Sok kisgyerekes szülő miért viszi magával a gyerekét/gyerekeit bevásárolni, amikor a legtöbb esetben a neveletlen viselkedésük zavarja a többi vásárlót?
Mai nap történt az eset az egyik vidéki szupermarketben: kb. 2 éves kislány keresztbe-kasul tolta azt a mini bevásárlókocsit a vásárlótérben, néha úgy, hogy nem lehetett tőle az adott sorban közlekedni, amíg anyuka válogatott és simán kitolta elém is, hogy majdnem nekitoltam a telepakolt bevásárlókocsimat, ekkor persze én lettem volna hibás az anyja szemében. Egy másik gyerek pedig úgy elkezdett bömbölni, hogy percekig zengett tőle az egész üzlet.
Nem a gyerekek ellen vagyok, de miért nem lehet tudomásul venni, hogy bevásárláskor a vásárlók nagy része nem kíváncsi a gyerekük randalírozására? Miért nincsenek tekintettel másokra?
Régebben azért szerettem a Metro áruházakat, mivel onnan eleve ki voltak tiltva a 10 éven aluli gyerekek, sajnos mára már ez a tiltás is megszűnt néhány éve.
34/F
"Múltkor a sütis cuccoknál ült a gyerek a kocsiban, anyuka valamit keresett, a gyerek meg szórta le a polcról, amit elért. Anyuka reakciója: van elég nyomorult taknyos ebben a boltban, ráérnek visszapakolni. Ezekkel a szavakkal. Majd szépen odébb állt."
Szerintem ahol a felnőtt is egy bunkó paraszt, ott nem a gyerek a legnagyobb gond. Meg mégis milyen legyen a gyereke az ilyennek.
Nemrég egy ruhaboltba válogattam, mellettem azon a nagy körforgós állványon lévő bikiniket válogatta egy tahó nő, és miközben forgatta meg néhányat levett, 5össével estek le a bikinik az állványról, amit ő le se tojt, forgatta tovább, majd fogta magát és elsétált, 1 db-ot fel nem vett, slusz poén, hogy nem is próbált. Csak néztem, hogy komolyan van ilyej tapló ember. Gyereke nem volt vele, és látod igy viselkedik. Az ilyenek ekkora bunkók gyerektelenül is meg gyerekkel is. Utóbbi esetben a gyerek ezt tanulja el. Tehát kár a gyerekre kiélezni, nem ő tehet róla, ha cseszték megnevelni nemhogy őt még anyucit sem.
Mindig kettesben vásárolunk a kislányommal, neki is meg kell tanulnia mit hogyan kell, meg amúgy se tudom másra bízni, ez van.
Csöppet sem érdekel ha ez valakit zavar. Kultúráltan szoktunk vásárolni, nem állok be senki elé, a gyerek nem rohangál, ha babakocsival vagyunk nem állok meg az útban, ha ül a kosárban általában szépen nézelődik, vizsgálgatja az embereket meg a kosárban lévő dolgokat. Viszont ha 50ből 1szer ordít vagy vergődik,akkor ez van, akkor is be fogom fejezni a vásárlást ha csúnyán néznek ránk.
Engem a kocsit maga után keresztben húzogató, út közepén beszélgető, tolakodó, kocsit nekemtoló, kérésre sem arrébb menő, cuppogó hogy nem engedem előre idős emberek zavarnak, ezért amit tudok tenni, hogy nem délelőtt megyünk vásárolni.
Kora délután az oviból, iskolából hazajövős gyerekek, kinyitom a csokit, csipszet, necsináldnemszabadgyeremár idegesítő szülők. Délután, estefelé jönnek a munkából hazafelé jövet boltba beugró emberek, inkább ezt választom, ott kevesebb idegesítő egyénnel találkoztam, de azért ott is akad.
A piacra is kitapasztaltam már mikor kell menni, hogy ép idegrendszerrel érjek haza.
Válassz te is egy olyan idősávot amit jobban elviselsz, ha ennyire zavar akkor vásárolj késő este, éjszaka.
47es
De az a megoldás, mert a gyerek megnyugszik kint és nem zavarunk más embereket.
45
Tudod én neveltem a gyerekem és nem mindig az van amit ő akar/ szeret. A bevásárló kocsiba be kellett ülni ez volt a szabáj és kész.
76, Ó, tudom, és biztosan a tiéd sokkal jobban nevelt, szebb, okosabb, mint a többi. Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy a nyomodba sem érhetek.
Amúgy a szabály "ly" de sebaj.
Én is nevelem az enyéimet de nem érhetek a nyomodba, mert én csak értelmes dolgokra, ez meg számomra csak egy "csakazértis", "mert én mondtam" dolog.
Ha nem szeretnek oda ülni, de cserébe tudnak sétálni és viselkedni (mert képzeld én meg arra tanítottam meg őket) akkor hajrá. Nem mellékesen nem is fér be kettő egyszerre.
77. Márpedig a gyerek nevelésben olyan is van, hogy "mert én mondtam."Még a legjobban nevelt gyerek is ellenszegül időnként és akkor tudja már, hogy hol a helye!
Amúgy meg nem kellene gúnyolódni és beszólni másoknak, mert lehet, hogy amit te jól nevelt gyermeknek gondolsz a saját értékrended alapján , az másnak meg nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!