Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnál is rémálom az esti...

Másnál is rémálom az esti lefektetés a háromévesekkel? Hogyan és mikor kerülnek ágyba a gyerekek ott, ahol többen is vannak?

Figyelt kérdés
Kezdek kiborulni attól, hogy az esti mesétől számítva még legalább 40-50 percig ott kell dekkolnom a gyerek mellett, míg el nem alszik. Persze közben kitalálja,hogy kakálnia kell - ami vagy bejön vagy nem- , szerintem időhúzásként, és az altatás végére már tiszta ideg vagyok, ohgy már megint nem aludt el kilenckor , csak tízkor a gyerek. A tegnap este rekord volt, két órát ültem mellette. Mert persze ha kimegyek, akkor sír, mert nem tud egyedül elaludni. De könyörgöm, minden anya estéje ezzel telik el? És akkor még hol marad a tennivaló, az apák babusgatása? Sokszor bealszom a gyerek mellett ha már nagyon lefáraszt odafekszem, nem bírok ülni a sötétben tovább fáradtan...Nem jó ez így:(
2011. okt. 24. 05:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem csináld azt, hogy elmondasz neki egy mesét aztán szépen kimész. Ha nem bír aludni mondd neki, hogy gondoljon valami szépre! Gondolja át a mesét amit olvastál. Biztos elalszik! De nálunk is ez volt e módszerrel mindent rendbe hoztunk!
2012. okt. 31. 12:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Régi a link, de úgy látom érdemes bele írni, mert olvassák még.

Szóval én bent maradtam, amíg el nem aludtak.

Ha ezt teszed, jobban jársz, mert ha csak immel- ámmal intézed és szabadulni akarsz, sokkal tovább tart.

Egyebként is annyira rövid ez az időszak, nem tart örökké.

Zsuzska lányom rövidesen "Zsuzsana"-i magasságokba emelkedett.

Ezt úgy értem, hogy még suli előtt megtanult írni, fel is írta a nevét a fennt jelzett módon egy darab papírra. Az első betűk ugyan háromszor akkorára sikeredtek, mint az utolsók, de művét büszkén szemlélte és kiragasztotta ajtajára, amit kulcsra zárt és engedélye nélkül oda belépni tilos volt.

A kettőzött betűk fontosságára senki sem merte felhívni a figyelmét...

2012. okt. 31. 13:42
 13/13 anonim válasza:
Hát, szerintem ha valaki 1-2 órákat ül bent "altatni", akkor nem tűnik olyan rövidnek az az idő, amíg leszoknak róla a gyerekek. Amikor a fiam 2 éves volt, akkor igényelte, hogy ott üljek, amíg elalszik. Ez persze neki biztos nagyon jó, de este 9-kor már azért gondolhat magára is az ember, meg a párjára. Ezért fogtam magam, és kijöttem mese után. Jött utánam. Kb. 15-ször vittem vissza kézen fogva, ebből 13-szor már szó nélkül. Szerencsére nem sírt, csak jött utánam. Második este már csak 1-2 alkalommal jött ki, utána leszokott. Nevelni kell őket, például arra is, hogy nem KIZÁRÓLAG az ő igényeik vannak a világon. Persze, meg lehet adni nekik mindent, amit csak akarnak, de nem biztos, hogy így járnak jobban. Egy frusztrált anyával nem könnyű az élet, én már csak tudom! :) Most 2.5 éves, mese után 1-2 percet szereti, ha ülök még a szobájában, de utána kijövök, és nincs dráma belőle (pedig még nem alszik).
2014. aug. 6. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!