Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves abortuszt nem ellenzők!...

Kedves abortuszt nem ellenzők! Miért nem értitek meg, hogy aki ellenzi az nem ellenzi akkor ha a magzat beteg vagy önhibádon kívül történik?

Figyelt kérdés

Szinte minden abortuszos kérdésben feljönnek azok a hozzászólók akik olvasni nem olvasnak, csak írnak habzó szájjal.

Én nem vagyok az abortusz mellett, nem tiltanám, de nem vagyok mellette. Viszont azokat nem ítélem el akik gyógyszer mellett estek teherbe, esetleg a gumin egy apró luk volt amit nem vettek észre, vagy a magzat beteg volt, illetve akik nemi erőszak áldozatai. Ott maximálisan megértem, hogy az ilyen nő megy abortuszra. És még sokan mások is így gondolkodnak akik ellenzik.

Miért nem értitek meg, hogy azokkal van a baj akik b.sznak védekezni, felelőtlenek és ezért kerülnek ebbe a szituációba?

2010. jan. 20. 09:37
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/134 anonim ***** válasza:
96%

ehhez mindenki másképp áll hozzá. az én anyám is teherbe esett 40 évesen, 3 gyerekkel, válás után. a pasi közölte, hogy hallani sem akar róla. mit tehetett volna, elvetette. nem volt más választása. akkor nagyon dühös voltam rá, szinte gűlöltem, de most, néhány évvel később megértem a döntését, még akkor is, ha én nem lettem volna képes rá.

aki azt vallja, hogy a törvényileg meghatározott ideig nem számít gyilkosságnak, annak az abortusz csak egy dolog. míg van a másik oldal, akiknek a fogantatás pillanatától ember.

erkölcsileg hiába az ellenzők álláspontja a helyes, de nincs jogotok támadni. könnyű pálcát törni mások felett. egy kérdésből sajnos nem mindig derül ki, hogy mi áll a háttérben. volt olyan, hogy kérdezett egy nő az abortuszról, nekiestek minősíthetetlen módon és akkor mondta, hogy a baba beteg, ezért veteti el.

és igen, sokszor könnyebb elszámolni a saját lelkiismereteddel, mint a környezeteddel. emberekkel foglalkozok a munkám során és sajnos van, ahogy/ahová jobb nem megszületni, kevesebb szenvedés. mikor behozzák a kisgyereket olyan törésekkel, amikről minden orvos számára nyilvánvaló, hogy mitől keletkezett...

az éremnek tényleg 2 oldala van, de akkor az ellenzőknek is meg kéne nézni a másik oldalt is.

2010. jan. 21. 14:29
 62/134 anonim ***** válasza:
53%
Nem rólad beszéltem. Te eGyes egyedül megérted. De viszont gondolom általánosságban beszéltél, mivel annak nem sok értelme lenne ha idejönnél és közölnéd hogy te személyszerint az ilyet nem itéled el. :D Nos akkor nekem van igazam , mert jó hogy te megérted de a többség, vagyis inkább mindenki más így is elitél és arra próbál hasztalan révenni hogy azértis szüljek szóval amit írtál az általánosságnban nem igaz! Egy ilyen anyaságfanatikus sosem fogja ezt elfogadni még akkor sem ha azt mondja hangosan!
2010. jan. 21. 14:29
 63/134 anonim ***** válasza:
20%

Méghogy a nem felelőtlen a becsapott nőci!

Dehogynem!

1:nem kell olyan pasival kefélnie aki gyereket akar.Az,hogy ő elmagyarázza a pasinak,hogy nem akar gyereket,az nem egyenlő a megbeszéléssel.Állt volna tovább..persze akkor ki finanszírozza a további tanulmányait.

Ha nem akar sose gyermeket,akkor létezik a gyógyszernél sokkal egyszerűbb és egészségesebb megoldás:elkötetti magát.

Mivel egyiket sem tette,csupán rinyál itt,hogy ő a szegény áldozat,azt kell hogy mondjam,a nagy fenét.Tényleg csak egy önző pi... akinek nem jöttek be a számításai,aztán most sajnáltatni akarja magát.

2010. jan. 21. 14:38
 64/134 anonim ***** válasza:
28%

13:55, 13:59 és 14:02!

Látom, felháborítottak a válaszaim... Akkor engedd meg, hogy tisztázzak pár dolgot!

Először is: Nem ítéllek el sem azért, hogy te a "childfree-életformára" szavazol (hű, de szépen hangzik!), szíved joga. Amit az exed tett veled, undorító dolognak tartom, de azt hiszem, ezt írtam már. És ha megértetted volna, amit írtam (10:38 és 11:08), akkor nem írnál olyasmit, hogy nekem csak az számít, hogy szülj, és csak a baba sorsa érdekel, a tiéd nem.

Én éppen arról beszéltem, hogy amíg nincsen gyereked, fogalmad sem lehet arról, hogy mi a jó abban, ha szülő az ember. Arról írtam, hogy ha elveteted a babádat, azzal két életet teszel tönkre. És abból az egyik a tiéd...

Lesz az életedben egy olyan pillanat, amikor bánni fogod. Lehet, hogy csak az életed végén, de el fog jönni... Azonban ha a videók sem ráztak meg, akkor valóban felesleges érted koptatni a billentyűzetet... Annak a szerencsétlen picikének a sorsa a hasadban már eldőlt.

