Keresztény szülők! Mit csinálnátok, ha a gyereketeket egyre jobban érdekelnék a dinoszauruszok?
A dinoszauruszokat az evolucionisták szeretik hangoztatni, akik abban hisznek, hogy a Föld több millió éves és véletlenül jött létre. Ha egy gyerek ezzel a világnézettel találkozik, meginghat a hite, ráadásul elvonja a figyelmet Istenről.
Ha egyre jobban rajong a dínókért, akkor mit csináltok? Elmagyarázzátok neki, hogy az Édenkertben is voltak dínók amiket Isten teremtett Ádám és Éva mellé, és hogy a Leviatán egy dinoszaurusz volt, ami túlélte az Özönvizet?

Jób 40:11 Nézd csak az erejét az ő ágyékában, és az ő erősségét hasának izmaiban!
Jób 40:12 Kiegyenesíti farkát, mint valami cédrust, lágyékának inai egymásba fonódnak.

Jób 40:11 Nézd csak az erejét az ő ágyékában, és az ő erősségét hasának izmaiban!
Jób 40:12 Kiegyenesíti farkát, mint valami cédrust, lágyékának inai egymásba fonódnak.
Tökéletesen illik az elefántmadárra.
A dínó farka egy cseppet se hasonlít a cédrusra. ellenben a kimeresztett hatalmas madárfarokra igen. Az tud lombos cédrusfaszerű lenni. A dínó hegyesedő farka még csak nem is hasonlít a cédrusra.

"A Libanoni cédrusról, ami ugye a Biblia (Ószövetség) egyik legkedveltebben felemlegetett növénye:
„A 40 m magasra megnövő libanoni cédrus fiatal példányai kúposak, kora előrehaladtával koronája kiterül és szélesen ellaposodik.”
Idéztem magamtól korábbi megjegyzésemből. Bocsika! De olvasod te azt mait én írok?
Mióta néz ki így egy dínófarok?

Jób 40:13 Csontjai érccsövek, lábszárai, mint a vasrudak.
Jób 40:14 Az Isten alkotásainak remeke ez, az ő teremtője adta meg neki fegyverét.
Hogy akkora tömeget megtartson a csontjai tényleg olyanok kell legyenek mint az vascsövek.
Lábszárai mint a vasrudak.
Egy 1tonnás állat alá nem kellenek vasrúd jellegü lábak, de egy 100tonnás állat alá bizony kellenek a vasrúdak.

Ráadásul, még ha valami olyasmire is utal a szöveg, hogy nagy szilárd farok, még mindig ott tartunk, hogy ez simán ugyanúgy igaz az óriáslajhárra is.

"A dínó hegyesedő farka még csak nem is hasonlít a cédrusra."
Nem a farka hegyéröl beszélünk hanem a szárárol.
Íme a cédrus

Szavazzatok
Óriáslajhár vagy dinosaurus(biblia megnevezése-sárkány)
Én a voksot a dínó mellé rakom

"Nem a farka hegyéröl beszélünk hanem a szárárol."
:)
Nem. Erről te beszélsz. A Biblia ilyet nem említ.
"Kiegyenesíti farkát, mint valami cédrust"
Egy gazdag lombkoronájú fa jut erről eszembe, ami kiegyenesítetten áll. Mint ahogy azt az ideges, támadó/védekező madár is tenné a faroktollak meresztésével.
Nem hiszem, hogy egy olyan dínó (aminek a képét beszúrtad) mereven tartaná felemelve a farkát. Azzal idegesen csapkodna max. Bizonyos, hogy kígyószerűen forgatta, vagy hajlott ágban lecsapott vele. Mi a bánatért egyesítené ki a farkát mereven? Hogy pontosan megmérjék a paleontológusok a hosszát? :D
Az én cédrusom is klappol a meresztett madárfarokhoz, de ha arról beszél a Biblia, amit te gondolsz, akkor is ott tartunk, hogy az az óriáslajhárra is igaz.
És arról sem illene megfeledkezni, hogy mi nem illik még a Bibliában a dínóra. Például a lábai egyáltalán nem cső-, hanem oszlopszerűek, és ezekkel semmiképpen nem rúghatott. A lába nem volt fegyver. Az nem láb-fegyver, hogy mondjuk eltaposott valamit. Ezt a módszert harcban aligha használta jellemzően. A farka, az lehetett a jellemző fegyvere (sőt a nyaka a fejével, mint bunkós bot), de nem a lába.
És ezek többsége (legalábbis amit találtunk) nem jellemzően vízben tocsogó lények voltak.

"Én a voksot a dínó mellé rakom"
Értem. Tedd azt. Én meg nem. Sokkal jobban klappol a vascső az elefántmadárra. Mutasd meg akármelyik gyereknek, hogy melyik lábat tartja csőszerűnek, és ércszerűnek, a te dínódét, vagy az én madaramét.
Nyakadat teheted rá, hogy veszítesz... De gondolj amire akarsz. Mindenesetre semmi olyat nem tudtál még a dínó mellé se kitalálni, ami ne lenne igaz az óriáslajhárra is.

Itt evolválódik a dínó feje.
Biztos a készítője megálmodta.
Ez a lelet már tényleg időssebb a 165millió éves elméletnél.
Jób sokkal jobban képbe volt a leírtakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!