Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezért feljelenthetem apámat?

Ezért feljelenthetem apámat?

Figyelt kérdés
A bátyám két hetet lógott az iskolából, az osztályfőnök telefonált a szüleimnek, hogy mi a szitu. Ráadásul az ellenőrzőbe sem írt be mindent: bukás, intő. A tesóm először letagadta, majd nagyon csúnyát mondott anyura. Apu nagyon dühös lett és felkapta az asztalról a favonalzót, amivel jól elfenekelte. Úgy gondolom, hogy rossz dolgot tett a bátyám, de nem így kellett volna megbüntetni. Eddig még sosem emelt kezet rá. A nagymamám korában szokták a gyereket verni, nem pedig manapság. Azt hittem, hogy ma már értelmesebbek a szülők.
2014. ápr. 23. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
60%
Lepontoztál? tényleg? úr isten akkor most megyek és felkötöm magam, ilyen nagy tragédia még nem ért sosem az életben. Mond hogy csak kamasz vagy és ennyi iq-val nincs gyereked. Olyan vagy mint egy ovis. Nem tetszik a véleményed lepontozlak, mert arra nincs elég eszem, hogy tudjam mire vannak azok a gombok:-D Téged is verés nélkül neveltek fel? Akkor rohanok elverem a gyerekem nehogy olyan legyen mint te.
2014. ápr. 25. 11:36
 62/73 anonim ***** válasza:
27%
A férjem egy normális ember, ahogy a szüleink is. Nem pedig gyerekverők. Ezek szerint ti is elvertétek volna a fiút? Minősíthetetlen hozzászólásaitokból azt szűrtem le. Nyilván nem kísértem volna őket 18 éves korukig (feltételezem egy osztályba járnak), de 1-2 hétig igen. Akkor sem az osztályig, csak az iskola látótávolságáig. Ez nem megalázó. Inkább szegény anyukának lehetett megalázó, amikor az osztályfőnök telefonált vagy amikor igazolásért kellett könyörögni. A szegény fiúnak pedig az lehetett megalázó, hogy az apukája a család többi tagja előtt porolja ki a fenekét. Gondolom letolt nadrággal és addig, amíg el nem sírta magát. Azt nézem ki.
2014. ápr. 25. 11:40
 63/73 anonim ***** válasza:
67%
Ma 11:22 ez komoly?Nem akarlak leszólni mert ahogy írtad férjed van én meg még tini vagyok, de ne viccelj már.Szobafogság??Ez komoly?Hidd el a mai tiniket ez hidegen hagyja,a környezetemből mondom ez semmit nem ér!Ha akar megy orvoshoz igazolsát szerezni,suli után elszökik stb..Így csak elmérgesedik a helyzet.Jó időbe eg pofon és meg is lehet ezeket fékezni..Nem mondom hogy mindenér verés kell,de lógásért?Én ha ilyet meg mernék csinálni..Ja és ma egy lógás,holnap kis drog azután lopások a szülőtől,lopás mástól ééés jé a gyerek egy 16éves bűnöző, akinek iskolába se kell menni.Gratulálok!!Mellesleg engem 1x se vertek meg egyszer majdnem,Akkor elaludtam és lekéstem az edzés felét,ők rámparancsoltak hogy menjek el(nem voltak otthon) én nem mentem mert mire busszal odaérek vége lett volna..Akkor hazaértek ordított velem apám belekönyökölt egy hatalmasat a szekrényembe a szemembe mondta hog csalódott bennem és elviharzott valahova gyalog nehogy megüssön..Másnap reggel amint fölkelt átöleltem és bocsánatot kértem..
2014. ápr. 25. 11:46
 64/73 anonim ***** válasza:
24%

Miért pontoztál le kisgyerekes anyuka? Most legalább 3 éjszakát végig fogok sírni, sőt még pszichológushoz is kell majd járnom miatta. Azt pedig kötve hiszem, hogy normális férjed lenne. Normális ember észre sem veszi a magad fajtát. Biztos egy jellemtelen papucs, akit kényed kedvére ugráltathatsz.

A kérdésedre válaszolva pedig: igen, elvertem volna. Igaz nem vonalzóval, hanem szíjjal. Nagyon sokat engedett meg magának a gyerek. Már eleve a 2 hét hiányzásért, intőért is kijárt volna. Az anyja sértegetése pedig az utolsó csepp lett volna a pohárban. Azért még a nadrágját is lehúztam volna.

2014. ápr. 25. 11:51
 65/73 anonim ***** válasza:
61%
Basszus nagyon durva a fantáziád. Lehúzta a gatyáját, mindenki előtt elverte és anyuka tapsikolt hozzá. Aha, biztosan így történt. :D
2014. ápr. 25. 12:30
 66/73 anonim ***** válasza:
Atyaég te kisgyerekes anyuka kb 10 éves szinten vagy,szegény gyereked...
2014. ápr. 25. 14:30
 67/73 anonim ***** válasza:
73%

"Az osztályfőnökkel pedig megbeszéltem volna, hogy azonnal telefonáljon, ha valamelyik jómadár hiányzik. "

Voltál te mostanában iskolában? Szerinted van erre lehetősége egy osztályfőnöknek? Először is: ügyel, majd a saját órájára megy, nem pedig a hiányzó gyerekeket ellenőrzi, ez nem óvoda. Másodszor pedig nem engedik meg a telefonálást csak azért, mert egy gyerek hiányzik. Gondold már végig, mikor lenne erre ideje egy tanárnak, hogy minden szülőt figyelmeztessen, a kedves gyermek megint nincs iskolában, ja, hogy lázasan fekszik otthon, értem, elnézést a zavarásért...

