Sok kisgyerekes szülő miért viszi magával a gyerekét/gyerekeit bevásárolni, amikor a legtöbb esetben a neveletlen viselkedésük zavarja a többi vásárlót?
Mai nap történt az eset az egyik vidéki szupermarketben: kb. 2 éves kislány keresztbe-kasul tolta azt a mini bevásárlókocsit a vásárlótérben, néha úgy, hogy nem lehetett tőle az adott sorban közlekedni, amíg anyuka válogatott és simán kitolta elém is, hogy majdnem nekitoltam a telepakolt bevásárlókocsimat, ekkor persze én lettem volna hibás az anyja szemében. Egy másik gyerek pedig úgy elkezdett bömbölni, hogy percekig zengett tőle az egész üzlet.
Nem a gyerekek ellen vagyok, de miért nem lehet tudomásul venni, hogy bevásárláskor a vásárlók nagy része nem kíváncsi a gyerekük randalírozására? Miért nincsenek tekintettel másokra?
Régebben azért szerettem a Metro áruházakat, mivel onnan eleve ki voltak tiltva a 10 éven aluli gyerekek, sajnos mára már ez a tiltás is megszűnt néhány éve.
34/F
28#
😂😂 Ne haragudj, de ki beszélt hozzád? Láttad a hozzászólásomban, hogy neked lett címezve? 🙄
Én a kérdezőre írtam. Amellett, az volt ide az első hozzászólásom. 😂
#31, mivel közvetlenül az én válaszom után személyeskedtél, ezért gondoltam, hogy akár nekem is szólhatott, ha nem, akkor no para (lásd #28, utolsó szavai a zárójelben)
De amúgy igen.
Mindig vicces mikor gyermektelen mondja a tutit meg a frankót, meg bezzegel. 😂
Igazából majd akkor és ott fogsz sok mindenre rájönni amikor lesz sajátod,és az elveid szépen mennek a kukába. (pláne ha ne adj isten problémás gyermeked lesz)
Mi mindig vittük a gyerekeket a boltba, hogy lássák, tanulják, amit ott látnak. Ne legyen idegen nekik az a közeg. Úgy gondolom, a szülőknek ezt is meg kellene tanítani a gyerekeknek, hogy a boltba hogyan viselkedjenek, mit szabad vagy nem, mit hogyan vásároljunk. Számukra, főleg ha picik, minden érdekes és egy kész csoda. Zöldséges pult egy álom a számukra, mikor látják a sokfajta terméket.
Ha rendetlenkedik a gyerek azt mutatja, hogy a szülő nem foglalkozik eléggé vele. Nem mondja, mutatja meg neki, hogy egy boltba hogyan kell viselkedni. Nincs példa! Akkor mit várunk el attól a csöppségtől!?
Ha a gyerek megfelelően szocializálóik, akkor a boltba nincs vele gond, ez tapasztalat.
Hát,ha az enyém már fárad (már pedig egy egy éves elég hamar és gyakran fárad..) akkor kiabál.Csapkod,dobálózik,valamikor harap is.
Nem tudok vele mit kezdeni.Ha azt mondom,hogy nem szabad is csinálni fogja,mert nem szándékosan csinálja.
Nem tudja még levezetni a feszültségét,nem tudja hogyan kezelje azt a rossz hangulatot amit a fáradtság hoz.
Könnyen okoskodik bele kívülről mindenki,hogy meg kéne nevelni.Sokszor olyan akinek vagy nincs gyereke,vagy nincs problémásabb gyereke.Nem,nem beteg a fiam,nincs semmi problémája.Csak kicsi,fejletlen az idegrendszere és ha a fene fenét eszik sem fog gyorsabban fejlődni,mert a saját ütemében tud csak.
