Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha lenne a pénztárcádnak...

Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?

Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.

Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.

2023. nov. 4. 13:21
 51/93 anonim ***** válasza:
64%
Nem olvastam végig a válaszokat. Igénybevenném, ahogy most is igénybeveszem a nagymamákat heti rendszerességgel. Nem nekik szültem, de van, amikor máshogy nem tudom megoldani, plusz nekünk is kell néha a férjemmel egy szusszanásnyi idő. Ha a szülő és a gyerek megismeri azt, akire hagyják (ez jó pár közös alkalmat jelent a szülővel együtt), akkor nem látok benne kivetnivalót.
2023. nov. 4. 22:14
 52/93 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor már inkább azért fizetnék valakinek, hogy kitakarítson helyettem, meg rendbe tegye az udvart.
2023. nov. 4. 22:47
 53/93 A kérdező kommentje:

Szerintem ez órabér kérdése lehet, illetve egyéni preferencia is. Ha olcsóbb egy takarító, vagy kertész, mint a bébiszitter/pótnagyi és utálok takarítani, kertészkedni, barkácsolni, kerítést festeni, vagy akármit csinálni, akkor egyértelmű. De ha szeretek ilyenekkel foglalkozni és a gyerekfelügyelet jobban jön ki óradíjban is, akkor megintcsak más irányba billenhet a mérleg nyelve.

Feltételezem aki családi házban lakik pl. annak nem teher a kerti munka, csak pici gyerekek mellett nehezebb rá időt teremteni.

2023. nov. 4. 23:23
 54/93 anonim ***** válasza:
78%
Nekem nem lenne segítség a takarító, mert a konkrét takarítás 1,5-2 óra, de a cuccok átválogatása, szekrény kipakolas, szortírozása meg ehez hasonlót idegen nem tudja helyettem,ilyenkor jó valaki aki a gyerekkel van.
2023. nov. 5. 00:42
 55/93 anonim ***** válasza:
71%

Én igénybe vettem a bölcsit, délig dolgozok de fél 4ig van ott a gyerek.

Senki ne akadjon ki, nem lehet semmit megcsinálni a gyerek mellett, és nem szülök többet más nyakára.

+ havonta jön egy takarító.

2023. nov. 5. 02:18
 56/93 anonim ***** válasza:
10%
55, épp elég ez az egy akit másnak szültél
2023. nov. 5. 06:07
 57/93 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem itt gyakorin miért lett alap az, hogy aki olykor a nagyikra, barátnőre, vagy fizetett segítségre bízza a gyerekét, netán bölcsibe adja, az más nyakára szül!? Szerintem ez gáz. Egyre távolabb kerülünk egymástól és itt sokak szerint az lenne a normális, ha a szakadékot csak mélyítjük?
2023. nov. 5. 08:36
 58/93 anonim ***** válasza:
21%

57, inkább az 53-as eszmefuttatásod ijesztő. Konkrétan leírod, hogy jobban szeretsz takarítani, mint ahogy a gyerekedet szereted, s ezért fogadnál inkább bébiszittert takarító és kertész helyett. Rémisztő.

Főleg, hogy az alapvetés az volt, hogyha a "pénz nem számítana", majd jössz az órabérekkel, mint preferenciával.

2023. nov. 5. 09:42
 59/93 anonim ***** válasza:
72%
58, Konkrétan nem írta le, hogy jobban szeret takarítani, mint a gyerekét, általánosságban beszélt, megértést tanúsítva azok felé is, aki esetleg baby sittert fogadnak heti pár órára, meg azok felé is, akik inkább takarítót, mérlegelve az anyagi lehetőségeket, meg az egyéni preferenciákat. A te szövegértési képességed ijesztő inkább. És egyetértve a kérdezővel, attól még egy anya ugyanúgy imádhatja a gyerekét és tölthet vele minőségi időt, ha heti pár alkalommal másra bízza pár órára. Sokkal kevésbé káros mint 0/24-ben a gyerek fenekében lógni és 100%-osan leszabályozni és kontrollálni minden interakcióját, amit másokkal folytat, értelemszerűen nem idegenekkel, de családtagokkal, barátokkal, megbízható baby sitterrel.
2023. nov. 5. 10:37
 60/93 anonim ***** válasza:
14%
59, bizony általánosított és elfogadhatóbbnak tálalta, ha valaki takarítás kedvéért bébiszittert fogad, mint azt aki takarítót azért, hogy legyen ideje a gyerekével lenni.
2023. nov. 5. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!