Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elköltözök otthonról válás esetén utólag a bíróság kérhet tőlem gyerektartást az elköltözés idejétől?
Természetesen, sőt fog is. És jó pont a válóperben, ha esetleg MAGADTÓL járulsz hozzá a saját gyereked ellátásához és erre nem a bíróságnak kell felzólítania...
Komolyan, milyen emberek vannak...
A gyerek ellátásának kötelezettsége MINDIG terhel téged, hiszen a te gyereked. Nem csak a válás kimondásától kezdve...
Szerintem is az a természetes, hogy magadtól adsz gyerektartást. Vagy átutalod, postán küldöd, vagy aláíratod, hogy átvette. Tehát nyoma legyen, hogy mennyit fizettél.
Ugye azt nem gondoltad komolyan, hogy csak akkor fizetsz, ha bíróság mondja ki?
A te gyereked, te csináltad. Akkor is felelősséggel tartozol érte, ha az anyjától elválsz. A gyerektartás pedig nem az elvált/elhagyott házastársnak jár, hanem a gyereknek. És JÁR.
Egy rendes, tisztességes apát nem a bíróság kényszeríti rá, hogy anyagilag is gondoskodjon a véréről, a gyerekéről, hanem ez magától eszébe jut.
Szerintem azért lettetek lepontozva mert a kérdés megválaszolása mellett elítéltétek ismeretlenül a kérdezőt.
Annó az én férjem is megkérdezte az ügyvédtől ugyanezt.
És képzeljétek nem azért mert nem akarta támogatni a fiát, csak épp nem tudta, hogy mire érdemes figyelni, vagyis, hogy mennyire fontos az, hogy később igazolni is tudja a gyt megfizetését.
Ne ítélkezzetek ilyen nyúlfarknyi információ alapján.
A legelső válasz alatt nem látsz ilyet?
Hasznos volt számodra ez a válasz?
Innen látszik, hogy mennyire pontozták, bár szerintem nem teljesen mérvadó...
Ez a válasz 79%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!