Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok kisgyerekes szülő miért...

Sok kisgyerekes szülő miért viszi magával a gyerekét/gyerekeit bevásárolni, amikor a legtöbb esetben a neveletlen viselkedésük zavarja a többi vásárlót?

Figyelt kérdés

Mai nap történt az eset az egyik vidéki szupermarketben: kb. 2 éves kislány keresztbe-kasul tolta azt a mini bevásárlókocsit a vásárlótérben, néha úgy, hogy nem lehetett tőle az adott sorban közlekedni, amíg anyuka válogatott és simán kitolta elém is, hogy majdnem nekitoltam a telepakolt bevásárlókocsimat, ekkor persze én lettem volna hibás az anyja szemében. Egy másik gyerek pedig úgy elkezdett bömbölni, hogy percekig zengett tőle az egész üzlet.

Nem a gyerekek ellen vagyok, de miért nem lehet tudomásul venni, hogy bevásárláskor a vásárlók nagy része nem kíváncsi a gyerekük randalírozására? Miért nincsenek tekintettel másokra?

Régebben azért szerettem a Metro áruházakat, mivel onnan eleve ki voltak tiltva a 10 éven aluli gyerekek, sajnos mára már ez a tiltás is megszűnt néhány éve.

34/F

2021. júl. 31. 21:49
 91/140 anonim ***** válasza:
7%
90-essel egyetértek.
2021. aug. 3. 12:28
 92/140 anonim ***** válasza:
83%
#90 rendeljen az, aki nem fér meg a másiktól. Ha engem nem zavar a jelenléted, miért is ne mehetnék el boltba? Ha téged zavar a vasárlók igen nagy százaléka, az otthonmaradást neked kell megfontolni.
2021. aug. 3. 12:34
 93/140 Derjaderja ***** válasza:
77%

Szerintem azért ez túlzás. Igazat adnék a kérdezőnek, ha valami tényleg neveletlen dolog történt volna pl nagyobb gyerek lepakolja a polcokat vagy direkt nekimegy másnak a kocsival.

De ilyet nem ír, csak azt hogy egy kisgyerek ügyetlenül tolta a kocsit, egy másik meg sírt.

Valakit zavarhat, de vkit az is zavar, ha kutyát sétáltatok vagy ugat a kutyafuttatóban.

De nem mindegy, hogy pórázon sétál, és párat ugat. Vagy nekiengedi az ember szabadon és az ugatás meg fél óra folyamatosan.

Az első esetben a panaszkodó egyéni érzékenységéről van szó. Mindenkinek joga van amúgy arra, hogy az átlagnál rosszabbul toleráljon helyzeteket, csoportokat, de ne hibáztassa, csak akkor ha valóban okot adott erre a másik.

2021. aug. 3. 12:35
 94/140 anonim ***** válasza:
22%
Itt kiba*tt félreértés van, nem értem, miért estek neki a kerdezőnek. Őt nem a gyerek jelenléte zavarja, hanem, hogy a neveletlen gyerek össze-vissza rohangál. És még qva veszélyes is, gondoljatok már bele, megy valaki a telibepakolt kocsival, nyilván nem lát keresztül rajta, a következő kisgyerek meg elég kicsi ahhoz, hogy ne látszódjék. Ha elszaladgál a szülei mellől, simán feldöntheti így valaki. Vagy az, amit itt az egyik válaszoló is írt, amikor kirohannak a sorból. Én is tapasztaltam, hogy óvodás, kisiskolás korúak imádnak fogócskázni, nem számít rájuk mindenki, kész a baj.
2021. aug. 3. 12:48
 95/140 anonim ***** válasza:
32%

#92: Tehát szerinted általános, hogy több gyerek jár boltba mint felnőtt és ennek a rengeteg gyereknek a túlnyomó többsége vállalhatatlanul viselkedik? Mert akkor eljutottunk oda, hogy nem néhány hiszti van, ami normál esetben tolerálható, mert gyerek. Hanem áll a kérdező tézise, hogy a szülők nagy többsége nem tud gyereket nevelni és b/szik rá hogyan randalírozik ez a neveletlen gyerek a boltban. Akkor viszont megint körbeértünk, miért a normális alkalmazkodjon a nem normálishoz?

