Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?
Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?
Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.
Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.
Utálok takarítani, de írtam a pakolás, cuccok kidobását nem idegenre bíznám.
Amúgy ha nem 0-24 szól a gyerekről az nem a világ vége.
Bölcsibe élmény az ilyen körbeugrált egyedül játszani nemtudó gyerek.
Jobb a gyereknek is ha megszabadul kicsit a vámpír mamitól.
#56 sajnálom, hogy ennyire egysíkúan gondolkodsz, mert ezt a mentalitást fogod átadni a gyerekednek is. Hogy amit te gondolsz, csak az a jó és csak az a járható út, minden mást mélyen el kell ítélni.
Nekem az, hogy ha végzek a munkával, akkor nyugodtan eszek egyet, puccba vágom a lakást, egy kicsit pihizek és a gyereket egy tiszta, rendezett lakásba hozom haza egy kipihent, jókedvű anyához, aki már alig várja, hogy hazahozza a gyerekét és semmi de semmi mással nem kell foglalkoznia.
Alig másfél órával marad többet ott (mindenképp ott aludna mert kivitelezhetetlen, hogy úgy érjek oda érte, hogy még ébren legyen), így viszont nem akkor kell valahogy nekiállnom főzni vagy wc-t pucolni amikor hazaér. Minden min. 2x annyi idő ha ott van, egy 20 perces pakolás is 40 perc.. főzni egyáltalán nem lehet mellette. Nem kell félretolnom a gyereket délután h megcsináljam a kötelezőket jó fáradtan, hanem fél 4től estig semmi de semmi más dolgom nincs, mint alvásig kizárólag vele foglalkozni és vele lenni.
De ezt nem is neked írom, mert te ezt nem tudod elfogadni, Nem is akarlak téged meggyőzni semmiről, inkább azoknak írtam, akik még olvassák a hozzászólásokat.
Azért annál lejjebb már nehéz süllyedni, hogy a mondataimba valaki olyat lásson, hogy jobban szeretek én, vagy bárki más takarítani, vagy kertészkedni, mint a gyerekeimmel lenni. Ez erős kiforgatás. Nem is kommentálom...
Arról nem is beszélve, hogy nem azt mondtam, hogy a "pénz nem számít", hanem azt, hogy mindenki a számára elfogadható, a pénztárcájának megfelelő órabérben gondolkozzon, mert a kérdés azt gondolom így releváns, amire kollektíven lehet válaszolni anyagi helyzettől függetlenül. Ilyen formán pedig van létjogosultsága az anyagi összehasonlításnak is az egyéb preferenciák mellett szerintem.
Azok után, hogy valaki leírta azt, hogy fél a bébiszitterektől mert meztelen fotókat fognak készíteni és a falhoz vágják a gyereket...
Onnantól nem volt szabad már komolyan venni a válaszokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!