Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok kisgyerekes szülő miért...

Sok kisgyerekes szülő miért viszi magával a gyerekét/gyerekeit bevásárolni, amikor a legtöbb esetben a neveletlen viselkedésük zavarja a többi vásárlót?

Figyelt kérdés

Mai nap történt az eset az egyik vidéki szupermarketben: kb. 2 éves kislány keresztbe-kasul tolta azt a mini bevásárlókocsit a vásárlótérben, néha úgy, hogy nem lehetett tőle az adott sorban közlekedni, amíg anyuka válogatott és simán kitolta elém is, hogy majdnem nekitoltam a telepakolt bevásárlókocsimat, ekkor persze én lettem volna hibás az anyja szemében. Egy másik gyerek pedig úgy elkezdett bömbölni, hogy percekig zengett tőle az egész üzlet.

Nem a gyerekek ellen vagyok, de miért nem lehet tudomásul venni, hogy bevásárláskor a vásárlók nagy része nem kíváncsi a gyerekük randalírozására? Miért nincsenek tekintettel másokra?

Régebben azért szerettem a Metro áruházakat, mivel onnan eleve ki voltak tiltva a 10 éven aluli gyerekek, sajnos mára már ez a tiltás is megszűnt néhány éve.

34/F

2021. júl. 31. 21:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/140 anonim ***** válasza:
17%

#58, így válaszoltam, direkt kiemeltem, hogy nem mindenki ilyen, mégis le lett pontozva minden válaszom. Na most vagy a többség valóban ilyen, vagy sokan indokolatlanul veszik magukra azt a bizonyos inget...

"Boltba vasárolj, azért vagy ott."

Ilyen megfontolás mentén hány éves kor felett tekinthető egy gyerek vásárlónak? Feltételezem akkor, ha önállóan, felnőtt felügyelete nélkül tud vásárolni. Tehát élből ki kellene tiltani 12 év alatt a gyerekeket mindenhonnan, nem? Ugye milyen nonszensz, hogy valaki kussoljon csak azért, mert a neveletlen gyerekekkel szemben van kifogása? Ismét, sokadszorra kiemelve, hogy nem minden gyerek, hanem amire b/szik az anyja/apja

2021. aug. 1. 09:22
 62/140 anonim ***** válasza:
81%

1. Nincs hova tenni. Pl nekem nincs jogsim, a férjem visz el havi 1-2* nagybevásárlásra, a gyerekre nincs ki vigyázzon, és a parkolóban egyre kevésbá van el, míg baba volt eltlogatta a parkolóban, de 2.5 évesen már be akar jönni. Viselkedni eleve úgy tudod megtanítani, hogy viszed..Ha sose viszed sosem tanul meg. Van aki meg egyedülálló, az pláne hova tegye, enni kell..

2. Engem is idegesítenek a szöszmötölő öregek, akik ott állnak fél óráig egy egy termék előtt és nem lehet haladni meg elállják a sort meg taperolják össze vissza egyedével a pékárukat..mégis elviselem őket, mert muszáj. Ez van.

2021. aug. 1. 09:40
 63/140 anonim ***** válasza:
60%

Leszarom mi zavarja a többieket. Küldjön, fizessen bébiszitter, akkor otthon hagyom őket. Aki nem bírja a zsivalyt, ne menjen emberek közé.

A Tesco szállít házhoz is

2021. aug. 1. 09:47
 64/140 anonim ***** válasza:
73%
Ja ez a neveletlenség meg megint olyan hogy 100-ból 90* mint az angyal jön a lányom, de van hogy fáradt vagy akármi is hisztizik, ő is olyan mint amit fent írt valaki, ha fáradt akkor rúg harap csapkod sír. Ha nagy ritkán ilyet lát valaki akkor azt mondja rám na néddmár a neveletlen kölyök..Holott én OCD-sként olyan rendre meg fegyelmezettségre nevelem, mint kevesen, de a gyerek gyerek nem egy robot..
2021. aug. 1. 09:48
 65/140 anonim ***** válasza:
71%
Felnőtt férfiként ez a legnagyobb problémád vásárláskor és nincs benned annyi IQ, hogy kitaláld, miért van így? Mélységes döbbenet!
2021. aug. 1. 09:49
 66/140 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy a Gyerekmentes övezeten mem pont arra vagytok marha büszkék hogy nem jártok gyerekes fórumba észt osztani? Akkor mi a francot kerestek itt?
2021. aug. 1. 09:53
 67/140 anonim ***** válasza:
33%

62, a szöszmötölő öreg erre a tempóra képes.

