Sok kisgyerekes szülő miért viszi magával a gyerekét/gyerekeit bevásárolni, amikor a legtöbb esetben a neveletlen viselkedésük zavarja a többi vásárlót?
Mai nap történt az eset az egyik vidéki szupermarketben: kb. 2 éves kislány keresztbe-kasul tolta azt a mini bevásárlókocsit a vásárlótérben, néha úgy, hogy nem lehetett tőle az adott sorban közlekedni, amíg anyuka válogatott és simán kitolta elém is, hogy majdnem nekitoltam a telepakolt bevásárlókocsimat, ekkor persze én lettem volna hibás az anyja szemében. Egy másik gyerek pedig úgy elkezdett bömbölni, hogy percekig zengett tőle az egész üzlet.
Nem a gyerekek ellen vagyok, de miért nem lehet tudomásul venni, hogy bevásárláskor a vásárlók nagy része nem kíváncsi a gyerekük randalírozására? Miért nincsenek tekintettel másokra?
Régebben azért szerettem a Metro áruházakat, mivel onnan eleve ki voltak tiltva a 10 éven aluli gyerekek, sajnos mára már ez a tiltás is megszűnt néhány éve.
34/F
110-es válaszoló írta:
"A póráz meg jó dolog egy forgalmas úton, de boltba röhejes kategória már ne is haragudj. Le ne kötözzük??"
Erre írtam, hogy ha póráz lenne rajta azzal lenne az ilyen idegbeteg gyökereknek baja.
Szövegértelmezés, olvasástudás 0..
Nem én vagyok a kérdező, de én ide már csak röhögni járok, ahogy szétszeditek egymást, anyatigrisek. :D
Amúgy az nem opció, hogy amíg az egyik szülő vásárol, addig a másik vigyáz a gyerekre?
Nem, nem opció mert nem mindenkinek van pl jogsija, és együtt mennek.
Vagy nem mindenki úgy megy boltba, hogy előtte kupaktanács van otthon és valaki indul, mi is sokszor innen onnan hazafelé állunk meg a szomszédos városban boltban, nem fog azért az egyikőnk hazabenzinezni és utána menni a másikért és megint hazabenzinezni, csak 1 autónk van.
Harmadrészt pl sokan gyalog járnak mert nem mindenkinek van a pitsája alá nőve az autó, de nem biztos hogy haza tud cipelni monduk pár nagy szatyrot meg közben fogni a gyerek kezét.
Olyan is van, hogy egyszerűen csak együtt akarnak menni, mert a gyereket akarják tanítani viselkedni.
Az is előfordulhat, hogy addig is együtt akarnak lenni mint család, manapság kevés idő van egymásra, mi igenis szeretünk együtt menni, sétálni vagy kocsikázni egyet, vásárolni előtte esetleg megállni kicsit a játszótéren és úgy menni.
Sőt olyan is van, hogy együtt megyünk mert ott döntjük el ki miket akar enni és azt veszi amihez kedve van nem hikomat mód listával megyünk.
És akkor mi van?
Ennyi erővel ne menjen a boltba be a büdös hajléktalan se, a büdös c se, a részeges se, a belőtt fiatalok sem, a lassú szöszmötölő nyugdíjasok és még nagyon sok mindenki sem...
111es ezt írja:
Egy árva szóval sem írtam, hogy a gyerek jött nekem. Azt írtam, hogy én a kocsival feldöntöm a gyereket, mivel nem látom, nem számítok rá, hogy ott van. Azért azt a szituációt képzeld el, amint egy 2-4 éves gyereknek lendületből nekitolnak egy teli bevásárlókocsit. A kérdező legalábbis ilyen helyzetet vázolt föl.
Először a kérdező nevében beszél, utána meg utolsó mondatában a kérdezőre kérdezőként hivatkozik xDDD Na itt bukott le hogy ő a kérdező és magával beszélget.
A kérdező kommentje más színnel jelenik meg. Annyi lehet, ha másik regisztrációjával válaszol a saját kérdésére. Vagy mit nem értek?
Ez nem a Művészetek kategória, ahol az egyik tagnak vagy öt felhasználója van, és magának valaszolhat. Én nem a kérdező vagyok, de ha valakit az tesz boldoggá, hogy azt hiszi, legyen meg a boldogsága!
(Én a gyerekpórázos válaszoló vagyok, így könnyebb azonosítani.)
Máskülönben örülök, hogy nem mindenkinek vannak ilyen rossz tapasztalatai, én amúgy nem utálom a gyerekeket.
Én az elején még hozzászóltam, de itt már olyan ellentétek vannak, hogy jobbnak láttam nem szólni semmit. Már csak olvasom. Ok, megértettem! Köszi!
#126 voltam.
"Amúgy az nem opció, hogy amíg az egyik szülő vásárol, addig a másik vigyáz a gyerekre?"
Nem képzeld, nem opció, mert mint írtam nem fogom a gyerekemet elzárni a világtól, mert neked gondot okoz a létezése. Mégis ha már egy szájbatekert boltba nem vihetjük be magunkkal, 10 percre, akkor mégis hova? Ja tudom ingázzak a játszó meg a házunk között, mert neked kattanásod van. Változatlanul: egy gyerek sem tanulja meg, hol hogy kell viselkedni, ha a szülő burokban neveli. Senki nem fog "Mauglit" nevelni a kedvedért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!