Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezért feljelenthetem apámat?

Ezért feljelenthetem apámat?

Figyelt kérdés
A bátyám két hetet lógott az iskolából, az osztályfőnök telefonált a szüleimnek, hogy mi a szitu. Ráadásul az ellenőrzőbe sem írt be mindent: bukás, intő. A tesóm először letagadta, majd nagyon csúnyát mondott anyura. Apu nagyon dühös lett és felkapta az asztalról a favonalzót, amivel jól elfenekelte. Úgy gondolom, hogy rossz dolgot tett a bátyám, de nem így kellett volna megbüntetni. Eddig még sosem emelt kezet rá. A nagymamám korában szokták a gyereket verni, nem pedig manapság. Azt hittem, hogy ma már értelmesebbek a szülők.
2014. ápr. 23. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:

Igen nagy a szád most, kisgyerekkel, de egyszer ő is lesz kamasz és sírva rohansz majd a szobádba. Ha majd elcsattan egy-két pofon, emlékezz erre amit írsz.

Amúgy hiába próbálkozol lélekre-ható kifejezésekkel, mint, pl. hogy szégyen stb, másnak más a véleménye. Nem kell elfogadnod, tudomásul venned, akkor is ez van. Meg lehet a véleményed, tovább megyek, ítélkezhetsz is, nem hiszem, hogy bárkit befolyásolnál, vagy meghatnál ezzel.

2014. ápr. 25. 10:16
 52/73 anonim ***** válasza:
21%
Nem fog elcsattanni még pofon sem. Érdekes módon minket is feltudtak nevelni a szüleink egyetlen ütés nélkül, pedig 5-en voltunk testvérek. Abból 3 igazi rosszcsont volt. Nemcsak a nadrágszíj, vonalzó, fakanál létezik a világon, bár sokan csak ezzel tudnak nevelni, ahogy látom. Sosem bocsátanám meg a férjemnek, ha hasonlót művelne. Bár ő szerencsére normális, nem verekedős. Aki egyszer elverte, az megteszi máskor is. Legközelebb már korbács lesz? Nem lepődnék meg. Azon sem, ha az intenzív osztályon kötne ki a kisfiú vagy kislány valamelyike. Nem egy ilyet láthattunk a hírekben.
2014. ápr. 25. 10:25
 53/73 anonim ***** válasza:
21%

"másnak más a véleménye"

Elég szomorú. Ezért hal meg, sérül meg (testileg, lelkileg) annyi kisgyerek.

2014. ápr. 25. 10:33
 54/73 anonim ***** válasza:
64%

Uramisten! Remélem te sem hiszed el, amiket írsz. Enyhén túldramatizálod. Nagy hisztérika lehetsz.

Elverte a fenekét, te meg már vitetnéd az intenzívre. Eddig nem fordult elő 13 év alatt, hogy elverte, miért lenne ezután rendszeres. Nem kell egyből gyermekbántalmazó állatnak titulálni.

Ez a baj egy csomó szülővel, nem fegyelmez. Nem feltétlen a verésre gondolok. Hanem simogassuk a gyermek lelkét, mindent magyarázzunk meg neki százszor is, főleg, ha magát is veszélyezteti és akkor ilyen kamasz lesz belőle.

De tudod mit, felejtsük el. Komolyan érdekel mit tettél volna ebben a helyzetben. Nem kritizálok eskü, ha tudsz normális megoldást. Nem elég, hogy hazudik, lóg, csal még az anyját is a szájára veszi. A legjobb családban is előfordulhat ilyesmi sajnos. A kamaszkor velejárója, hogy feszegetik a határokat, de vannak határok, igen.

2014. ápr. 25. 10:43
 55/73 anonim ***** válasza:
67%

Az a szomorú, hogy sokan csak végletekben tudnak gondolkodni. Én is elítélem, amikor pl. az apuka beveri a gyerek koponyáját, eltöri a bordáját, véresre veri. Itt még véletlenül sem arról volt szó. Hanem egy szemtelen, rossz gyerek kiadós elfenekeléséről. Számomra ez nem elítélendő, sőt ez lenne a normális. Akkor talán nem lenne ennyire elkapatva sok fiatal.

