Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?
Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?
Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.
Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.
Fajtám??
Most komolyan azért kéne szégyenkeznem, mert nincs szükségem babysitterre? Nem volt eddig és már nem is igazán lesz. Felénk egyébként egyáltalán nem elterjedt. Őszintén azt se tudom, hogy hol találhatnék, ha kellene.
Nem az a baj h nincs szükséged bébiszitterre!
Még írtam is h valakinek nem kell, mert tényleg nincs rá szüksége.
Hanem nagyon csúnya dolgokat írtak arra, akinek kell.
Én is csúnyákat írtam vissza erre, ezért bocsánatot kérek, gyerekes dolog volt.
#29 Akkor vagy
(1) apa nagyon sokat vigyázott a gyerekre
(2) vagy nagyon sokat “volt el magában a baba”, kérdés, hogy ez mennyire magától jött és mennyire azért alakult így, mert mondjuk hagytad sírni
(3) nagyon keveset kellett tanulni arra az egyetemre és a két képzésre
Igen, én is csináltam évekig. De szerencsére nekem itt van a nagy lányom ő néhe elviszi vagy vigyázrá egy moziig.
Hát általában nem vadidegen lesz a bébiszittyó, én előbb ott takarítottam majd mikor megszületett a kissebb gyerkőc már kéznél voltam, így vigyáztam az 1 hónaposra is.
Bölcsiből, oviból vagy ajánlás alapján keres az ember segítséget,nem az utcáról rángat be idegeneket.
43, nem az a válaszoló vagyok, de
(1) miért baj az? Már az is baj, ha a gyerek ugyanolyan értékű másik szülője tud vigyázni a gyerekére?
(2) vagy tanult éjjel, gyerek alvásidejében.
Akinek nem kell babysitter az mar rögtön sírni hagyó? Jó hogy nem azt írjátok, hogy aki megoldotta máshogy az rögtön gyerekbántalmazó, mert kizárt, hogy bírja valaki idegekkel a gyereknevelést...
(3) én ugyan nem gyerek mellett, de elég kevés tanulással végeztem el a közgazdasági és a jogi kart.
Nem olvastam a komnenteket, de
"hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz"
Kizárt dolog. Ilyen hülye indokot? Babysitter azért, hogy TAKARÍTHASSAK? 🤣
Ha ilyen gondom lenne TAKARÍTÓT hívnék, nem babysittert.
Takarítson, amíg játszunk.
(1) Nem baj, csak akkor ne állítsuk be úgy, hogy akinek a férje nem tud ennyit segíteni, az szörnyű ember, hogy kér segítséget.
(2) Nem tudom, akkor nagyon jól alvó baba lehetett. Én ha nem fekszem le a gyerekkel egyszerre, akkor nem bírom a másnapot. Ő meg nem vett igénybe segítséget, elvitte a háztartást egy baba mellett és este, amikor a gyerek lefeküdt háztartási munka nem volt, csak tanulnia kellett? Megint kérdem, mennyit foglalkozott a babával napközben, ha belefért a háztartási munka, a tanulás mellette? (Mégha nem is hagyta sírni, biztos az volt a legjobb a babának, hogy napi több órát egyedül játszhatott egy ingerszegény környezetben? Esetleg le volt dobva valami zenélő, zörgő doboz mellé?).
(3) Oké, de mennyire? Azért csak az előadásokat meghallgatni/a jegyzeteket elolvasni azért heti 6-8 óra biztos van, én is elvégeztem a pénzügyet és bár mérföldekkel könnyebb, mint a mérnökinfó, azért ha valamire használni is akarod, akkor meg is kell tanulni, amit leadnak anyag.
(1) állítja a fene. Ha nem lenne a férjem aktív apa vagy egyedülálló lennék, lehet hamarabb eszembe jutna a bébiszitter. De előbb a gépesítés és a takarító, ahogy a 46-os is rámutatott arra, hogy a kérdésben szereplő okokra nem a bébiszitter a legkézenfekvőbb válasz.
(2) a tévé mint bébiszitter semmivel se jobb, egyetértek
(3) passzív és aktív tanulás két külön dolog. 40 felett már nekem se megy egyszeri meghallgatással megtanulni, régen viszont igen. Ha fiatal, még neki is mehet.
46# Igazad van, a kérdés szempontjából valójában ez is benne lehet a pakliban abszolút. A takarító is fizetett segítség. A takarítással most pont egy példát hoztam egyébként, de mondhattam volna bármi mást is. A lényeg, hogy igénybevennétek-e rendszeres fizetett segítséget függetlenül attól, hogy feltétlenül rá vagytok-e szorulva vagy sem.
Én azt kérném, hogy beszéljünk tisztelettel egymással, teljesen mindegy ki melyik oldalt képviseli. Ez nem arról szól, hogy egyik vagy másik jobb, vagy rosszabb, szerintem bármelyik oldalt el lehet fogadni, illetve lehet konstruktív, intelligens vitát folytatni a miértekről a sárdobálás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!