Egy 4.5x7.5x2,7 magas faházat, ”nyaralót “ elvileg felépíthetek engedély nélkül? Ez ugyanis nettto 91,125 m3 ami elvileg belefér a nem emberi tartózkodásra alkalmas építménybe.
Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, amelynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 100 m3 térfogatot és 4,5 m gerincmagasságot[8] [9].
Forrás [link]
Aztán senki nem mondja meg h ha én beleteszek később egy ágyat meg konyhát vagy ilyesmi ..... meg eleve van a telken egy erre alkalmas pince alap amire lehet építeni . Mi a véleményetek ? Olyan írjon aki benne is van valamennyire , a szemetkedő rosszmájú emberek kíméljenek meg , köszi .
Miért nem teszel le a telekre egy régi lakókocsit, konténert stb...
Azokba nem tud a hatóság sem belekötni.
Így nem lehet a kérdésedre válaszolni!
Tudni kellene a telek besorolását, lakóövezeti esetén a beépíthetőségét.
Tudni kellene a megépítés módjából, hogy mobilépület vagy sem és még millió apróság.
a nem emberi tartózkodásra alkalmas építmény
- azt jelenti hogy nincs benne wc, konyha, stb.
Szerszám tároló-nak hívják.
Ha nincsenek benne ezek, akkor felépitheted, de számíthatsz ellenőrzésre, főleg ha van egy kedves szomszédod.
Én nem tudom, hogy miért akarsz te egy istállónak, tyúkneveldének, magtárnak, csűrnek, stb. titulált építményt létrehozni?
Mert ezek a "nem emberi tartózkodásra alkalmas építmények".
Simán felépítheted - engedélymentesen - a külterületi mobilházadat! Még a beépíthetőség sem érdekes, mert az nincs! NULLÁT építesz be a mobilépülettel!
Aztán abba azt teszel amit akarsz, fürdőt, konyhát, nappalit 15 db hálószobát, szaunát, medencét, amit csak ki tudsz találni.
De ha kétségeid vannak, akkor menj el a telked szerinti önkormányzatba (lehet, hogy mások a helyi szabályzók) és kérdezd meg így:
- Jó napot kívánok! Az XY utca ilyen és ilyen hrsz-u telkére szeretnék egy MOBIL(!!!)házat tenni, van e akadálya, illetve engedélyköteles e?
Ennyi!
Nem tudom hogy miért erőlteti mindenki ezeket a mobil szarokat.
Azért abban igaza van a kérdezőnek, hogy egy rendes szigetelt faház magasan veri egy mobilház minőségét és élettartamát.
De én már inkább engedéllyel épiteném, és akkor nem kell parázni.
Olvasd már el, amit tettem linkeket és ne ragadj le az ászári szaroknál! Nem csak azokat - és főleg nem azokat - nevezik mobilháznak!
De a kedvedért:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!