Egy olyan kis gyereket aki még a szavaid 99%-val nincs tisztában,nem tudja magát kontrollálni mert az is tanulja,és fogalma sincs arról,hogy amit tesz az rossz.Elmondhatod neki,meg fogja jegyezni hogy azt mondtad az rossz amit csinál,de akkor se fogja tudni hogy miért rossz,sőt nem is fog egy percig sem gondolkozni rajta.
Minden kisgyerek más.Valamelyik higgadt,valamelyik idegeskedő,valamelyiket minden hidegen hagyja egy darabig,valamelyiket minden érdekli (és egyébként ebben az esetben meg azért nem figyelnek minden érdekesebb).
Mázlija van annak akié már az első darc korszakokban IS könnyen kezelhető.
És nem, ettől függetlenül nem fogom otthon hagyni.Engem is zavar,persze hogy zavar hogy üvölt és ordít,és akaratoskodik.
De ha elkezdem kapkodva csitítgatni mindenfélével sose fog önkontrollt tanulni.Másokat ha zavar hát sajnálom.Nem egyszerű eset sok gyerek.Mielőtt valakiből mindent tudó,okoskodó,mást lenéző felnőtt lett feltehetőleg volt hasonlóan hisztis kölyök akit "bár otthon hagytak volna".
Épp elég stressz a szülőnek sokszor elviselni a gyerekek nehéz pillanatait.Nem kell még ezt tetőzni rosszalló pillantásokkal vagy megjegyzésekkel (akár a túlsó sorból,mérsékelten halkan,hogy éppen hallani lehessen..)
Egy kisgyereknél a hiszti korosztályos jelenség (1-3 év). Másrészt lehet egy gyerek temperamentuma nagyon élénk, vagy lehet hiperaktív stb.
Sokat számít a helyzet és a szülő viselkedése.
A 2,5 éves lányom pl olyan, hogy csak szaladni tud, egy másodpercet nem képes impulzus nélkül létezni kint (otthon gyönyörűen működik, játszik). Én szoktam DM-be vinni, nem csúcsidőben, tolja a kiskocsit. Nagyon szereti, ügyes, de folyamatos kontaktust kell vele tartani, minden egyes másodpercben, mert ahogy nem beszélek hozzá, már el is kezd lepakolni vagy indulna rallizni.
Ilyen az idegrendszere (fèltesóját, akit nem én neveltem, hasonló temperamentummal többször megnézték adhd-ra, de nem beteg, és nem is neveletlen), borzasztó nehéz vásárolni vele, végig hangosan kell gondolkodni. Piac is ilyen, mindenben segít, adogat, de ha elfordítom a fejem (pl beteszej vmit a szatyorba), már el is kezd valamit.
Az apja, aki nem tudja jól osztani a figyelmét, nem is tud vele vásárolni, neki be is szökött a piacon a hentespult mögé (mire adtak neki a hentesek csokit 😞).
Ettől függetlenül nevelni kell, én minfig csak kis vásárlásra viszem, és töröm magam, hogy ne zavarjunk másokat. Gyakran megdicsérik, de egy ilyen bevásárlás után éveket öregszem, pont az ilyenektől félve, mint Te.
A féltesó 14 éves korára szépen kiérett, bármi is volt vele, éltanuló, zenész, nagyon segítőkész, a világon gondolkozó, értelmező, jobbítani vágyó ember.
A lányom is vsz nagyon okos, nem elfogultságból, hanem a beszéde, logikája, szövegértése alapján. Majd egyszer azért, ha egy jó szakmában becsületes, klassz szakember lesz (mi pl orvos-mentőtiszt pár vagyunk, páromat többször kitüntették már, a kislány is mentőautó fan), akkor örülni fogsz Te is, hogy "megszültem magamnak" meg hogy indokolatlanul nem fegyelmeztem rommá, azért mert később érik ki a figyelme és élénkebb, mint a többség.
Ettől még gàz ha vki irreális helyzetbe viszi a gyereket (pl nagyon hosszú vásárlas, csúcsidò), és képtelen irányítani vagy lexarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!