Másnál is rémálom az esti lefektetés a háromévesekkel? Hogyan és mikor kerülnek ágyba a gyerekek ott, ahol többen is vannak?
Nekem már nagyobbak a gyerekeim,de soha nem volt rémálom a lefekvés.
Magadnak köszönheted,hogy a gyerek a saját akaratát érvényesíti a tiéd helyett.
A mese után menj ki a szobából,és akárhogy hisztizik,ne menj be hozzá. Legfeljebb egyszer,de akkor is azért,hogy határozottan rászólj,hogy aludjon.
Igaz,néhány este nehéz lesz,de azután megszokja,hogy egyedül aludjon el.
3 éves most a kislányom, de este vacsi, fürdés, apától elköszönés, mese, puszi és alvás. Első perctől saját szobájában aludt, néha van egy egy nyűgösebb nap, mikor forgolodik kb negyed órát elalvás előtt, de azt is már egyedül az ágyában.
Szerintem egy kicsit a sarkadra kéne állni. Azért mert csak 3 éves, kb van benne annyi rafináltság mint egy felnőttben. Persze h sír ha kimész, mert tudja azzal eléri h bent maradj. Persze h kitalál mindent csak h még maradj egy kicsit, mert tudja, megteszed amit ő akar.
A kérdésed az volt hogy másnál is így zajlik e. Nem tudom, nálunk nem. És sok anyuka ismerősöm van, nagy részüknél úgy zajlik mint nálunk.
Kezdetektől ( 2-3 hós koruktól) egyedül aludtak a saját ágyukban a gyerekeim (most 4 és 2 évesek) fürdés, öltözés, rövid mese és kijövök.
Ennyi. Szerintem az első válaszoló is nagyon okosat írt hogy érzi rajtad hogy legszívesebben már kint lennél, ugyanakkor ellazulás ide vagy oda muszáj érvényt szerezned ennek hogy 1 vagy 2 mese max. és utána anya kimegy és kész.
Ordítani fog gondolom, de én a Jo Frost (szuperdada) módszert alkalmaznám, annyiszor vinném vissza az ágyába ahányszor csak kijön. Első éjjeletek biztos nagyon rossz lesz meg még utána 1-2 de ha ezt rászánod akkor hatásos lehet, csak nem szabad feladni.
Sosem rémálom az esti fektetés, pedig sosem hagytam magukra és maximum 5perc amit "altatással" töltök. Egyébként szeretem is nézni, ahogy álomba szenderülnek.
Én inkább a fektetés és az esti rendszert tartanám hibásnak. Mert nem írtad, hogyan kéne kilencig ágyba kerülnie a gyereknek. Mikor kel fel délutáni alvásból,hogyan zajlik az este, mikor fürdetek, hogyan kerül ágyba a gyerek. Én a kilenc órai alváshoz már 7- fél 8-kor elkezdem készíteni őket, fürdés, majd még egy utolsó mese a tévében, kis játék, apró dolgok-kakilás, pisilés, vízivás, ha nem álmosak, hanem pörögnek, akkor valami nyugtató játék az ágyban és már esti mese alatt alszanak is. Szóval azért az esti fektetés hosszabb procedúra.
Lehet hogy ő kilenckor még nem elég fáradt, illetve nem nyugszik le az alváshoz.
Én apa voltam, mostanában nagypapa.
Ha otthon voltam, mindíg az én jutalmam volt a gyerekek fürdetése, altatása.
Ezt nem gúnyból írtam, én valóban szerettem csinálni.
Azok írják jól, akik pedzik azt, hogy a kicsik csak akkor bírnak elaludni, ha már fáradtak hozzá, készek rá.
Én nagyon szerettem mesélni, saját történeteket, beleszőni a nap tanulságait. Gyakran végig sem tudták hallgatni.
Talán szentségtörésnek hangzik, de ha még nagyon élénk, akkor maradhat még tovább egy kicsit ébren.
De ha másnap időre kell felkelni, akkor csak az a megoldás marad, hogy kicsit jobban odafigyelsz rá és az esti programot úgy irányítod, hogy a végefelé már ne legyenek nagyon felélénkítő események, mert a fáradt gyerek is erőre kaphat kis időre.
Bizony, előfordult néha, hogy beestek az ágyba és már aludtak is. Én ilyenkor csak kapcsolgattam kint a tv-t, lapozgattam a könyveket, de komoly hiányérzetem volt, mert a legkedvesebb esti programom maradt el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!