Az én meglátásom az, hogy nem csak neveletlen gyerek eshet alkoholos csapdába. A figyelmes szülők gyerekeit is hajtja a kíváncsiság és főkét a társaknak/társaságnak való megfelelési kényszer. Lehet, hogy soha eszébe se jutott volna magától, de a körülményekkel szemben még kezdő volt.
Nemet mondani bárkinek is, bármilyen helyzet -nagyon nehéz.
Stabil, magabiztos személyiség kell hozzá. Egy 12 gyerek biztosan nem az.
Reméljük az otthoni megbeszélés és büntetés az alkohollal való viszonyát helyre tudta tenni. És ami fő: kapott olyan ötleteket, hogy mit tehet, ha "nemakarom" helyzetbe kerül. 43/L
2012. máj. 30. 13:34
42/84 anonim válasza:
Azt hiszem még nyitva, szóval ha ez igaz akkor elvinném megnézetni vele a Kontrasztkiállítást, majd elbeszélgetni vele. Szerintem beválna
2012. máj. 30. 14:36
43/84 anonim válasza:
Én 12 vagyok, de ezt ugye nem gondoltad komolyan? Én csak a barátaimmal elmegyek heti egyszer délután kettőkor rétesezni, aztán ennyi volt a heti nagy programom a barátokkal, de ezt... mivé lett a világ?
2012. máj. 30. 16:58
44/84 anonim válasza:
én 13 éves lány vagyok, de ez még nekem is sok!!! Tény, hogy tini fejjel nem vagyok még túl okos a gyerekneveléshez, de, ha szülő lennék, akkor a válasz erre egy marha nagy NEM lenne! 13 évesen is csak 2 korty bort ittam, meg szilveszterkor egy pohár pezsgőt (szülői engedéllyel és felügyelettel), buliba meg egyáltalán nem mehetek el (nem is bánom)! és nekem legkésőbb fél 9-kor haza kell érnem, vagy 8-ra! Ráadásul nem is akarok bulizni ilyen helyeken! Nem tudom, hogy egy 12 éves lány hogy lehet ilyen!? ://
2012. máj. 30. 19:37
45/84 anonim válasza:
Én 12 vagyok, eddig 2-szer voltam a sulis farsangon, ami 8-ig tartott, max fél -ig, inni egy kortyot sem ittam (alkoholt).
Kérlek kedves válaszolók, ne szidjátok a "mai fiatalokat", csak egy részüket, nekem ilyen eszembe sem jutna.
És nem nehéz nemet mondani. Ha valamit nem akarok, mert rossz nekem, akkor tudom mondani, hogy nem.
12/L
2012. máj. 30. 20:54
46/84 anonim válasza:
Szia! Én 22 éves vagyok. 17 évesen én is hajnali 2-kor estem haza (nem részegen) spiccesen....És nagyon bánom...Kellett a szórakozás az életembe, de az italt kihagyhattam volna...Mondjuk engem a szülő gyerek rossz kapcsolata vitt idáig...De az hogy a lányod 12 éves és részegen tántorog haza az tűrhetetlen... Most egy nagyon érzékeny korban van...ha most nem tudod megzabolázni akkor már nem is fogod...Én magamtól mentem el pszichiáterhez és segített...Ajánlom nektek is figyelmetekbe...Mert ha már most ezt csinálja a lányod akkor egy olyan ember válik majd belőle, (ezt a falytát sajnos jól ismerem) aki a villamoson randalírozik, az utcán "kefél" mert a világát nem tudja. A tanulmányaiban nem lesz sikeres és ez még csak fokozni fogja a helyzetet.
Légy következetes...A szavadnak legyen súlya...Zárd a szobájába ha kell. Légy te a rossz anya...sebaj...tudom hogy nagyon nehéz, de szerintem senki sem akarja, hogy a lányod a társadalom megbélyegzett tagjává váljék...Azért majd számolj be a felyleményekröl légy szíves...
2012. máj. 31. 06:30
47/84 anonim válasza:
Sok válasz érkezett már, sokan arra is lusták, hogy visszaolvassanak, ugyanis, már a 2 oldalon közli kommentben a kérdés feltevője, hogy ő a 12 éves lány. Nem tudni a körülményeket, nem biztos, hogy neveletlen és állandóan így jár haza, csak most éppen így alakult valami oknál fogva. Persze nem helyeslem. Az ember a saját hibáiból tanul, így remélhetőleg te is rájöttél, hogy ezzel még ráérsz pár évet várni. Na meg bulizni pia nélkül is lehet.
2012. máj. 31. 09:19
48/84 Mia_may válasza:
én 17 éves vagyok , és még nálam is kiborulna anya meg apa ha részegen mennék haza!!! A másik meg , hogy 12 évesen ne igyon még a gyerek , hanem babázzon meg játszóterezzen. Kár azt látni , hogy ma már az 5 évesek is telefonoznak meg számítógépeznek. A kis húgom 12 éves és ha meg látnám,hogy részegen jön haza én magam pofoznám fel szerintem :D
2012. máj. 31. 10:48
49/84 anonim válasza:
Ha én ennyi idősen ezt tettem volna, kaptam volna akkorát, hogy a fal adta volna a másikat! Így visszagondolva, most meg is köszönném, ha lett volna ilyen!
2012. máj. 31. 11:35
50/84 anonim válasza:
Hát ilyen nincs... Bár tényleg van, mivel a nagyfiamtól is sajnos nagyon sokszor hallok olyasmit, hogy éjszaka (a munkából jön haza!) finoman fogalmazva roppant fiatal "kislányok" és "kisfiúk" vannak ilyen, nem mindig emberi állapotban. Kíváncsi vagyok arra, hogy a kérdező erkölcsi - józan paraszt esze nem sejti a választ? Na meg arra is, hogy az ilyen "kislányoknak" és "kisfiúknak" hol van az anyukájuk és az apukájuk, mennyit foglalkoztak/nak a gyerekkel, stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!