Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha lenne a pénztárcádnak...

Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?

Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.

Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.

2023. nov. 4. 13:21
 21/93 anonim ***** válasza:
33%

Kerdeztél egy kerdest.

Jöttek mindenféle válaszok.

Fogadd el hogy vannak akik nem fizetnek babysittert.

2023. nov. 4. 16:23
 22/93 anonim ***** válasza:
91%

#21 Amúgy én sem értem. Szerinted mi a rossz abban, ha valaki játszik a babával, amíg te takarítasz? Vagy vigyáz rá, amíg elmész a boltba?

Amikor azt mondod, hogy nem bízol benne, akkor mit gondolsz mi fog történni? Én is elfogadom, csak nekem is olyan idegen, mert ismerősi körben 1-2 hós baba mellől is lazán elmegy mindenki sétálni vagy edzeni és látszólag nem történik semmi.

2023. nov. 4. 16:35
 23/93 anonim ***** válasza:
91%

#19 angyalom a foglamzásodból süt az ellenszenv és az ítélkezés.

"Lepasszol", "idegennek szüli", nem is tudom mi volt még.

Teljesen átjön, hogy megvan a véleményed azokról, akik nem mártírkodnak, hanem igénybe vesznek annyi segítséget, amennyire szükségük van vagy amennyit megengedhetnek.

Van, akinek nincs szüksége segítségre, mert egyszerűen nincs igénye olyan dolgokra, amikkel nem kompatibilis a gyerek.

Vagy nagyon jól alszik a gyerek vagy nagyon jól elvan napközben és simán meg lehet bármi házimunkát pikk-pakk csinálni mellette.

Van akit kicsinál a rossz minőségű alvás és közben többemberes a gyereke (amit megtudtam, egyesek szerint nem is létezik).

Nekem pl. kell a segítség, mert extrém rosszul bírom a sz.r alvást és arcon pörög a gyerekem egész nap.

Ma jönnek a barátaink, fent leszünk sokáig, meg meg is iszunk valamit, úgyhogy a gyermek anyukáméknál alszik.

Mert nekünk igényünk van a felnőtt programokra, másoknak meg nincs.

2023. nov. 4. 16:54
 24/93 anonim ***** válasza:
7%

18!

A bölcsiben a gondozó szakképzett.

Nem egyedül van a gyerekkel a 4 fal között, ahol azt csinál vele,amit csak akar!

Az ott egy közösség. Több felnőtt, több gyerek. Nem fordulhat olyan elő,hogy meztelen képeket csinál róla az idegen bébiszitter, vagy esetleg még rosszabb történik..

A bölcsiben nem fogja a gondozó bántalmazni,falhoz vágni, stb stb.

Felügyelt környezet nem egyenlő az idegen bébiszitterrel.

Nem is értem, hogy lehet párhuzamot vonni a kettő között.

2023. nov. 4. 17:00
 25/93 anonim ***** válasza:
11%
23as gratulálok:-) gyerek helyett lehet jobb lett volna nektek játékbaba, azt csak felrakod a polcra ha zavarja a felnőttes programjaitokat :-) De szerencsére van nagymama aki szereti is törődik vele míg anyu piázgat.
2023. nov. 4. 17:07
 26/93 anonim ***** válasza:
63%

#24 😳😳😳😳😳😳😳

Ahha. Azt hiszem nincs több kérdésem. Én eddig azt hittem para mami vagyok, de azért erre nem gondoltam, hogy nem szúrom ki, ha pedofil a bébiszitter 🫣.