Tiszta nevetséges. Nem azt mondom, hogy teljesen egyetértek a szülő tettével, de valamit lépnie kellett. Inkább ő, mint a gyámügy. Kicsi még a gyermeked, és rózsaszínben látod a világot.

Ja, és kérlek, pontozz le engem is, légysziiii!

2014. ápr. 25. 16:05
 68/73 anonim ***** válasza:

"Látom ide csak gyerekverő szülők,

rosszindulatú tinédzserek járnak."

Hát persze... Vagy arra még nem gondoltál esetleg, hogy a többség véleménye szerint helyesen cselekedett az apuka?! Majd akkor mondj véleményt, amikor a te gyereked is olyan lázadozó, fegyelmezetlen suhanc lesz, mint ezek az ikrek!

18L

2014. ápr. 25. 23:58
 69/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Látom majdnem mindenki apukánkal ért egyet, még a saját korosztályom is. Testvérem is látta a válaszokat. Mindketten elgondolkoztunk ennek hatására. Ennyi ember biztos nem téved.
2014. ápr. 26. 12:24
 70/73 anonim ***** válasza:
21%

Természetes, hogy felzaklatott Téged, hogy a bátyád a szemed láttára kapott verést. Természetes, hogy ez bánt Téged, és felzaklat. Emiatt nem kell szégyellned Magadat, mint ahogy a kérdésekért, gondolatokért sem. ÖNMAGÁBAN az még nem szemtelenség, hogy eszedbe jutnak ilyen kérdések, és az sem, hogy megfogalmazod őket, és felteszed. Általában egyáltalán nem baj, hogy egy gyerek rákérdez látszólag illetlen gondolatokra is, mert így sokkal jobban van lehetőség kibeszélni dolgokat, mintha fel sem meri tenni a kérdéseit.

A kérdésre felelve: Magyarországok 2005 január 1 óta érvényes a családjogi törvény módosítása. Ez a módosítás a testi fenyítés minden formáját tiltja. Az egyik korábbi Válaszoló írta, hogy a tettleges becsületsértést nem meghaladó testi fenyítés meg van engedve. Ez így nem pontos, mert már idejétmúlt: valóban ez volt a helyzet 2004 előtt, de 2004-ben átfogalmazták a törvényt, majd 2005-ben végleg törvénybe ütközővé vált a testi fenyítés minden formája (a pofon is). Az eredeti kérdésedre tehát ez a válasz, a magyar szabályozás a német és a svéd mintát követi, a pofon is testi fenyítésnek számít. Fontosnak érzem, hogy pl. Izraelben még csak nem is a politikusok döntöttek úgy, hogy jogellenesnek nyilvánítják a testi fenyítést, hanem az ottani alkotmánybíróság, tehát elvileg egy tudományos igényű testület évtizedes szakmai múlttal. Lehet, hogy a politikusok megvesztegethetők, ingatagok, de egy alkotmánybíróság nem az.

Ami hazánkat, Magyarországot illeti: a törvény inkább ,,nevelő jellegű'': nem annyira büntetik a szülőt, hanem inkább figyelmeztetésekkel tartatják be. pl. a családsegítő is figyelmezteti a szülőt, valahogy úgy, ahogy Te Magad is írtad: nem Titeket emelnek ki a családból, hanem figyelmeztetik a szülőt, felhívják a figyelmét rá, hogy jogellenesen jár el.

A kommentjeid jól összefoglalják a lényeget: a bátyádat a szemed láttára verték meg, és Tőled nem kértek bocsánatot a Számodra szükségtelen zaklatásért (nem Te csináltál rosszat, és az önmagában az nem szemtelenség, hogy Te megkérdőjelezel dolgokat, szemtelenséget csak tettlegesen lehet elkövetni, a gondolat nem lehet szemtelenség, és a kérdések, aggályok sem). Téged eléggé feleslegesen zaklatott fel Édesapád a verés látványával.

Rossz, hogy kibeszéletlen maradt a dolog. Szerintem nem jó ötlet, hogy Te kérj bocsánatot, mert szerintem ennél mélyebbre kell nyúlni, jobban és mélyebben kell átbeszélni, mert amiket Te itt kérdezel, azok fontos dolgok.

Szerintem amiről írsz, az igenis komoly probléma. Van egy tekintélyesebb rokonod, akivel tudsz beszélni, és akire hallgat a család? Elvileg tanárnak szólhatsz, de inkább olyan tud segíteni, akivel jó a viszonyod és akinek hitelessége, tekintélye van a szülők előtt is.

Nincs igazán jó ötletem, de a kérdéseid amiket írsz, jók, legalábbis szerintem sokkal jobb, hogy megfogalmazod őket, mintha elhallgatnád Őket még Magad előtt is.

2014. ápr. 27. 22:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!