeesett embereknek (by bőrgyógyászunk), és még a tartósítószermentes tiszta gyógyszertári mosakodót sem bírja a kisfiunk bőre, úgyhogy ez nekünk almás.
Köszönöm a válaszod és a törődést a kisfiam nevében is!
Az Exxema repair krémet is próbáltuk már, nem rossz, de nálunk nem az ekcéma, hanem az atópiás dermatitisz a fő probléma. Az ekcémás foltokat szépen lehet kezelni, kivéve azokat, amik kirepedeznek, mint pl. az egyik füle alatt. Azon csak a Betadine segít valamennyit. Van az állán is egy folt, gondolhatod, hogy mennyire tud begyógyulni egy nyáladzó kisgyerek arcán!
A teafa készítmények sem jönnek be nála mosakodáshoz, a tiszta víz az egyetlen, ami nem rontja a bőrét.
A haját Linola samponnal mossuk havonta egyszer, közte azt is csak vízzel. A Linola krémben sem volt rossz, de azt az egy fajtáját, ami jobb volt neki, azt bevonták.
Ami még nagyon jó volt a kisfiunknak, az Exxema repairnak van kimondottan ekcémás fejbőrre való gélje, de ezt meg már nem gyártják, mert drága és kicsi volt rá a kereslet.
A krémekről még annyit, hogy javítani egyik se javított a bőrén, a csuklóján és a bokáján a legdurvább a helyzet, a tipikus megvastagodott bőr, ami tele van sebekkel a vakarózás miatt.
Kipróbáljuk a L'Angelica márkájú termékeket, hátha...
A kisfiunknak a legjobb bőrpuhító a bőrgyógyász által összeállított cérás zsírozó, csak az a baj, hogy fellángolás esetén a steroidon kívül semmi nem használ.
Sziasztok!
Nekünk nagggyon bejött az Emolium. Atópiás dermatitise van az én kisfiamnak is, már kezdett kicserepesedni a bőre hétvégén, de csak mára volt időpontunk a bőrgyógyászunkhoz. Hétfőn szaladtam a patikába, mert már véresre vakarta magát és nagyon csúnya volt. Két éjszaka használtuk a testápolót, ma nem tudtam mit mutatni a doktornéninek. Hihetetlen, a doktornéni is nagyon örült. Holnap szaladok megvenni a fürdetőt is,mert a gyógyszertári fürdető nem az igazi. És ezzel el is hagyhatjuk a szteroidos kenőcsöket is. Én most nagyon bízom ebben a testápolóban, remélem nem unja majd meg a bőre.
Szerintem ha tehetitek Ti is próbáljátok meg, 2400 Ft körül volt az ára.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!