Van kérdésetek a gyermeketek beszédfejlődésével kapcsolatban?
Kedves Andi!
Ugyanazt tudom neked is válaszolni, mint az előző anyukának:
teljesen normális. Ez még nem beszédhiba, csak a fejlődés része. Nyugalom.
Adri
A tegnapi 21.27-es kérdezőnek:
Szűkszavúan, ahogy a kérdés is szólt: bármely korban kialakulhat, örökölhető is lehet, a kezelhetőség a dadogás fajtájától és okaitól függ.
Annyira összetett probléma a dadogás, hogy a három kérdést potom pár száz oldalban ki is lehetne részletesen fejteni.
Ha konkrét esetet írnál le, többet tudnék segíteni talán.
217-es:
Jó eséllyel, igen. Ő nagyon fiatal még.
Ha 1-2 hang meg is marad, nagy csoportban a logopédus könnyedén helyre teszi vele. Ne aggódj rá!
Nagyon szepen koszonom megnyugtato valaszod! BUEK!
Andi
215. vagyok, nagyon köszönöm!
Milyen jó, hogy vagy, hogy itt vagy! :) Köszönjük!
Szia!
Nem lehet ezt megjósolni. Lehet, hogy még hónapokig megmarad ugyanezeknél, de az is előfordulhat,hogy rohamos fejlődésnek indul a szókincse.
Az, hogy már több szava is van, jó kezdet. Nincs elkésve egyáltalán.
Kedves, nagyon kedves logopédus! :)
Angyal vagy, hogy segítesz! A lányom 2.5 fél éves. Rengeteget beszél, nagyon változatos a szókincse, sok az összetett mondat is. Én sem, az apja sem vagyunk pöszék, de az én öcsém igen. (Gondolom, a genetika nem hajlamosít a pöszeségre, de hátha fontos.) Nos,a lányom nagyon bájosan ejti a réshangokat, valahogy a szemfogánál dugja ki oldalt egy picit a nyelvét. Ez fog nála változni szerinted? Hány éves kora körül kell közbeavatkoznunk, segítenünk neki? Köszönöm.
Szia!
Nekem nyelvfékkel kapcsolatos kérdésem lenne. 3 éves a kisfiam és az orr-fül-gégész mondta,hogy le van nőve a nyelve. Szépen beszél egyébként. ami nem tiszta: r, cs, ty.
Nehezen kezdett el rágni,de már rág, viszont nem tudja kinyújtani a nyelvét.
Nem tudom,hogy elvigyem-e felvágatni és ha igen, hova. Vagy várjak még vele?
Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!