Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom válás után mindenét otthagyta, plusz még gyerektartást is kell fizetnie. A volt felesége kitalálta, hogy mondjon le a gyerekről, saját nevére venné. Ha nem az ő nevén vagy a gyerek továbbra is kell fizetni gyerektartást?
Utolsó!
Egyik mondatoddal ütöd a másikat.
"lemondott a szülői (apai) jogairól (és kötelezettségeiről)"
"(tehát nem mondd le az apai jogairól )"
Nem vagyok jogász, de mivel az anyakönyvi kivonatában szerepel a párod neve mint apa, így azzal, hogy lemond a gyermekről, csak a láthatásról, és az egyéb jogairól mond le. Kötelezettségei megmaradnak, kivétel ha lepapírozzák a pároddal, hogy konkrétan semmit sem akar már a gyermektől.
Egyébként a gyerektartás a gyereknek jár, nem az anyának, ezt néha maguk az anyák is elfelejtik.
Azért mert mindenét otthagyta a volt felségénél attól még miért nem kéne neki gyerektartást fizetnie? Nem is értem, hogy ez miért zavar, mert egyértelműen úgy fogalmaztad a kérdést.
És a kérdésedre válaszolva. ha lemond apai jogairól nem kell többé gyerektartást fizetnie, és majd a gyerekek anyja egyszer elmondja nekik, hogy "jóapátok" lemondott rólatok.
Szép kis csávó, ha ebbe belemegy.
16:35 16:38 teljes mértékben igazad van. A dolog így egyértelmű, ahogy írtad. Más, ha lemond a gyerekről, és más, ha beleegyezik a gyerek nevének megváltoztatásába.
Viszont a kérdező szerint a volt nej azt kéri, mondjon le a gyerekről. Ez alatt én azt értem, hogy azt kéri, hogy az apai jogairól mondjon le. Akkor viszont nincs láthatás, de gyerektartás sem. Mindenesetre érdekes.
15-36;15-43 vagyok
Itt az erre vonatkozó Családjogi törvény. Ebben nem esik szó arról, hogy a névváltozással lemondana akármiről is a párod, illetve, hogy ne lenne köteles gyermektartást fizetni.
Csjt. 72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.
Ha ő a gyerek édespja és lemondd a gyerekrőlAkkor az nemnormális.Én sose mondanék le roluk pedig az eggyik sulyos beteg.Mi va fontosabb z életbe a gyereknél SEMMI
Még az állatok is okosabbak néha az embereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!