Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha lenne a pénztárcádnak...

Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?

Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.

Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.

2023. nov. 4. 13:21
 81/93 anonim ***** válasza:
75%
Jaaa... De én sugallok ezt azt. :) 2 diplomája van a férjemnek és családbarát munkahelye. 8 órás, hétköznap csak, nulla hétvége, nulla ünnep, reggel pedig 8-ra jár és jó fizuért. Ennél hova családbarátabb? :D De azért a végtelenségig itt sem tolerálnak mindent. Az enyém kemény,de pont emiatt váltok munkakört, mert azt viszont esélytelen. Tudod Drágám egy orvos is rengeteget tanult még sem fog tudni megoldani ennyi nap cserét. Ha olyan iszonyat tanult vagy mint ahogyan állítod, akkor ezzel is tisztában vagy. Gyerek előtt gondolkoztunk. Munkahelyet váltott a terhesség alatt már, hogy itt legyen egy 20 percnyire és ha olyan baj volt simán megoldottuk. Illetve már akkor is tudtuk, hogy beüthet bármi,neki is lehet balesete pl., tehát kell egy plusz bármikor ugrasztható segítség. Most viszont egy olyan rendszeres dolog van, amit már nem fog tolerálni egy munkahely sem. Kivéve ha vezérigazgató vagy, de akkor meg nem pofáznék az átlagembernek. :D Nos, hol a tipp? Ja hogy erre már nincs. :D Értem,oké. Azzal sincs gond, ha nincs, azzal sincs ha ti megtudjátok oldani,mert a férjed olyan beosztásba dolgozik, de ne nézzük már le azt, aki fizet a barátnője húgának időnként egy órára, hogy fontos dologra menjen el, nem pedig randizni vagy bulizni. Szomorú a hozzáállásod. Egyébként mondjuk ezzel pont te nézel le egy átlag Sparos dolgozót például, vagy úgy bárkit.
2023. nov. 14. 08:54
 82/93 anonim ***** válasza:
31%
Terhesgondozásra millióan viszik a "nagy" gyereket is, semmi fura nincs benne.
2023. nov. 14. 08:55
 83/93 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell válaszolnod. Majmokkal nem állok le vitatkozni, márpedig te az vagy. Nem vettem magamra, mert a kedvedért nem fogok még egy képzést elvégezni, de elég sok átlagembert megsértettél szerintem. Bár tanács azért mégsem sok jött, na mindegy. :D Pedig már reménykedtem, hogy tuti ötlet van.
2023. nov. 14. 08:56
 84/93 anonim ***** válasza:
72%
82# De ha egy komoly kezelésről, betegségről van szó? Oda hogy viszel egy 16 hónapost? Sajnos sehogy. Magánlaborba vittem magammal,de már az se volt egyszerű menet. Egyébként nálunk terhesgondozáson sem maradna meg 20 percig szerintem,de még oda lehet elvinném,ha erről lenne szó.
2023. nov. 14. 08:58
 85/93 anonim ***** válasza:
71%
Vállalsz nagyobb korkülönbséggel.
2023. nov. 14. 09:02
 86/93 A kérdező kommentje:
Ne gyilkoljátok egymást kérlek, semmi értelme! Értelmes eszmecserére szerettelek volna hívni benneteket és még mindig fenntartom, hogy direkt nem azt kérdeztem, hogy létfontosságú dolgokra igénybe vennétek-e fizetett segítséget, mert hogy más országokban pl. egy au pair, vagy nanny is teljesen bevett szokás, míg nálunk az is lenézendő a válaszok alapján, amikor valaki orvosi időpontra megy és ezalatt hív fizetett segítséget. Annak szerettem volna a végére járni, hogy vajon miért ilyen ördögtől való ez nálunk.
2023. nov. 14. 09:06
 87/93 anonim ***** válasza:
73%

Elolvastad, amit írtam? :D Nem terhesgondozás. Tehát te előre tudod, ha beteg leszel 2 éven belül? Értem. Más nem így működik. De mint írtam megtudjuk oldani, de csak így,pont. Akinek ez lepasszolás,legyen akkor az.

Igazad van kérdező. Tessék itt a Magyar valóság, ahol az is lenézendő, aki kezelésre jár. De ez csak névtelenül ilyen. Az is lenézendő, akinek a férje nem tud 3 naponta eljönni random a munkahelyéről. Megnézném mondjuk milyen munkahely ez,gondolom valami home office, de sok olyan munkakör van, amit nem tudsz otthonról. A covid alatt a férjem is home officeba volt, ég és föld, egy élmény volt komolyan. Mondjuk mivel jobb az, aki beadja bölcsibe pedig otthon van fél napokra,mint az aki csak egy órára és siet vissza?

2023. nov. 14. 09:17
 88/93 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem amúgy azért - külföldi ismerősök alapján - mert ott nem gondolják azt az emberek, hogy a gyerekek lelke egy életre tönkremegy, ha másra bízzák nap közben.

Valamiért itthon ez nagyon elterjedt elképzelés, hogy “a gyereknek 3 éves korig az anyja mellett a helye, mert különben lelki sérült lesz”, “meg elég jó anyának kell lenned”.

Mármint vannak ismerősök, akik nemrég szültek Angliában, Hollandiában, Norvégiában és Svájcban is és nem tűnik úgy, hogy bármelyikük ennyit szorongana a gyerek lelkivilágán, mint mi. Mikor megkérdeztem, hogy nem aggódnak-e, hogy valamit rosszul csinálnak pl. rosszkor mennek vissza dolgozni vagy elrontják a gyereknevelést, mindannyian a felnőttek nézőpontjából válaszoltak (nem, a munkahelyemen nagyon megértőek ezzel kapcsolatban vagy nem, pár hét alatt át lehet szoktatni, ha felvett valami rossz szokást). Mikor próbáltam megmagyarázni, hogy mitől félek, hogy valamilyen cselekedetem lelki törést fog okozni a gyereknek, akkor nem is értették először és utána is kicsit furának gondolták.

2023. nov. 14. 09:18
 89/93 anonim ***** válasza:
72%
Gyerekek, #80-nak dobjatok már egy Aranyanyu érdemrendet, addig úgy se nyugszik. Ő a tökéletes, mindenki más, minek szült?🤣
2023. nov. 14. 11:38
 90/93 anonim ***** válasza:
73%
Én már dobtam neki. :D Azt írja megdolgoztak érte. Holott ez munkakörtől is függ, nem attól miért dolgozol meg vagy hogy hány évet tanultál. Akit nem engednek el a cégtől, az bizony nem dolgozott meg érte. :D De állítom a pénztáros a tescoba is ugyancsak megdolgozik érte. Na mindegy. Felesleges kör ilyenekkel, sajnos.
2023. nov. 14. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!