2023. nov. 4. 17:07
 27/93 anonim ***** válasza:
86%
13 voltam, nekem abszolút muszáj volt a baby sitter, munka miatt. Közben nagyszülő segítsége is volt, sőt, amint lehetett, bölcsi, ovi. Én azt is megértem, ha valaki az én-idő vagy házimunka hatékonyabb végzése érdekében fogad baby sittert. Aki így tesz, és felelősségteljes szülő, biztos nem az utcáról hívja be az első embert, aki teheti, ismerőst, távolabbi családtagot kér meg vagy ajánlás útján szerez baby sittert. Van, aki nem bízza senkire a gyereket, ügyes, ha ketten meg tudják oldani a férjével, de én úgy látom, sokszor egy kis túlzott kontroll-kényszer is befigyel anyuci oldaláról, három éves koráig össze van nőve a gyerekkel, a gyereknek esélye sincs, hogy megtapasztalja, máshol esetleg más szabályok vannak. Lehet 0/24-ben pörögni az étrenden (jaj, nehogy mást egyén, mint a bio zabkása, mert meghal), napirenden (jaj, csak nehogy 5 perccel később menjen sétálni, mert nem fárad el, nem fog aludni, meghal), kaki körül (jaj, kakil, nem kakil, mikor kakil, hogy kakil), miközben ő is és a gyerek is becsavarodik az egymillió szabály között. A gyerek alkalmazkodik az egy szabályoz, egy emberhez (esetleg apuci besegít, akkor kettőhöz, bár az ilyen anyuci mellett apuci is be van fenyítve rendesen), később meg semmi rugalmasság nem lesz benne, vagy csak koppan, mert rájön, hogy anyuci szoknyáján kívül is van világ, más emberek másként kommunikálnak, mást engednek. Én szerencsésnek érzem magam, csodás gyermekkorom volt, mert volt, hogy egész nyarakra nagymamánál vagy vidéki rokonoknál voltam, és igen, csípett meg csalán, akadt a ruhámba bogáncs, és a nagymamám bármikor sütött palacsintát, amikor kértem. Sajnálom, akinek túlszabályozott a gyermekkora, és akit elzárnak más emberektől, hogy esélye se legyen kicsi, fogékony korában többféle élet-és kommunikációs stílust megtapasztalni.
2023. nov. 4. 17:24
 28/93 anonim ***** válasza:
92%

#25 te pedig nyugodtan olvadj össze a gyerekeiddel és legyél a seggükben 0-24-ben az év 365 napján 😉

Neked így jó, nekünk meg így.

Majd 20 év múlva kiderül kinek lesz kiegyensúlyozottabb, önállóbb, életrevalóbb, függetlenebb, stabilabb lelkivilágú gyereke.

Addig is lehetőleg hagyjuk békén egymást és ne sértegessük, mert úgysem most fog kiderülni h ki csinálja jobban.

Lehet h mindketten ugyanolyan jól vagy ugyanolyan rosszul.

(Azt viszont kifejezetten kikérem magamnak, hogy arra célozgatsz, hogy elhanyagolom a gyerekemet, mert van más is, amire időt merek fordítani).

2023. nov. 4. 17:48
 29/93 anonim ***** válasza:
5%

Hát nem annak lesz stabilabb lelkivilagu gyereke akit az anyja koloncnak élt meg és amikor csak lehetett fizetett azért, hogy ne vele legyen...

Nem fizetnék soha. Az én dolgom a gondozása, felügyelete. Illetve a ferjeme. Érdekes, el tudtam végezni 2 képzést és egy félévet egyetenbol anélkül hogy le kellett volna adnom bárkinek is. Utána lett ovis, én pedig dolgozok, az egyetem pedig folytatódott, de soha nem bíznám idegenre. Az életét bíznám rá. Ezt soha. Mégis okosabb 100x a csoporttarsaunal, talán mert a szülei foglalkoztak vele.. Közösen is tudunk programozni.. A férjemmel pedig nem moziba akarunk ülni ha kettesben van lenetosegunk lenni 😉

2023. nov. 4. 18:26
 30/93 anonim ***** válasza:
20%

"az hogy adja bölcsibe, oviba a gyerkőcöt"

A nagy különbség, hogy addigra egészséges esetben megtanul beszéddel kommunikálni, igényeit kifejezni, bánatát elpanaszolni.

Mármint ovira. Egyik gyerekem se volt bölcsis. Tökéletesen elvoltak velem, nem unatkoztunk.

Okosak, ügyesek, önállóak. Nincsenek "rám gyógyulva" attól, hogy nem bíztam őket csecsemőként/kisgyerekként az apjukon kívül igazán másra (nagyi 1 sok-sok kilométerre).

2023. nov. 4. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!