Ha egy gyerek nekiáll ordítani/üvölteni/tutulni/visítani, akkor a szülők miért nem szólnak rá?
Nem csecsemőkről vagy kisbabákról beszélek, hanem 3-4 vagy akár 6-7 éves gyerekekről!
Én eladóként dolgozok egy nagyobb boltban. És már az oda/vissza utat sem lehet megúszni a buszon anélkül, hogy valamelyik gyerek ne visítana, mint egy disznó, már bocsánat!
De múltkor a következő volt: áll a pénztáram előtt egy család, apuka, anyuka, meg 2 gyerek. És az egyik gyerek, aki kb 4-5 éves lehetett, nekiállt torkaszakadtából visítani, és nem egyszer, hanem 2-3-szor. Nekem a dobhártyám majdnem beszakadt, olyan hangos volt, de anyuka meg apuka mintha meg sem hallotta volna, majd a 3. visítás után anyuka odanyögi, hogy mindjárt megyünk.
De ez nem egyedi eset. Állandóan látok/hallok visító, üvöltő, hisztiző gyerekeket, és folyamatosan azt tapasztalom, hogy a szülők vagy nem foglalkoznak vele, vagy elfordítják a fejüket, mintha nem is az övék lenne a gyerek, vagy kap a gyerek egy ejnye-bejnyét és folytatja tovább, miközben az emberek feje már vörösödik az idegtől meg a fejfájástól.
Vagy amikor pl a buszon 2-3 gyerek úgy beszélget/játszik, hogy jó hangosan visítanak mellé.
Nekem nincs gyerekem, de szerintem ez abszolút nem normális dolog, hogy hagyni kell a gyereket visítani és mindenki agyára menni. Én is voltam 4 éves, és anyum is megjegyezte, hogy mi sosem hangoskodtunk. Ismerősöm erélyesebben rászólt a gyerekre, amikor hangoskodott, akkor abbamaradt, és megtanulta, hogy nem szabad kiabálni.
Ennyire nem zavarja a szülőket az, ha a gyerek torkaszakadtából üvölt, mint akit nyúznak? Nem provokálásnak szánom a kérdést, de ezt nem bírom megérteni, főleg miután olvastam, hogy az ember alapba a saját gyerekének a visítását is nehezen viseli el.
Vagy csak engem idegesít ez a "jelenség"? Ti tapasztaltatok ilyet?
"ne szóld le, hogy más hogyan nevel."
Nem szólom le, és szerintem ez nem nevelés.
Melyik bolygóról írsz? Mert én itt a Földön (Bp.) közlekedem (sajnos) már több évtizede bkv-bkk-val (nincs autó) és egy kézen megszámolhatnám hány "visítást" hallottam.
A pénztár előtt meg hullafáradt gyerekeket vonszolnak a szülők, azért nem szól rá, tudja hogy már rég aludnia kellene,vagy játszania, nem boltról-boltra vonszolódnia. Ez a "visítós" megfogalmazás rendszeresen ott van a gyakorin, tényleg nem értem, mindig ugyanaz a néhány hisztérikus nő teszi fel? egész egyszerűen NEM VISÍTANAK a gyerekek. Néha hangoskodnak, de kevésbé zavaró, mint az, hogy gyakran hangosan mobilozik valaki. Na , már talán be is gyűltek közben az "én is utálom a gyereket" típusú nők. Megyek is innen.
(még elmondom, engem meg az idegesít, hogy mikor olyan erős a nap, nem adnak rájuk egy sapkát - vasárnap lehetett látni a programról-programra cibált hulla fáradt kölköket - mind piros arccal, és estére kiderült a szülők számára, enyhe, vagy erősebb napszúrással- na attól aztán idegesek a gyerekek, nyafognak, sírnak ( a visítás akkor sincs, erre fülorvos javasolt, valami zavar lehet a hallórendszerükben, akik állandóan visításról panaszkodnak)
"Szerintem amíg nincs gyereked, ne szóld le, hogy más hogyan nevel."
Ez egy tipikus kifogás az ilyen szülők részéről, csak tudod ezzel egy probléma van: Az, hogy ha hagyod a gyereket ordibálni, az nem nevelés. Ezt bárki meg tudja csinálni. Ráadásul mindig a szülők vannak megsértődve, ha valaki rá mer szólni a gyerekre. Egy gyereknek igenis meg KELL tanulnia, hogy nem szabad hangoskodni, kiabálni, mert ezzel más embereket zavar és idegesít. "Gyönyörűen" néz ki, amikor a gyerek nekiáll visongani, a mellette ülő anyja meg elfordítja a fejét, és nézelődik másfelé, mintha neki semmi köze sem lenne a mellette ülő gyerekhez. Ez a legegyszerűbb. Ha dicsérik a gyereket, akkor igen, ő a büszke anyuka, de ha a gyerek gondot/problémát okoz, akkor a gyerek már egyből csak egy idegen az anyukának, az nem az ő gyereke.
"Szerintem amíg nincs gyereked, ne szóld le, hogy más hogyan nevel."
Igen, ez igaz lenne, ha OTTHON történnének a dolgok.
Az tényleg a gyerekre és a szülőkre tartozik.
Kedves Kérdező!
Dettó ugyanezt tapasztalom én is.
És én már láttam ennél idősebb 7-8, stb. évest is, hogy bevágja a hisztit, és főleg a lányok, egy olyan iszonyatos frekvencián torka szakadtukból visítanak (és tényleg ez a legmegfelelőbb szó), mintha nyúznák őket.
Buszmegállóban, boltban, villamoson, bárhol, ahol éppen rájuk jön a hiszti.
Sőt volt már olyan is, hogy pl. boltban ez a jelenet megtörtént, és a szülők csak sétáltak tovább (gondolom hadd hisztizzen, majd abbahagyja), a gyerek meg tényleg már vörös fejjel ordított, hogy márpedig kell neki ez vagy az.
Én meg csak pislogtam, hogy Ööööö, tudják, hogy az a gyerek hozzájuk tartozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!