Mennyi gyerektartást vonhatnak le Gyesből, utólag vonják le? Az apa nem engedi látni a gyereket, akkor is fizetni kell?
Figyelt kérdés
Nem váltunk még el a férjemtől bizonyos okok miatt, most akarok, mert gyereket várok a páromtól. Nincs munkám, így csak a gyest fogom kapni, el kell költözzünk másik városba. A gyerekem az apjánál marad, nem hiszem hogy tudom majd látogatni, mert messze leszünk, az apa nem akarja fizetni az úti díj felét sem. Így nem tudom mi lesz. Ilyenkor hogy történik a gyerektartás?2013. júl. 10. 11:42
11/183 anonim válasza:
Nyilván részletekben hajtja be, egybe nem valószínű, hogy ki tudod majd fizetni. Igen, jobban járnál, ha most fizetnél.
12/183 A kérdező kommentje:
Nem a semmire szülöm. Van egy féllakásom csak anyám lakik benne, párom jól keres, de persze nem más gyerekét akarja tartani. Ha kell tudom fizetni a gyesből, nincs rá olyan nagy szükségünk, csak nem akarok emiatt konfliktust.
2013. júl. 10. 11:54
13/183 anonim válasza:
Jézusom, nagyon gusztustalan ahogy írsz, elképesztő. Én nem hiszem el, hogy vannak ilyen nők, hadd gondoljam inkább azt, hogy ez kamu. :((
14/183 anonim válasza:
Ha az elsőt sem neveled, miért szülsz egy másikat? Komolyan nem értem..
15/183 anonim válasza:
Ha nincs szükséged a GYES-re, akkor miért sajnálod a gyerekedtől? Akkor mi értelme a kérdésnek? Párod jól keres de nem akarja már gyerekét tartani? Ez a mondat nagyon kemény, az a te gyereked...
16/183 A kérdező kommentje:
Nem kell sajnálni a gyerek, most normális embernek szülök, sajnos még négy éve mikor az első született fiatal és hülye voltam nem láttam milyen alak. Gyereket akart én meg szültem neki..
2013. júl. 10. 11:56
17/183 anonim válasza:
Meg van adva pontosan, hogy a fizetésed hány százalékát vonhatják le, és annak megfelelően , minden hónapban. A Gyesből nem vonnak,
A gyerektartás és a láthatás egymástól független. Akkor is fizetned kell, ha soha nem látogatod. Ha te költözöl el, egy fillért sem kell a férjednek az útiköltségbe adnia.
Hány éves a kicsi?
18/183 A kérdező kommentje:
Igen az én gyerekem, de a páromnak nincs köze hozzá, nem az övé, hanem csak az enyémé. Az a gond, hogy csak a gyest kapnám, mert még otthon voltam a gyerekkel hivatalosan
2013. júl. 10. 11:58
19/183 A kérdező kommentje:
Ha lenne később fizetésem akkor fizetnék. Azt tudom hogy 20% kötelező. Csak most nem akarom hogy a gyesem elmenjen. Szerintem ez érthető. Ha arról lenne szó, hogy SZÜKSÉGE lenne a gyereknek a pénzre akkor adnám, de nincs!!
2013. júl. 10. 12:00
20/183 anonim válasza:
de persze nem más gyerekét akarja tartani
Aztán majd a köv.pasi se akarja a most születendőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!