Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok kisgyerekes szülő miért...

Sok kisgyerekes szülő miért viszi magával a gyerekét/gyerekeit bevásárolni, amikor a legtöbb esetben a neveletlen viselkedésük zavarja a többi vásárlót?

Figyelt kérdés

Mai nap történt az eset az egyik vidéki szupermarketben: kb. 2 éves kislány keresztbe-kasul tolta azt a mini bevásárlókocsit a vásárlótérben, néha úgy, hogy nem lehetett tőle az adott sorban közlekedni, amíg anyuka válogatott és simán kitolta elém is, hogy majdnem nekitoltam a telepakolt bevásárlókocsimat, ekkor persze én lettem volna hibás az anyja szemében. Egy másik gyerek pedig úgy elkezdett bömbölni, hogy percekig zengett tőle az egész üzlet.

Nem a gyerekek ellen vagyok, de miért nem lehet tudomásul venni, hogy bevásárláskor a vásárlók nagy része nem kíváncsi a gyerekük randalírozására? Miért nincsenek tekintettel másokra?

Régebben azért szerettem a Metro áruházakat, mivel onnan eleve ki voltak tiltva a 10 éven aluli gyerekek, sajnos mára már ez a tiltás is megszűnt néhány éve.

34/F

2021. júl. 31. 21:49
 81/140 anonim ***** válasza:
29%
80.! Én elfogadom, hogy más út is van, pontosan te gúnyolódtál másokon. Nem mindenki akar kis Buddhát nevelni, akik majd az iskolában rájönnek, hogy van olyan is, amikor a tanár majd megmondja a tutit és akkor pislog és riadtan néz.
2021. aug. 1. 20:19
 82/140 anonim ***** válasza:
97%

Komolyan 81 olyan egyszerű vagy, mint a faék. Szerinted azért, mert én nem mondom a gyereknek, hogy "azért ulsz be, mert én azt mondtam, hogy az a szabály" attól az én gyerekem neveletlen és majd bezzeg az iskolában "pislog és riadtan néz" ha a tanár megmondja a tutit?

Olyan kérdésekben amikben meg kell mondani a tutit, megmondom. Csak, hogy a felzaklatott lelkivilagod lenyugodjon már ezen a szép vasárnap estén.

Mondjuk én tisztelem a gyerekem annyira, hogy nem azért várok el valamit mert "csak".

Én elmagyarazom neki, mit miért teszünk. Sőt, figyu, összeomlasz: Ha olyan volumenű a dolog akkor hagyom dönteni. Nyilván a korának megfelelő szinten. Pl, a piros vagy a kék pulcsit venné-e fel. Az nem kérdés, hogy kell pulcsi (ha kell) mert elmagyarázom, hogy hideg van és akkor ha nem veszi fel, megfazik. Képzeld, működik. A boltban is működik az, hogy ha nem jön normálisan akkor legközelebb nem jön velem. Nem fogyatékos, megérti és tud mérlegelni, hogy nekiall-e vergődni vagy sem. Tudja jól, hogy ha nem úgy viselkedik ahogy megbeszéltük akkor én az előre tisztázott szabalyok szerint következetesen fel fogok lépni a kialakult helyzet ellen. Tökéletesen működik a módszer, a gyerekeim nem neandervölgyiek, hiába ítélkezel, meglepődnél. Igazából sokkal többet kell a számat tépni, mintha azt mondanám, hogy azért mert CSAK.

Nem kell ám azt gondolni, hogy az aki nem csak ledominalja a kölyket, hogy ez van, kussti, anya megmondta, az már a kis Buddhat neveli. És meg én gunyoskodom? Minden egyes szavaddal, mondatoddal úgy írsz, hogy lenezed aki nem úgy tesz ahogy te. Én abban hiszek, hogy a gyerek úgy lesz egy mentálisan is egészséges felnőtt, ha tudja, hogy hozhat döntéseket és a döntéseinek van következménye. Szeretném ha lenne önbizalma, merne kiállni magáért. Tisztelettel bánok vele, hogy ő is tisztelettel banjon másokkal. Szerinted, mi a baj ezzel?

2021. aug. 1. 21:40
 83/140 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam el egyetlen hozzaszolást sem.

De gondolkozz már ember. Hova a tökömbe rakjuk a gyereket? Dugjuk vissza hogy nyugodtan tudjál vásárolni? Hát képzeld nekünk is kell enni meg szarni. Ja de van apja de dolgozik. Idióta

2021. aug. 1. 21:52
 84/140 anonim válasza:
85%
Kérdező, nem gondoltál rá, hogy meglátogatsz egy pszihológust?
2021. aug. 1. 23:00
 85/140 anonim ***** válasza:
78%
Ideje lenne.
2021. aug. 1. 23:01
 86/140 anonim ***** válasza:
25%

a legtöbb bevásárlókocsiban direkt van gyerekülés, beülteti, és kész. Múltkor én is majdnem véletlenül feldöntöttem egy szaladgáló kisgyereket, mert hirtelen a semmiből szalad ki elém. Megjegyzem, apuka, anyuka együtt vásárolt, ha az egyik otthon marad, már van kire hagyni.

A másik kedvencem, amikor ruhaboltban a gyerek nekiáll ledobálni mindent a földre.

2021. aug. 2. 23:18
 87/140 anonim ***** válasza:
24%

Szóval szerintetek az a normális, amikor a gyerekek őrjöngve rohangálnak a boltban, értem. És nem, nem vagyok gyerekellenes, de én is nagyon sok ilyet tapasztaltam, mint a kérdező írt. Valószínáleg ő sem utálja a gyerekeket, csak nem éri fel ésszel (én se), hogy vannak olyanok, akik a bevásárlást összekeverik a játszótérrel.

Itt nyilván mindenkinek csudarendes és szófogadó a kisgyermeke, az jó, és bárcsak ötbb ilyen volna. 86-os voltam

2021. aug. 2. 23:31
 88/140 anonim ***** válasza:
68%
Akinek nem tetszik a kisgyerek a boltban ne járjon le.Nyugodtan lehet rendelni is házhoz.
2021. aug. 3. 07:59
 89/140 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy nem tudom, hogy miért pont a kisgyerekekre fújnak az emberek tömegesen. A büdös embereket miért nem utaljatok csoportosan? Vagy a tolakodó embereket? Vagy akik megállnak a sor közepén beszélgetni?
2021. aug. 3. 11:24
 90/140 anonim ***** válasza:
17%
#88: Miért nem az rendel házhoz, aki se gyereket nevelni, sem megőriztetni nem tud? :D
2021. aug. 3. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!