Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?
Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?
Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.
Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.
Szerintem ez órabér kérdése lehet, illetve egyéni preferencia is. Ha olcsóbb egy takarító, vagy kertész, mint a bébiszitter/pótnagyi és utálok takarítani, kertészkedni, barkácsolni, kerítést festeni, vagy akármit csinálni, akkor egyértelmű. De ha szeretek ilyenekkel foglalkozni és a gyerekfelügyelet jobban jön ki óradíjban is, akkor megintcsak más irányba billenhet a mérleg nyelve.
Feltételezem aki családi házban lakik pl. annak nem teher a kerti munka, csak pici gyerekek mellett nehezebb rá időt teremteni.
Én igénybe vettem a bölcsit, délig dolgozok de fél 4ig van ott a gyerek.
Senki ne akadjon ki, nem lehet semmit megcsinálni a gyerek mellett, és nem szülök többet más nyakára.
+ havonta jön egy takarító.
57, inkább az 53-as eszmefuttatásod ijesztő. Konkrétan leírod, hogy jobban szeretsz takarítani, mint ahogy a gyerekedet szereted, s ezért fogadnál inkább bébiszittert takarító és kertész helyett. Rémisztő.
Főleg, hogy az alapvetés az volt, hogyha a "pénz nem számítana", majd jössz az órabérekkel, mint preferenciával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!