Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha lenne a pénztárcádnak...

Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?

Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.

Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.

2023. nov. 4. 13:21
 11/93 anonim ***** válasza:
62%

Nekünk a városban egyáltalán nincs segítség. 7 éves a lányunk, 3an vagyunk a váró egymásnak.

Sokszor elgondolkodtam rajta, hogy jó lenne fizetett segítség. Férjemmel is beszéltük. Főleg, hogy beteg gyerekről van szó.

De sosem merném idegenre bízni...Nem tudnának annyit fizetni. Túl sokmindenen vagyunk túl ahhoz, hogy megbízzak bárkiben is.

2023. nov. 4. 14:49
 12/93 anonim ***** válasza:
82%

Én igénybe venném. Nyilván, ha a férjem mondjuk csak hat órában dolgozna és nyolc óra alatt otthon is lenne vagy hasonló kényelmes dolog, akkor lehet nem kéne, meg ha nem lenne rá pénz, akkor nyilván megoldanám.

De ha megbízható személyt találnék, akivel szívesen hagyom ott a babát vagy akár csak azt látom, hogy elgügyög/eljátszik a babával, amíg én lazítok, akkor miért ne?

Az én lányomnak látszólag nem számít, hogy ki van vele, amíg szeretgetik és “követik az utasításait”. Az meg, hogy ki tologatja alvás közben pl. a babakocsit, szerintem teljesen lényegtelen neki.

Ha beteg lenne vagy nyűgös vagy utálná, hogy idegenekre hagyom, akkor nyilván nem tenném.

De mi a férjemmel rengeteget tanultunk abból, amikor mások jöttek. Pl. A nagymamák két réteggel több ruhát adtak rá sétához, mint a kisgyerekes unokatesó, én tuti nem kísérleteztem volna ezzel magamtól, de ha már így alakult kiderült, hogy az egyiktől nem fázik meg, a másiktól meg jobban alszik. Vagy a játékok, a hordozás az altatás, nagyon sok apró trükköt lestünk el (inkább így szereti, ha tartják vagy jobban nevet, ha úgy csinálod stb.). Szerintem hasznos, ha tud valaki jönni, aki tapasztaltabb, mert az emberek többségének semmi tapasztalata nincs, persze youtube videók vannak, de ott sokszor játékbabával csinálják vagy teljesen más habitusú babával, mint a tied.

2023. nov. 4. 14:55
 13/93 anonim ***** válasza:
100%
Idegen-idegenek nem, de mivel én például sajnos hamar kezdtem dolgozni, meg el is váltam, a nagymama mellett volt, hogy igénybe vettem a nagymama barátnőjét heti átlag egy adlkalommal, neki fizettem is.
2023. nov. 4. 15:20
 14/93 anonim ***** válasza:
29%
Nem. Nem a pénztárca szab határt annak, hogy nem vettünk még soha igénybe fizetett segítséget, hanem 1, a bizalom; 2, nincs rá szükségünk. Amíg picik voltak, nem bíztam volna idegenre, saját nagyszülő is kihívás volt. Onnan hogy közösségbe kerültek meg bőven elég időt voltak távol, hogy a maradékban inkább velük akarjunk lenni, ne nélkülük.
2023. nov. 4. 15:20
 15/93 anonim ***** válasza:
18%

Nem .

Nincs szükségem rá.

Felesleges fizetnem azért,hogy nyugodtan kitakaritsak..

Megoldom hétvégén férjem segítségével

El nem járunk sehova,romantikazunk ha alszanak a gyerekek.

Nekünk helyben vannak a nagyszülők,de rájuk sem bízzuk a gyerekeket.

2023. nov. 4. 15:28
 16/93 anonim ***** válasza:
19%
0es miért? Itt csak lustanyák lehetnek?
2023. nov. 4. 15:29
 17/93 anonim ***** válasza:
91%
Igen, én igénybevettem anno. Egyedülálló anyaként szültem, meg is bolondultam volna, ha nem lett volna segítségem
2023. nov. 4. 15:45
 18/93 A kérdező kommentje:

Akinek az az indoka, hogy nem bízik idegenekben, az hogy adja bölcsibe, oviba a gyerkőcöt? Nem bunkóságból kérdezem, tényleg érdekel, mi zajlik ilyenkor a lelketekben!

Ha a gyerkőc nincs el másokkal, azt teljesen megértem.

És miért lusta anya az, akinek van igénye heti néhány óra kikapcsolódásra? Vagy miért "szül másnak" az, ahol a párnak pár hetente van igénye egy-egy randira? Vagy éppen megcsinálni egy kinti munkát egyedül az egyik félnek 6 óra, míg ha ketten csinálják 2,5-3. A maradék 3-at együtt lehet tölteni minőségi időként, stb.

2023. nov. 4. 15:53
 19/93 anonim ***** válasza:
22%
18as ennyi erővel miért véranya az akinek nincs igénye lepasszolni a gyereket?
2023. nov. 4. 16:18
 20/93 anonim ***** válasza:
91%

Nekem van helyben, de már vettem igénybe és igénybe is veszem szívesen majd, ha kell. Nem volt égetően fontos, de úgy voltam vele, hogy legyen valaki, akire rá lehet bízni és nem vadidegen neki, ha bármikor úgy hozza az élet. Egy nagyon kedves baráti család ajánlotta úhogy maximálisan megbíztam benne, hogy tényleg jó lesz és az is lett. Nyilván, ha random kellett volna valakit találni, akkor azért jobban gondolkodnék... Főleg, hogy akivel én szemeztem és a bemutatkozása alapján nagyon tetszett, azt már ugyanők kipróbálták és mondta, hogy nagyon nem és miért nem, hát jó hogy elkerültük.

Illetve, én azt is szeretem benne, hogy nincsenek elvárások. Megmondom mikor, meddig. Le vannak fektetve a szabályok hogy mit csináljon vele, mi az amit megengedek, mi az amit nem. Jön időre, vigyáz rá úgy, ahogy én kértem, azt csinálja vele, amit én kértem és nem engedi meg neki, amit én mondtam, hogy nem lehet. Ezért cserébe van egy óradíja és ennyi. Nem kell azon gondolkodnom, hogy cserébe hány szívességet vár majd el vajon? Örüljek, hogy vigyáz rá nehogy már még akadékoskodjak is, hogy de minek tette be neki a youtube-ot, nálunk olyat nem lehet (pl. nagyszülő) miért hagyta, hogy megegyen ebéd helyett féldoboz jégkrémet és miért nutellás palacsinta volt utána az uzsonna, miközben nem figyelt rá, hogy igyon eleget úgyhogy holnap nekem lesz majd itthon szorulása stb. stb. stb.

Jó ez, teljesen tiszta, fizetek x összeget és ezért cserébe megkapom, amit kérek és mindenki elégedett.

2023. nov. 4. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!