Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezért feljelenthetem apámat?

Ezért feljelenthetem apámat?

Figyelt kérdés
A bátyám két hetet lógott az iskolából, az osztályfőnök telefonált a szüleimnek, hogy mi a szitu. Ráadásul az ellenőrzőbe sem írt be mindent: bukás, intő. A tesóm először letagadta, majd nagyon csúnyát mondott anyura. Apu nagyon dühös lett és felkapta az asztalról a favonalzót, amivel jól elfenekelte. Úgy gondolom, hogy rossz dolgot tett a bátyám, de nem így kellett volna megbüntetni. Eddig még sosem emelt kezet rá. A nagymamám korában szokták a gyereket verni, nem pedig manapság. Azt hittem, hogy ma már értelmesebbek a szülők.
2014. ápr. 23. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 A kérdező kommentje:
Nem az volt a célom, hogy intézetbe kerüljünk, hanem hogy a hatóságok kicsit ráijesszenek a szüleinkre. Azt hittem, hogy azt is lehet. Nem értek az ilyesmihez. Nagyon rossz volt még nekem is átélnem a tegnap történteket, pedig nem én kaptam ki. Ez volt az első ilyen alkalom, de be akarom biztosítani, hogy az utolsó is legyen. Egyik osztálytársamat sem verték még meg otthon, nem is tudtam, hogy manapság még előfordulhat az ilyesmi. Engem is meglepetésként ért, amit a báttyám művelt, mert eddig mindent ügyesen eltitkolt. Mégis is úgy gondolom, hogy túlzás volt a verés. Ráadásul apu egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki megbánta volna. Bocsánatot sem kért a tesomtól, és még ma is mérgesen néz rá. Pedig már anyu elintézte az igazolást a háziorvossal és az osztályfőnök is megelégszik egy intővel. Tehát nem lesznek felelősségre vonva, pénzzel büntetve. Én semmit nem csináltam és még engem is büntetnek. Direkt az volt ebédre is, amiről tudják, hogy mindketten ki nem állhatjuk (borsófőzelék fasírttal). Addig nem állhattunk fel, amíg meg nem ettük. Nem én voltam anyuval tiszteletlen és nem csináltam a hülyeségeket, mégis velem is úgy bánnak. Apu azt is mondta, hogy szerencsém, hogy lány vagyok, ezért egy fokkal elnézőbb a viselkedésemért. Pedig csak annyit csináltam, hogy az összes vonalzót kidobtam a kukába és mondtam, hogy nem értek velük egyet. Ez olyan nagy bűn egy szülő számára?
2014. ápr. 24. 12:16
 32/73 anonim ***** válasza:
87%
Na most bizonyítottad be, hogy kamu a kérdés. Csak azt nem tudom, mire jó ez. Vagyis sejtem és akkor nagyon sajnállak téged.
2014. ápr. 24. 12:30
 33/73 anonim ***** válasza:
61%

Első vagyok. Engem nem érdekelne, hogy lány vagy-e vagy sem, megkapnád a magadét te is. Valóban szerencsés vagy, igaza van apádnak. Nekem az jött le az egészből, hogy van két elkényeztetett taknyos és még nekik áll feljebb, ha büntetést kapnak. Nem ritkaság manapság az ilyesmi. Én is szeretném azt hinni, hogy ez kamu, de sajnos simán kinézem, hogy nem. Elég csak körülnézni az utcán, hogy milyen kamaszok vannak és máris elhiszem a kérdést. A mai gyerekek hajlamosak a szülőt ellenségnek tekinteni, aki csak arra jó hogy a csicskájuk legyen. Jogaik vannak, de kötelességük semmi. Lázadnak minden ellen, akkor is ha nem nekik van igazuk. Te nem látod vagy hisztiből nem akarod látni, de te is rosszat csináltál. Nem elég, hogy véded a rosszat, de még te is direkt ellenkezel, amiben tudsz.

