Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha lenne a pénztárcádnak...

Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?

Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.

Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.

2023. nov. 4. 13:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/93 A kérdező kommentje:

Én voltam au pair 21 évesen és imádtam az életérzést, ezért sem értem igazán miért idegenkednek a hazai kultúrában ilyenektől. Mindenben számított rám a család, hoztam-vittem a gyerekeket, ha kellett, vigyáztam rájuk este, mentem velük strandolni, családi, baráti kajákra, stb. Egy szóval családtagként kvázi résztvettem a gyerekek ellátásában állandóan, ami a legtermészetesebb volt a tanárok, óvónénik, család barátai és mindenki részéről. Senki nem bírálta anyukát, sem apukát, sem engem. A családdal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, a gyerekek már felnőttek, kiegyensúlyozott, boldog fiatalok.

Nekünk pótnagyink van, de ha nagyobbak lesznek a gyerekeink, nyelvtanulás miatt én is lehet elgondolkozom az au pairen, ha lehetőségünk lesz rá. És igen, tény hogy nyelvtanuláson túl nekem is könnyebb lenne sok helyzet, ami komoly logisztikát igényel segítség nélkül. Viszont már a pótnagyin is fennakad a legtöbbek szeme. Az itteni válaszok meg egyszerűen elképesztőek.

2023. nov. 14. 12:34
 92/93 anonim ***** válasza:
100%

Most találtam rá erre a kérdésre, de amit az utolsó kommentedben írsz, az nekem annyira idegen. Én is voltam az aifs-en keresztül kint amerikában, de pont ellenkező benyomásom volt. Nagyon sajnáltam a gyerekeket, akikre vigyáznom kellett. A kisebb még csak 8 hónapos volt mikor kimentem és konkrétan többet volt velem, mint az anyjával, apjával. Én láttam, ahogy mászni tanult, először felállt...stb, hozzám ragaszkodott a szepa idején, az anyját tolta el. A nagyobbik már preschoolba járt, de rajta is annyira látszott, hogy több igénye lenne. Állandóan bújt, ölelt. Családtag voltam persze, de úgy éreztem, hogy túlságosan is.

Mondjuk tény, hogy Mo-n aki fizet segítséget se von be senkit ennyire az életébe. Heti pár óra vigyázástól nem fog falnak menni egy gyerek se, de túlzás a másikat ideálisnak beállítani.

2023. nov. 14. 13:57
 93/93 anonim ***** válasza:
68%
87es azért nem kis különbség van aközött, hogy havi egyszer másra bízod kezelés miatt, vagy hetente, mert teher vele lenni és te shoppingolnál inkább.
2023. nov. 14. 16:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!