Ha a hajléktalant nem zavarja, hogy évek óta mosdatlan szaggal ül a 4-6 villamoson akkor miért nem a tiszta emberek mennek gyalog? Őt nem zavarja, hogy a többi ember nem büdös.

2021. aug. 4. 06:55
 96/140 anonim ***** válasza:
83%

#95 nem, én úgy gondolom a gyerekek túlnyomó része nem viselkedik vállalhatatlanul, csak mint írtam fel sem tűnik neked, hogy ott vannak, ezért látod azt, hogy minden gyerek rosszalkodik.

Ezért provokativ a kérdés.

Azzal az erővel bővítsük már ki azzal, hogy aki tolakodik, nem tisztálkodik, felnőttként is hangoskodik minek megy boltba. De ilyeneket soha nem olvasok, mit ad isten csak a gyerekekkel lehet baj, ráadásul a legtöbbel. Nektek komolyan beteg az agyatok. Mindenki azt vesz észre amit akar. Èn eszreveszek mindent ami zavaró, a magadfajta meg azt lesi hol egy gyerek aki miatt lehet óbégatni.

Apropó hajléktalan. Róluk hàny kérdést írtatok már ki? Jaaa egyet se. De ha Pistikére a boltban jön ra a hopparé, módszeresen zárjuk el a társadalomtól.

Anyám...

2021. aug. 4. 08:40
 97/140 anonim ***** válasza:
30%

#96: Számtalanszor leírtam, hogy nem általánosítok, sőt a kérdezővel szemben is én hívtam fel a figyelmet először arra, hogy nem kellene összemosni a hisztit a neveletlenséggel, összekeversz valakivel.

Velem problémázol, majd a második bekezdésben felhozod ugyanazt a példát (testszag), amit én. Kicsit összefolynak a gondolataid.

Egyszer sem, mondtam, hogy el kell zárni módszeresen. Hanem meg kell tanítani normálisan viselkedni, te jöttél azzal, hogy ne menjen boltba az, akit zavar a nem oda való viselkedés.

2021. aug. 4. 11:02
 98/140 anonim ***** válasza:
71%
2 éves gyereket írt a kérdező, az, hogy lehet neveletlen, még épphogy felfedezi a világot. Ne csináljunk már úgy, mintha azt a vacak bevásárlókocsival, amit tolni alig lehet néha, akkora rallyban lett volna a kérdező, hogy egy ilyen akadály előtt kényelmesen ne tudott volna megállni. Egyszerűen egy frusztrált ember, aki moat kiadhatta valamin a dühét.
2021. aug. 4. 11:08
 99/140 anonim ***** válasza:
30%

#97 az nem én voltam aki azt írta, hogy ne menj boltba.

Igen, felhoztad pl-nek a testszagot, most! De mint írtam fogadni mernèk, hogy azon soha nem problémáztok annyit, mint a gyerekeken. Semmi nem mosódott össze semmivel, csak igazságtalannak tartom, hogy a gyerekeseket mindenért előveszik, nekünk mindenhol xarul kell magunkat érezni, más taplóságával meg foglalkoztok kb 3 percig. Legalábbis én nem igen láttam még, csak ilyen kérdéseket.

2021. aug. 4. 11:39
 100/140 anonim ***** válasza:
2%
Ne érezd magad carul, tedd a gyereket a kocsi ülőkéjébe vagy vegyél "gyerekpórázt", ha elszaladós típus! Az emberek nem azért mennek vásárolni, hogy a te gyerekedet kerülgessék, akinek nyilván szintén ugyanúgy elege van a vásárlásból. Csak ne panaszkodj, ha valaki tényleg feldönti vagy elvész a gyerek a sorok között.
2021. aug. 4. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!