A gyerek viszont felügyelhető lenne.

2021. aug. 1. 10:06
 68/140 anonim ***** válasza:
85%

64, ne keverd ide a hisztit, az a legnormálisabb gyereknél is előjön, hát na bumm.

De egyre inkább terjed, hogy a gyerek azt csinál, amit akar, és nem szól a szülő. Múltkor a sütis cuccoknál ült a gyerek a kocsiban, anyuka valamit keresett, a gyerek meg szórta le a polcról, amit elért. Anyuka reakciója: van elég nyomorult taknyos ebben a boltban, ráérnek visszapakolni. Ezekkel a szavakkal. Majd szépen odébb állt.

2021. aug. 1. 10:10
 69/140 anonim ***** válasza:
89%
Nem olvastam végig az összes választ. Nekem van gyerekem. Sokszor muszáj elvinni vásárolni. De: én mindig figyeltem arra, hogy ne zavarja a többi embert, és soha nem engedtem szélnek a boltban. Kisebb korában babakocsiban ült, majd a bevásárló kocsiban. Mindig akkor mentünk boltba, mikor kipihent volt, és folyamatosan magyaráztam neki, hogy illik viselkedni a boltban. Pl nem esszük meg a még ki nem fizetett kiflit, nem fogdosunk össze mindent, persze megnézni szabad, nem szaladgálunk, a bolt nem játszótér. Négy-öt éves kora előtt nem tolhatott kis bevásárló kocsit, és amikor tolta, mindig ott voltam mellette, irányítottam, ha kellett. Soha nem volt semmilyen konfliktus. Az elkerülhetetlen, hogy egy kisbaba vagy kisgyerek olykor sír, még a boltban is, ezt el kell viselni mindenkinek, de a rohangálást, őrjöngést, dühödt üvöltést, kiskocsi össze-vissza tologatását nem. Ha körülnézel egy boltban, egyszerűen muzsikálni lehet a különbséget azok között a gyerekek között, akikkel foglalkoznak a szülei, és azok között, akik a vásárlást szabadidős programnak tekintik, és a boltba kikapcsolódni járnak, a gyereket meg szélnek eresztik, hadd rohangáljon és őrjöngjön.
2021. aug. 1. 10:14
 70/140 anonim ***** válasza:
84%

Jaj hagyjuk már nem csak a 80+ emberekről van szó..

Hanem arról, aki még 60-70 latszik hogy jó karban van, aki a kasszánál tülekszik meg minden de amúgy meg a papával a szalámiknál 25 percig variálnak mindenen, és 3. kérésre hogy elnézést se takarodnak arrébb meg se hallják, csak már mikor a mögöttem is álló 2 méteres izompacsirta szól rájuk akkor moccanak meg, jóhogy a gyerek is feszült a szobrozástól, még én is...

Meg azok az öregek akik a nagy szatyrokkal rohannak ki, meg pletyiznek órákig, de az ajtót rád ba***ák. Ezerszer jártam így, állnak a posta ajtajában is, de úgy hogy az ajtót nem lehet tőlük rendesen kinyitni, mert 3 méterrel arrébb nem is lehet megvitatni az aktuális pletykákat, én meg a gyerekkel a kezemben majd felbukok mert nem hogy megfogná az ajtót, még el is állja...És csak les. Úgyhogy amíg felnőtt emberek nem tudnak viselkedni ne egy 2 évest szólj le.

2021. aug. 1. 10:15
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!