Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?
Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?
Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.
Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.
Azért én néhány dolgot megpróbálnék leszögezni, mert nekem nagyon furcsák a válaszok, hátha legalább a kiindulási pontok azonosak:
(1) A kötődési séma nagyrészt azon múlik, hogy a szülő milyen kötődő. Valami 70%-ban az anya kötődési mintáját fogja a gyerek is továbbvinni.
(2) Ezt azzal tudod ellensúlyozni, hogyha más felnőttek meg tudják tanítani a babának a saját kötődési mintájukat.
(3) A mentálisan beteg személyek (borderline, szorongás, üldözési mánia) egy nagyobb gyereket vagy felnőttet is mentálisan ki tudnak billenteni, egy ilyen pici babánál valószínűleg még nagyobb kárt okoznak.
(4) Aki nagyon retteg, hogy egy leellenőrzött, sokak által ajánlott bébiszitterre bízza a gyerekét, annál tuti működésben van valamilyen rejtett mentális probléma.
Úgyhogy én általában azt mondom, hogy egy gyereket nem lehet elrontani és fel fog nőni, de annak, aki ennyire retteg attól, hogy másra bízza a babáját, én kifejezetten javasolnám, hogy legalább másokat hívjon át és menjenek közösségbe sokat, hogy ezt a nagyon mélyről jövő bizalmatlanságot az környezete iránt ne adja tovább, mert nagyon-nagyon nehéz lehet így élni!
"Náluk csúsztatás sincs, tehát az egy órás vizsgálat miatt egész napra táppénzt kell kivegyen"
Írni se tudsz. Kell kivegyen = kivesz. Ha nem venne, akkor "kellene kivegyen" lenne a megfelelő nyelvi szerkezet.
76
Lefordítom: "lehet, hogy se írni, se fogalmazni nem tudok, de ha nem találod ki, hogy mégis mire gondolok, akkor te vagy a hülye", ugye? :)
Micsoda gondolatmenet! Ez ám a vitakultúra!
A 75-ös nevében nem nyilatkozhatok, de az én férjem pl: dolgozik, nem is keveset és nem is kevésért. Én is dolgozok és 8 év alatt soha nem vettünk még igénybe fizetett segítséget, pedig lenne miből, de eddig egyszer se éreztünk rá igényt. Mindig megoldottuk, pedig két gyerek van, a nagyot heti 5-szer kell különórára hordani (2 logopédia, 3 torna), a kicsit 2-szer.
Nem csóró naplopó, ahogy sugallod, az aki boldogul párban.
"Úgy mi is megtudnánk,úgy nyilván marha könnyű. :D"
Megdolgoztunk érte. Dolgozz te is! Az már nem könnyű, igaz?
Plusz: gyerekek ELŐTT gondolkodtunk, nem utánna, hogy hogyan oldjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!