Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy gyerek nekiáll ordítani...

Ha egy gyerek nekiáll ordítani/üvölteni/tutulni/visítani, akkor a szülők miért nem szólnak rá?

Figyelt kérdés

Nem csecsemőkről vagy kisbabákról beszélek, hanem 3-4 vagy akár 6-7 éves gyerekekről!

Én eladóként dolgozok egy nagyobb boltban. És már az oda/vissza utat sem lehet megúszni a buszon anélkül, hogy valamelyik gyerek ne visítana, mint egy disznó, már bocsánat!

De múltkor a következő volt: áll a pénztáram előtt egy család, apuka, anyuka, meg 2 gyerek. És az egyik gyerek, aki kb 4-5 éves lehetett, nekiállt torkaszakadtából visítani, és nem egyszer, hanem 2-3-szor. Nekem a dobhártyám majdnem beszakadt, olyan hangos volt, de anyuka meg apuka mintha meg sem hallotta volna, majd a 3. visítás után anyuka odanyögi, hogy mindjárt megyünk.

De ez nem egyedi eset. Állandóan látok/hallok visító, üvöltő, hisztiző gyerekeket, és folyamatosan azt tapasztalom, hogy a szülők vagy nem foglalkoznak vele, vagy elfordítják a fejüket, mintha nem is az övék lenne a gyerek, vagy kap a gyerek egy ejnye-bejnyét és folytatja tovább, miközben az emberek feje már vörösödik az idegtől meg a fejfájástól.

Vagy amikor pl a buszon 2-3 gyerek úgy beszélget/játszik, hogy jó hangosan visítanak mellé.

Nekem nincs gyerekem, de szerintem ez abszolút nem normális dolog, hogy hagyni kell a gyereket visítani és mindenki agyára menni. Én is voltam 4 éves, és anyum is megjegyezte, hogy mi sosem hangoskodtunk. Ismerősöm erélyesebben rászólt a gyerekre, amikor hangoskodott, akkor abbamaradt, és megtanulta, hogy nem szabad kiabálni.

Ennyire nem zavarja a szülőket az, ha a gyerek torkaszakadtából üvölt, mint akit nyúznak? Nem provokálásnak szánom a kérdést, de ezt nem bírom megérteni, főleg miután olvastam, hogy az ember alapba a saját gyerekének a visítását is nehezen viseli el.

Vagy csak engem idegesít ez a "jelenség"? Ti tapasztaltatok ilyet?

2016. máj. 31. 15:40
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
47%

Próbálunk úgy élni, hogy másokat ne zavarjunk, de tudod van az a pont mikor már csak röhögök azon aki ilyenek miatt veri a fejét a falba.

Az én gyerekem még kb 2 évig fog visítozni és egészséges ember lesz belőle.

Te viszont már örökre hülye maradsz.

2016. jún. 1. 10:47
 32/48 anonim ***** válasza:
29%
Szóval saját bevallások szerint még két évig nem tudod megnevelni saját kölyködet?
2016. jún. 1. 12:37
 33/48 anonim ***** válasza:
54%

Én tisztába vagyok egy gyermek fejlődésével és nem okoz számomra problémát ennek a megemésztése.

Gyermektelenek próbálnak itt kioktatni anyukákat a gyereknevelésről. Nem fogok magyarázkodni.

A gyerekek hangosak, a fiatalok buliznak, az idősek pedig lassúak. Ezt el kell fogadni.

Az állatoknál előfordul, hogy bántják a másik kölykét. Az emberi társadalom viszont kiveti magából az ilyet. Ha már a társadalmi normáknál tartunk. Gondolom tisztában vagy vele, ha a mindennapi életben is így mersz beszélni a gyerekekről előbb utóbb bezáratnak.

2016. jún. 1. 16:04
 34/48 anonim ***** válasza:
15%

Szerencsére szólásszabadság van :)

Mások véleményét meg kb.leszarom.

2016. jún. 1. 16:56
 35/48 anonim ***** válasza:
45%
Honnan tudod, hogy otthon nem kapják meg érte a magukét? Téged anyád nyilvánosan szégyenített gyerekkorodban, ha nem jól viselkedtél? Na, meg is látszik...
2016. jún. 1. 21:48
 36/48 anonim ***** válasza:
6%

Mondjuk rám szólt és értettem,hogy nem kéne cirkuszolni.

Elég volt annyi,hogy ki fognak nevetni az emberek,ha hisztizek.

2016. jún. 2. 16:21
 37/48 anonim ***** válasza:
37%

Huh,akkor te extra intelligens gyerek lehettél. Mert egy átlag 2-3 éves gyerek pont lesz.-ja, hogy idegenek mit gondolnak róla.

Amúgy meg tudod, az úgy van, hogy akivel toleránsak voltak a szülei, megtanult ő is toleránsnak lenni másokkal. Rajtad látszik, hogy mindenért rád szóltak...

2016. jún. 2. 16:26
 38/48 anonim ***** válasza:
49%
Mindenért nem,de a nyilvános hülyeségekért igen.
2016. jún. 2. 17:22
 39/48 anonim ***** válasza:
35%

te mentél bolti pénztárosnak.A boltokba járnak kisgyerekekkel.

talán könyvtárosnak kéne menned,vagy temetkezési vállalkozásnálkéne dolgoznod,vagy elfekvőben,ott csönd van.

az nem a gyerekek hibája,hogy olyan munkát választottál ami nem neked való.

2016. jún. 3. 10:37
 40/48 anonim ***** válasza:
21%
Biztos nincs gyereked, mert akkor rájönnél miért nem szól a gyerekre a szülő. Nekem egy 6 éves van és bizony előfordult, hogy egy boltban jött rá a hiszti. Ezt itthon lemezeken, būntibe megy. Mondj példát mit tegyen egy szülő, ha ez történik. Ha nincs reakció, nincs közönség hamarabb abbahagyja a gyerek a hiszti, ha úgy veszem, hogy "nincs ott". De tudod mit, készülj fel, mert igen könnyen előfordulhat, hogy neked is ilyen borzalmas gyereked lesz és egy péntáros itt a gyakoribb fog kiírni kérdést a gyereked miatt!
2016. jún. 3. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!