Tegyük fel, hogy a pénztárcádhoz mérten két opció adott – mindkettő ugyanannyiba kerül és belefér a keretbe. Te melyiket választanád?
1.) Álmaid környékén egy nagyon nem szimpatikus ház.
2.) Egy nagyon nem szimpatikus környéken álmaid háza.
A nem szimpatikus ház alatt azt értem, hogy pl. rossz elrendezésű, rossz tájolású, felújítandó, vizesedő, vagy csak egyszerűen nem tudod magadat elképzelni benne, stb. De lehet az is, hogy mondjuk kifejezetten önálló családi házat szeretnél, de ez ikerház/sorház.
A nem szimpatikus környék pedig pl. messze van a munkahelyedtől/rokonaidtól/barátaidtól, nincs bevásárlási/szórakozási lehetőség a közelben, rossz a tömegközlekedés, többnyire lepukkant/régi házak vannak, nem vonzó a hely számodra, sok a kisebbségi, stb.
Én a környékhez ragaszkodom, tehát számomra egyértelmű, hogy az 1.) lehetőség.
Az index fórumon nálam mindig feljön ez a reklámbanner (ingatlanos cég hirdetése)
"
Az ingatlant felújíthatod, de a környéket nem. Nézz szét a térképen mielőtt vásárolsz - Otthonterkep.hu[x]"
Tuti, hogy egyiket sem.
A "nagyon nem szimpatikus házzal" már megjártam, pedig nem volt egy általad leírt romhalmaz, csak amikor beléptem taszított.
Valahogy a beköltözéstől számítva kezdődött életem legsötétebb korszaka. Ilyen házba nem szabad költözni.
Nem szimpatikus, elmaradott, kisebbségis helyre meg akkor sem mennék, ha nekem fizetnének. Inkább kivárnék, bármi áron.
Egyik sem jó megoldás.
Persze kérdés mit értünk nagyon nem szimpatikus háznak. Például többlakásis társasház, ikerház ott lesz közvetlen szomszédod akit nem tudsz megválogatni.
Vagy hiába jó a környék, ha a ház maga amiben vagy az szar.
Ráadásul rossz házat venni a legrosszabb befektetés. Hiszen rosszabb esetben vettél egy rohadt drága telket, amin még a házat is el kell bontanod mielőtt újat építesz.
Nyilván ez is pénztárca kérdése, lehet valaki ezt bele tudja anyagilag kalkulálni és az akár több milliós bukás csak aprópénz.
Az elsőt választanám,de csak azért mert ez volt a kérdés.
A valóságban egyiket sem.
Inkább várnék, hogy a számomra szimpatikus helyen,eladóvá váljon egy olyan lakás ami megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!