Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha lenne a pénztárcádnak...

Ha lenne a pénztárcádnak megfelelő segítség, igénybevennéd rendszeresen?

Figyelt kérdés

Ha lenne egy bébiszitter, pótnagyi, vagy akárki, aki annyit kérne óránként, hogy beleférne heti 2-4 órát rendszeresen kifizetni neki, akkor igénybevennéd a segítségét?

Tegyük fel, nincs helyben nagyi, sem senki, akire számíthatnátok.

Nem arra gondolok csak, hogy ha muszáj, vagy ha elmennétek egyet vacsorázni a párotokkal, hanem olyanokra is, hogy pl. sétálna, vagy játszóterezne egyet a gyerekekkel, amíg te otthon kitakarítasz, velük vannak, amíg te énidőzöl, vagy rendet tesztek az udvarban, stb. Vagyis amit meg lehet oldani a gyerekekkel is akár, csak sokkal könnyebb, gyorsabb nélkülük.

2023. nov. 4. 13:21
 31/93 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekes, el tudtam végezni 2 képzést és egy félévet egyetenbol anélkül hogy le kellett volna adnom bárkinek is"

Na hát erre azért kíváncsi vagyok, hogy hol volt eközben a gyereked :D

Meg jah hát akkor ezekszerint te könnyű gyereket kaptál és ezért azt hiszed te sz.rtad a spanyol viaszt.

Az ilyenekkel nem szabad leállni diskurálni, mert ezek teljesen el vannak tévedve. Azért mert nekik jó alvó gyerekük van (vagy az ő szervezetük bírja extrém jól a rossz minőségű alvást) és tök jól elvan a gyereke, amíg a dolgát csinálja, akkor minden gyerek ilyen és akié nem az valamit rosszul csinál.

Ha te egyetemet végeztél úgy h nem intézményben volt a gyerek, akkor a te gyereked olyan, hogy ezt meg lehetett tenni.

De nem is írom le, hogy én elmosogatni se tudok ha ébren van, mert úgy sem fogod elhinni.

De az írásodból is teljesen kijön, hogy sose láttál nehéz eset gyereket.

De az h aki gyerekes program helyett időnként mást is csinál, az nem szereti a gyerekét és soha nem foglalkozik vele.. Hát látszik h az egyetem nem biztosíték arra, hogy az ember széles spektrumban tudjon gondolkodni és ne legyen csőlátású.

2023. nov. 4. 18:41
 32/93 anonim ***** válasza:
92%

Azért abban szerintem kiegyezhetünk, hogy az, hogy egy gyerek 3 éves koráig nem lát mást az anyján és időnként az apján kívül kettesben senkit, az nagyon nem természetes.

Ha visszanézünk csak egész kicsit, a családban mindenki vigyázott egymás gyerekeire mindig is.

Voltak nem ideális helyzetek és körülmények, de az ami most megy, nagyon nagyon távol áll az eddigi emberi történelemtől és természetességtől.

2023. nov. 4. 18:44
 33/93 anonim ***** válasza:
77%
A szuperanyák a legítélkezőbbek és ők azok akik képtelenek elképzelni, hogy máshogy is lehet nevelni egy gyereket, nem csak úgy, ahogy ők csinálják. Minden más ártalmas és lusta sz.ranya aki másként csinálja.
2023. nov. 4. 18:46
 34/93 anonim ***** válasza:
20%

"Azért abban szerintem kiegyezhetünk, hogy az, hogy egy gyerek 3 éves koráig nem lát mást az anyján és időnként az apján kívül kettesben senkit, az nagyon nem természetes."

Nem egyezhetünk ki és nem egyezik ki veled a szakirodalom sem.

Egyrészt: a korai szocializació elsődleges terepe a szűk család. Nem a szomszéd, nem a fizetett babysitter, hanem apa-anya-testvérek.

Másrészt attól hogy egy csecsemő nincs másra bízva, még nincs bezárva a négy fal közé. Találkozik emberekkel

2023. nov. 4. 18:49
 35/93 anonim ***** válasza:
88%
32, Minden szavad igaz! Szerintem megbízható emberre, emberekre igenis rá lehetne, rá kellene bízni a kicsi gyereket. Méghozzá úgy, hogy az anya nem szabályozza be minden másodpercét. (6 hónapos kor után értem, amikor már nem kizárólag anyatejes táplálást kap). A gyerek egy olyan anyát érdemel, aki bízik a körülötte lévő világban, nyitott arra, a benne élő emberekre. Ezt a mintát kellene átadni a kicsinek is. Nem azt, hogy 0/24-ben anya van, meg 100% kontroll. Vigye el apa, nagymama sétálni, programozni, legyen egy barátnő, egymegbízható baby sitter, akivel időnként elvan.
2023. nov. 4. 18:52
 36/93 anonim ***** válasza:
38%
33, magadról beszélsz, aki idejött gyözködni, hogy milyen káros, ha csak anyja és apja van a gyereknek élete első pár évében? És hogy ezt hogy de hogy meg fogják sinyleni? :)
2023. nov. 4. 18:55
 37/93 anonim ***** válasza:
90%

Nem csak magamról.

Anyák millióiról.

Te vagy az, aki szerint kizárólag fekete és fehér létezik.

Akinek a gyereke ha bárkivel érintkezik anya ellenőrzése nélkül, az már sz.r és kb utálja a gyerekét.

Csőlátású vagy de brutálisan.

Nem tudom milyen szakirodalmakról beszélsz, de erre kíváncsi lennék, mivel már ha abból indulok ki, hogy több generáció élt együtt és eleve sok gyerek volt egy családban, óhatatlanul is vigyáznia kellett a családtagoknak a gyerekekre vagy a nagyobbaknak a kisebbekre.

Egyébként lehet h te pont nem ilyen vagy, de általában akik így gondolkoznak, azok úgy nevelik a gyerekeket, hogy egy lélegzetvételnyi szabadságuk sincs. Mondom lehet te nem, bár ez a durva ítélkezésed azért igen nagy red flag.

2023. nov. 4. 19:10
 38/93 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként te ugyanúgy győzködöd a népet h csak úgy jó ahogy te csinálod 🤣 bagoly mondja 😆
2023. nov. 4. 19:11
 39/93 anonim ***** válasza:
100%
A 36-os volt az első kommentem, úgyhogy aligha. ;)
2023. nov. 4. 19:15
 40/93 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat:

A fajtád ugyanúgy győzködi a népet h csak úgy jó ahogy ti csináljátok.

2023. nov. 4. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!