Ezért feljelenthetem apámat?
Igen nagy a szád most, kisgyerekkel, de egyszer ő is lesz kamasz és sírva rohansz majd a szobádba. Ha majd elcsattan egy-két pofon, emlékezz erre amit írsz.
Amúgy hiába próbálkozol lélekre-ható kifejezésekkel, mint, pl. hogy szégyen stb, másnak más a véleménye. Nem kell elfogadnod, tudomásul venned, akkor is ez van. Meg lehet a véleményed, tovább megyek, ítélkezhetsz is, nem hiszem, hogy bárkit befolyásolnál, vagy meghatnál ezzel.
"másnak más a véleménye"
Elég szomorú. Ezért hal meg, sérül meg (testileg, lelkileg) annyi kisgyerek.
Uramisten! Remélem te sem hiszed el, amiket írsz. Enyhén túldramatizálod. Nagy hisztérika lehetsz.
Elverte a fenekét, te meg már vitetnéd az intenzívre. Eddig nem fordult elő 13 év alatt, hogy elverte, miért lenne ezután rendszeres. Nem kell egyből gyermekbántalmazó állatnak titulálni.
Ez a baj egy csomó szülővel, nem fegyelmez. Nem feltétlen a verésre gondolok. Hanem simogassuk a gyermek lelkét, mindent magyarázzunk meg neki százszor is, főleg, ha magát is veszélyezteti és akkor ilyen kamasz lesz belőle.
De tudod mit, felejtsük el. Komolyan érdekel mit tettél volna ebben a helyzetben. Nem kritizálok eskü, ha tudsz normális megoldást. Nem elég, hogy hazudik, lóg, csal még az anyját is a szájára veszi. A legjobb családban is előfordulhat ilyesmi sajnos. A kamaszkor velejárója, hogy feszegetik a határokat, de vannak határok, igen.
Az a szomorú, hogy sokan csak végletekben tudnak gondolkodni. Én is elítélem, amikor pl. az apuka beveri a gyerek koponyáját, eltöri a bordáját, véresre veri. Itt még véletlenül sem arról volt szó. Hanem egy szemtelen, rossz gyerek kiadós elfenekeléséről. Számomra ez nem elítélendő, sőt ez lenne a normális. Akkor talán nem lenne ennyire elkapatva sok fiatal.
Borzasztó, hogy sokan mit engednek meg maguknak. Én pl. álmodni sem mertem a lógásról, nemhogy még 2 hétről. Anyámat pedig főleg nem jutott volna eszembe szájra venni. Egyrészt túlságosan tisztelem, másrészt akkora pofont kaptam volna, hogy a fal adja a másikat. Jogos is lett volna. Feljelenteni szintén nem lett volna bőr a képemen. Ha a kislány nem is olyan rossz, mint a bátyja, szemtelensége felér vele. Nem lennék meglepve, ha előbb utóbb ő is közelebbről megismerkedne a vonalzóval vagy fakanállal. Ahogy elnézem nem ártana. Ez nem gyerekverő szülő. Inkább túl elnéző, seggkinyaló.
A kisgyerekes anyukák pedig fejezzék be az okoskodást. Majd 10 év múlva szóljanak hozzá, amikor kompetensek lesznek a témában.
Már háromszor említetted a férjed, de ne haragudj, ki ő? Kit érdekel mit gondol? :D
Amúgy persze, kísérd csak a 13 éves gyerekeidet is suliba, az aztán tényleg jobb. Na ezekről a lelki dolgokról beszéltem. Ez is van annyira ártalmas. Buliba nem mész majd vele? Kezdesz nem nevetséges lenni, hanem bizony szomorú, ahogyan vélekedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!