Igaz, hogy sok perverz kérdező van, aki a fenekelésre izgul, de ő szerintem nem tartozik közéjük, nekem nem tipikus. Ez csak egy elkényeztetett, ostoba, éretlen, hisztis kislány. Épp eleget láttam már a fajtájából. Egyébként én is sajnálom, mert nem fogja sokra vinni ilyen értelmi szinttel.

2014. ápr. 24. 12:47
 34/73 anonim ***** válasza:
91%
A főzeléket , leveseket érdekes módon az enyémek sem akarták megenni, de nálunk nincs olyan, hogy egy tizenéves dirigál. Különfőzés luxus, nem úgy mint sok családnál.
2014. ápr. 24. 12:48
 35/73 anonim ***** válasza:
95%
Én pedig az 5. vagyok és én is elhiszem, hogy valós a kérdés. Annyi hülye ember van, hogy az nem igaz, csak körül kell nézni. A 2/3 sem véletlenül lett meg megint. Szerintem aludj a kérdésre még pár napot, évet, vagy amennyi szükséges. Akkor majd rájössz, hogy fiatalon mennyire másképp látja az ember a világot. Én is voltam ennyi idős és utólag már csak röhögök sok olyan dolgon, amit egykor komolyan gondoltam. Nekem is volt egy osztálytársam, aki feljelentette egy verés miatt a szüleit, azóta már megbánta. Utána az intézetben verték a többiek, a szülei pedig nem állnak vele szóba. Ezt akarod? Még ha nem is adnának intézetbe, akkor is megnézhetnéd magad otthon. Megjegyzem JOGOSAN.
2014. ápr. 24. 14:14
 36/73 anonim ***** válasza:
92%
Még apukád kérjen bocsánatot? Nem inkább tesódnak kéne? Én anyukád helyében nem intéztem volna el az igazolást, ha olyan hülye a fiam hogy lóg, akkor vállalja is a felelősséget. Ha a hazugsághoz nagyfiú, legyen az az igazsághoz is.
2014. ápr. 24. 15:00
 37/73 anonim ***** válasza:
89%

Úr isten. Még apukádnak kellett volna bocsánatot kérnie? Az igen. Én 13 éves vagyok, és én is kaptam már anyukámtól taslást. És? Mi történt? Semmi. Nem pereltem be senkit, ment tovább az élet.

Tegyük fel: Bátyád elnézést kért volna a szüleitektől, akkor megelőzhető lett volna a verés, csak neked is le van épülve az agyad.

2014. ápr. 24. 16:15
 38/73 A kérdező kommentje:

Még jó, hogy kért anyukám igazolást. Sok lett volna az 1 hét igazolatlan. Így, hogy ő ment le orvoshoz, legalább 100%-ra el lett intézve.

Testvérem meg verés után nem sokkal bocsánatot kért. Apám viszont nem, hogy durva volt vele.

2014. ápr. 24. 18:39
 39/73 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha megbeszélnétek a testvéreddel, hogy együtt bocsánatot kértek?

Összerámoltok, elmosogattok, főztök valamit, (ha tudtok...bár nem nézem ki belőled eddigi nyilatkozásaid alapján) és szépen odaálltok eléjük bocsánatot kérni.

Ahogy olvasom, a szüleitek mindent megadtak nektek, és laza volt a póráz. Túl laza... Most kaptak észbe, hogy elszúrtak valamit, és hamarosan (vagy már) túl késő, így nevelnek, ahogy tudnak.

Szerintem nem túlzás, amit a bátyád kapott. Sőt! Én egyszer egy magazint hoztam haza, amit a suliban találtam. Két óriási pofont kaptam, de megérdemeltem, mert loptam! Sőt, feljelentgetés gondolata eszembe sem jutott, inkább bűntudatom volt.

18L

2014. ápr. 24. 18:49
 40/73 anonim ***** válasza:
Akkor nem volt sok az egy hét mikor lógott és otthon meresztgette a fenekét? Én bizony nem kértem volna, oldja meg maga, a hülye fejével.
2014. ápr. 24. 18:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!