Borzasztó, hogy sokan mit engednek meg maguknak. Én pl. álmodni sem mertem a lógásról, nemhogy még 2 hétről. Anyámat pedig főleg nem jutott volna eszembe szájra venni. Egyrészt túlságosan tisztelem, másrészt akkora pofont kaptam volna, hogy a fal adja a másikat. Jogos is lett volna. Feljelenteni szintén nem lett volna bőr a képemen. Ha a kislány nem is olyan rossz, mint a bátyja, szemtelensége felér vele. Nem lennék meglepve, ha előbb utóbb ő is közelebbről megismerkedne a vonalzóval vagy fakanállal. Ahogy elnézem nem ártana. Ez nem gyerekverő szülő. Inkább túl elnéző, seggkinyaló.

A kisgyerekes anyukák pedig fejezzék be az okoskodást. Majd 10 év múlva szóljanak hozzá, amikor kompetensek lesznek a témában.

2014. ápr. 25. 11:03
 56/73 anonim válasza:
51%
Most őszintén, te mégis mit képzelsz magadról/mit képzeltek magatokról? Anyádék tartanak el titeket, az ők pénzéből zabáltok, van pénz cigire, piára, új telefonra, új ruhákra. Annyi dolgotok lenne, hogy tanuljatok, de nem, lógtok. Aki suli helyett a téren csapatja kannásborral, vagy maffiásat játszik a lakótelepen, valószínű soha nem lesz egy hasznos ember. Azért mi anno tartottunk a szüleinktől, nem azt hittük, hogy nekünk mindent szabad... Igenis kell nektek pár nevelő célú pofon néha minimum, másképp azt hiszitek, tiétek a világ... Katasztrófa ez a mostani tizenéves korosztály, tisztelet a pár % kivételnek...
2014. ápr. 25. 11:10
 57/73 anonim ***** válasza:
26%
Látom ide csak gyerekverő szülők, rosszindulatú tinédzserek járnak. Durva elverés helyett elég lett volna egy alapos fejmosás, szobafogság is. Suliba is én vittem volna őket, hogy ne tudjanak lógni. Az osztályfőnökkel pedig megbeszéltem volna, hogy azonnal telefonáljon, ha valamelyik jómadár hiányzik. Különösen felháborító az utolsó két válaszoló hozzászólása. Hogy lehet ilyen hangnemben beszélni egy kislánnyal? Nem elég, hogy otthon puskaporos a levegő, még itt is bántják. Legközelebb talán még el is töri az apuka a vonalzót valamelyik gyerek fenekén, de az sem lesz baj. Manapság ez a normális, ahogy látom. Egyébként megmutattam a férjemnek a kérdést és a válaszokat. Mondanom sem kell, hogy fel van háborodva. Szikrát sem kap.
2014. ápr. 25. 11:22
 58/73 anonim ***** válasza:
2%
Lepontoztam az összes fenekelés pártit.
2014. ápr. 25. 11:30
 59/73 anonim ***** válasza:

Már háromszor említetted a férjed, de ne haragudj, ki ő? Kit érdekel mit gondol? :D

Amúgy persze, kísérd csak a 13 éves gyerekeidet is suliba, az aztán tényleg jobb. Na ezekről a lelki dolgokról beszéltem. Ez is van annyira ártalmas. Buliba nem mész majd vele? Kezdesz nem nevetséges lenni, hanem bizony szomorú, ahogyan vélekedsz.

2014. ápr. 25. 11:31
 60/73 anonim ***** válasza:
Engem pontozhatsz, nagy érvágás. Írok még, hogy pontozhass, legyen szép napod.
2014. ápr. 25. 11:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!