Én nem találkoztam még olyannal, aki ne bánta volna meg az abortuszt. Talán te leszel az első... Tudod, nem is értem, hogy akit ennyire kiver a víz a gyerektémától, miért is nem sterilizáltatja magát, akkor legalább többé nem kellene ilyen "nyűgöt" átélnie... Hiszen a "childfree" döntésed egy életre szól, nemde?

Megértettem, elfogadtam. A te életed, a te tested. Kivágatod belőle ami "nem odavaló", mint egy tumort...

Kívánom, hogy találj magadnak egy olyan párt, aki életed végéig melletted marad, és persze azt is kívánom, hogy hosszú és teljes élet után ne a párod menjen el hamarabb. Akkor talán nem fogsz soha szembesülni azzal, mitől fosztottad meg az életedet.

A küzdelmed pedig, hogy mi, "fanatilus anyák" megértsük "a gyerekmentes élet örömeit", reménytelen. Mi ugyanis egy olyan életet élünk, amiről neked fogalmad sem lehet.

Színvaknak hiába mesélsz a színek szépségéről, süketnek hiába akarod megmagyarázni a zenét.

Részemről békén hagylak. De szívből remélem, hogy van, aki megértette azt, amiről írni akartam.

2010. jan. 21. 14:47
 65/134 anonim ***** válasza:
38%

Már elnézést nagyon okos és tapasztalt beszóló! A páromnak nem csak elmagyaráztam hogy nem akarok gyereket, hanem emgbeszéltük és mondtam neki hogy ha ő aar akkor nem leszünk együtt, vagy ha közben jön rá akkor szétválunk! Mint hogy azt is említettem, hogy LÁTVÁNYOSAN UTÁLTA a gyerekekeet, kismamákat stb!

Azon kívül hogy jössz te ahhoz hogy engem valami kis eltartott p*csának nézz (bár mindenki magából indul ki)? Felnőtt ember vagyok, mit képzelsz eddig hogy éltem és tartottam el anyám? Minden az épp következő férfi!? Akkor már éhanhaltam volna, mert nincs állandóan barátom. Képzeld el, hogy dolgozom, és sosem akartam hogy valaki is eltartson! Úgyhogy be lehet fejezni a sértegetést!

És már lenézést de ezek szerInt mindeNki felelőtlen ha van az életében olyan időszak amikor nem tud egy gyereket vállalni és nem elkötteti magát hanem "csak" gyógyszert használ!? De hülye vagy már bocs! Tudommal nem lehet ilyet csinálni amíg nincs gyereked de ez mindegy!

Kedves kérdező erről beszéltem! Akármi történik veled, lenéznek és képesek elfogadni csak okoskodni, megalázni. Könnyű beszélni! Mindent ki tudnak úgy hozni hogy én legyek szemét! Remélem egyszer te is leszel ilyen vagy rosszabb helyzetben kdves sértegető!

2010. jan. 21. 14:58
 66/134 anonim ***** válasza:
58%
14:38-nak szántam, utolsó vagyok
2010. jan. 21. 15:00
 67/134 anonim ***** válasza:
58%

14:47! Senki nem kérte hogy próbálj meggyőzni, erről sosem volt szó. Ahhoz pedig szerintem nincs jogod hogy megmondd mit fogok megbánni, mert nem tudhatod... Azért szülni nem fogok hogyha a párom előbb megy el akkorlegyen valakim... Aki egyedül nem boldog az társaágban sem az. Azt hiszed a szülést senki nem bánja meg, pedig ez nem így van, rengetegen visszacsinálnák csak erről nem lehet beszélni, olvashatsz róla angolul, valahol összegyűtötték!

És nem montam hogy fogalmam van a dologról, de nem is akarom megtudni... Szerintem bízhatok a döntésemben... Pl el tudom dönteni, hogy akarok-e cigizni, drogozni, gruppenszexelni, hegyet mászni, repülőből kiugrani anélkül is, hogy kipróbálnám!

Azt pedig nem kértem hogy valaki is értse meg ezt az életformát, hanem hogy FOGADJA EL, ami két különböző dolog. Hogy ne nevezzenek genetikai selejtnek, ne utáljanak ezért!

2010. jan. 21. 15:09
 68/134 anonim ***** válasza:
0%

Unalmas vagy,akkor most döntsd el,hogy mit is akarsz.

Most nem szülni,vagy soha,mert kezdesz kicsit belezavarodni...

Anyád kap rokkantságit,úgyhogy kár verni a nyálat.

Egyébként meg ha most nem kell a gyerek,menj vetesd el.(csak pár év múlva ne sirnyákolj,hogy a hosszú gyógyszerszedés+ab miatt nem lehet gyereked.)

Rosszul tudod.

2010. jan. 21. 15:15
 69/134 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy meg már elnézést, nem kell rajtam nevetni, a childfree az egy létező kifejezés és nem én találtam ki. Csak jobb meghatározást nem halottam még magyarul.
2010. jan. 21. 15:16
 70/134 anonim ***** válasza:
0%

"Azt hiszed a szülést senki nem bánja meg, pedig ez nem így van, rengetegen visszacsinálnák csak erről nem lehet beszélni, olvashatsz róla angolul, valahol összegyűtötték! "

Te már csak tudod,hiszen oly sok gyereket szültél.

Aki meggondolta közbe magát,az örökbeadta a gyerekét.Viszont nem ölte meg.Van különbség.

2010. jan. 21. 15:18
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!