Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok kisgyerekes szülő miért...

Sok kisgyerekes szülő miért viszi magával a gyerekét/gyerekeit bevásárolni, amikor a legtöbb esetben a neveletlen viselkedésük zavarja a többi vásárlót?

Figyelt kérdés

Mai nap történt az eset az egyik vidéki szupermarketben: kb. 2 éves kislány keresztbe-kasul tolta azt a mini bevásárlókocsit a vásárlótérben, néha úgy, hogy nem lehetett tőle az adott sorban közlekedni, amíg anyuka válogatott és simán kitolta elém is, hogy majdnem nekitoltam a telepakolt bevásárlókocsimat, ekkor persze én lettem volna hibás az anyja szemében. Egy másik gyerek pedig úgy elkezdett bömbölni, hogy percekig zengett tőle az egész üzlet.

Nem a gyerekek ellen vagyok, de miért nem lehet tudomásul venni, hogy bevásárláskor a vásárlók nagy része nem kíváncsi a gyerekük randalírozására? Miért nincsenek tekintettel másokra?

Régebben azért szerettem a Metro áruházakat, mivel onnan eleve ki voltak tiltva a 10 éven aluli gyerekek, sajnos mára már ez a tiltás is megszűnt néhány éve.

34/F

2021. júl. 31. 21:49
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/140 Derjaderja ***** válasza:
38%
Sajnos sokan így gondolkoznak.
2021. aug. 1. 08:22
 52/140 anonim ***** válasza:
47%

Aki a 44-et lepontozta, az normálisnak tartja, hogy amíg anyuka (vagy apuka) ismerőssel beszélget, telefonnal a fülén válogatja a joghurtot, addig a gyerek szabadon rohangál, pakol, rombol? Tegnap az aldiban almával focizott egy három körüli kisfiú, anyu lelkesen pofázott valakivel közben, rá se nézett.

Persze, vigye, teljesen normális, de legyen kedves figyelni rá.

2021. aug. 1. 08:34
 53/140 anonim ***** válasza:
30%
50, mitől provokatív? Újabban nektek minden az. Teljesen normális, minden nap felmerülő dolog, miért ne lehetne megvitatni?
2021. aug. 1. 08:35
 54/140 anonim ***** válasza:
17%

#52: Pont ezt akartam kérdezni #45-től.

Meg jelentek a momzillák, akik szerint a gyereknek bármit szabad? Mert akkor talán jogos a kérdés, minek is vannak ők, ha gyereket szabadjára lehet engedni és nem kell/lehet nevelni?

2021. aug. 1. 08:36
 55/140 anonim ***** válasza:
77%

Miért kéne bárkinek NYUGODTAN vásárolnia a boltban? Nem is tudtam, hogy ez egyfajta wellness terápia.

A gyerekek az élet szerves részei. Kicsik, hangosak, néha neveletlenek, mert éppen most tanulják, hogyan kell felnőttnek lenni. Aki ezt nem képes elviselni az Aldiban, termeljen magának enni egy tanyán.

Igen, van gyerekem, de, nevelem őket, hát, volt hogy néha mégis hisztiztek kicsit, akár a bolt közepén.

2021. aug. 1. 08:39
 56/140 anonim ***** válasza:
65%
55, nem baj a hiszti, előfordul. De hogy szabadon lerámolja a sört, focizik, rohangál, eltolja a kocsidat, amíg zsemlét pakolsz, az igenis megelőzhető, ha a szülő figyel rá. Ez az utóbbi két-három nap termése.
2021. aug. 1. 08:45
 57/140 anonim ***** válasza:
39%

55. Mi van ezen jelenteni való?

Igen zavaróak tudnak lenni a gyerekek, ilyen is van , amit a kérdező írt.

De engem jobban zavar, amikor a kocsiba beleültetik szaros cipőstől a gyereket. Ha szólok érte, még neki áll feljebb vagy pofákat vág.

2021. aug. 1. 08:48
 58/140 anonim ***** válasza:
78%

Valószínüleg az a jelentenivaló, hogy szerintetek a szülők 100%-a lexarva végignézi, hogy a gyereke rombol a boltba, meg focizik s kitett áruval, azért, mert te már láttàl olyat. Aki meg nem olyan azt észre se veszed, pont azért mert nem viselkedik figyelemfelkeltően, nem gondolod?

A kérdést inkább úgy kellett volna felenni, hogy egyes szülők miért hagynak rá mindent a gyerekükre, a boltba az étterembe meg akárhol.

És akkor az, akinek normálisan viselkedik a gyerek, vagy legalábbis látszik a szülőn, hogy próbálná kezelni a helyzetet több kevesebb sikerrel, az nem fogja magára venni a kérdést. Amúgy se tudhatod, hogy egy gyerek nem adhd vagy akármilyen gondja van, amivel eleve nagyon nehezen kezelhető. Ezzel nem azt akarom mondani hogy akkor nekik mindent szabad, csak hogy ismeretlen emberek fölött itélkezel nettó 1 perces látottak alapján.

Amúgy tök jó, hogy a hozzad hasonló kvázi azért megy be vhova hogy azt lesse kit lehetne leosztani. Boltba vasárolj, azért vagy ott.

2021. aug. 1. 09:04
 59/140 anonim ***** válasza:
13%
58.! Ugyanazt a kérdést tetted fel!
2021. aug. 1. 09:07
 60/140 anonim ***** válasza:
16%
Jó, akkor beszélhetünk arról, minden szuper, mert a többség ügyes, okos. Aztán majd leírjuk, hogy van kivétel.
2021. aug. 1. 09:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!