Kedves abortuszt nem ellenzők! Miért nem értitek meg, hogy aki ellenzi az nem ellenzi akkor ha a magzat beteg vagy önhibádon kívül történik?
Szinte minden abortuszos kérdésben feljönnek azok a hozzászólók akik olvasni nem olvasnak, csak írnak habzó szájjal.
Én nem vagyok az abortusz mellett, nem tiltanám, de nem vagyok mellette. Viszont azokat nem ítélem el akik gyógyszer mellett estek teherbe, esetleg a gumin egy apró luk volt amit nem vettek észre, vagy a magzat beteg volt, illetve akik nemi erőszak áldozatai. Ott maximálisan megértem, hogy az ilyen nő megy abortuszra. És még sokan mások is így gondolkodnak akik ellenzik.
Miért nem értitek meg, hogy azokkal van a baj akik b.sznak védekezni, felelőtlenek és ezért kerülnek ebbe a szituációba?
Szerintem semmiért. Ugyanolyan emberek mint én. Nem attól lesznek jó emberek mert szültek. Ha valaki szül az természetesen tegye mert természetes dolog és ne gondolja hogy ettől felsőbbrendű... Ez csak a mai divat, hogy dicsőség, régen meg szó nélkül szültek 10-12 gyereket. Viszont ők elvárják, mert nekik jár a tisztelet. Node mire is kérem szépen amikor minden ok nélkül rondákat mondanak másokra (nem csak rám ha esetleg én megbántottam volna valakit, de minden ismerősöm is erről számol be aki nem akar gyereket!), ha nem adom át a helyem a pillantásukkal megölnek ahelyett hogy azt mondanák: "kérem át tudná adni a helyét, mert a 9. hónapban vagyok és már alig bírom állni? Igazán köszönöm." Áhh mit képzelek én a senki? Hiszen nekik az jár, sőt én azárt kell hogy buszozni járjak, hogy azt lessem egész úton, ki szurol rá az én helyemre! Vagy ha meglátnak egy macskát vagy kutyát egy közterületen akkor "Huzzál a drága Tamáska közeléből a korcsaiddal 100 méteres körzeten kívülre" ahelyett, hogy "a kisfiam fél a kutyáktól, arébb tudnának menni kérem?" vagy " Megengedni hogy megsimogassa a kisfiam?" Áh hiszen nekik joguk van hozzá... És még sorolhatnám... Igenis ahogy hogy valaki kiérdemelje a tiszteletet úgy is kell viselkednie. És nem csak én mondom hogy manaspág ez nem jut eszébe az anyáknak. ők lenézik a pórnépet aki nem olyan mint ők, nem akar/még nem nem akar gyereket...
Vannak gyerekes barátaim. Akik normálisan viselkednek, és elfogadnak, nem teszik magukat felsőbbrednűvé. És én tisztelem is őket. De olyan embereket nem tudok akik mindenféle mocskot zúdítottak rám régebben és most is mert különböző vagyok....
18:48:
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Ha arra céloztál az angol kifejezéssel, hogy a gyermekteleneknek idős korukra van elég pénzük arra, hogy szép életük legyen, hát ezt így aláírom. Nagyon sok pénzbe kerül egy lurkó felnevelése, iskoláztatása, és aki csak magáról gondoskodik egész életében, és a karrierre koncentrál, az jobb eséllyel lesz stabil anyagi hátterű, mint aki mondjuk 3-4 gyereket nevel.
Ellenben voltam én magán idősek otthonában is, és aki megbetegszik idős korára, annak már szinte mindegy is, mennyi pénze van. Vehet rajta színvonalas egészségügyi ellátást, vehet kényelmet, vehet luxust. Egyedül szeretetet, aggódó arcokat, megértést, őszinte törődést nem vehet.
Persze azért valóban nem kell szülni, hogy legyen, aki a kezedet fogja halálod óráján. Senki sem tudja megmutatni, milyen életed lenne akkor, ha megtartanád a gyermekedet. Ha tehetném, hidd el, megmutatnám neked.
A sterilizációval kapcsolatban: én személy szerint tisztelnélek érte, ha megcsináltatnád a műtétet. Abortuszellenes vagyok, igen, de abban igazat adok neked, hogy senkit nem kötelezhetnek rá, hogy gyereket szüljön, és ez egy felelősségteljes döntés lenne a részedről, hiszen elejét vennéd az újabb "baleseteknek".
A külső nemi jegyeid nem változnának, a belsőket meg nem látod úgysem...
A menstruáció hiányát én nem tartom túl nagy árnak ezért, hiszen valójában csak kellemetlenséget jelent, egyetlen haszna a fogamzásképesség. A terhességem alatt nekem ugyan nem hiányzott! :)
Egy szóval még mindig inkább a sterilizáció (ami a saját tested fölötti döntést jelenti), mint az abortusz. Nem tudom, mennyibe kerül, azt viszont igen, hogy jelenleg nagykorúként elvégezhető akkor is, ha még nincsen gyereked. Lehet, hogy az új kormány megváltoztatja majd ezt a törvényt, (sőt valószínű), de most még elvégzik a műtétet.
Abban is egyetértünk, hogy a te esetedben a fő felelősség a volt párodé, akinek minimum egy orrbavágás kijárna az ostobaságáért. A valódi áldozat azonban nem te vagy, hanem a babád.
Ha nem kérsz a sajnálatomból, hát nem sajnállak. Nem értelek, valóban nem, hazudnék, ha azt mondanám, hogy igen, de azt, hogy nem akarsz gyereket, elfogadom.
Arra viszont megkérlek, hogy nagyon vigyázz arra, hogy soha többé ne forduljon elő az a helyzet, mint most. A te esetedben különösen fontos a fogamzásgátlás, így ha kell, minden alkalommal vizsgáld át az óvszert, mert az abortusz nem fogamzásgátlás, hanem legális gyilkosság. A volt párod ostobaságáért egy ártatlan magzat fog szenvedni, és szívből kívánom, hogy egyszer kapja ezt vissza a sorstól.
Neked pedig azt kívánom, hogy valami úton eljuss abba az állapotba, hogy többé ne foganhass meg. Mindenkinek ez lenne a legjobb. Igazságtalan, hogy mások évekig próbálkoznak hiába, hogy gyerekük lehessen, annak pedig, akinek nem kell, az meg néhány alkalom alatt megfogan. :(
20.29:
Te egy s.e.g.g. vagy.
Igen a buszon az öregeknek,a kismamáknak,kisgyerekeseknek átadjuk a helyünket,annélkül,hogy kérnénk.Mondjuk ezt én már általánosban tudtam.Mert jár nekik.Mert ők letettek a társadalom asztalára valamit.
Eszméletlen,hogy ekkora egoista bunkóval szóba áll egyáltalán normális pasi...
Sajnálom,soha nem leszel orvos.
Elöbb fogsz összeroppani,mert ahogy gondolkodsz az nagyon egészségtelen és valószínűleg súlyos trauma következménye.Amit még mindig nem dolgoztál fel és így soha nem is fogsz.Azonkívűl ekkora arroganciával nem lehet valaki orvos,vagy bárki,aki emberekkel foglalkozik.Majd rájössz.
Most nem a gyermek vállalásáról,vagy nem vállalásáról beszélek.Nekem is barátnőm aki soha nem akar gyereket.Viszont tett róla,hogy ne is lehessen terhes soha.Nehéz döntés volt neki és én őt tisztelem érte.
A gyermekeimnek meg igen ezt tanítom:tisztelet az annak jár,aki megérdemli.
Hoppá,orvostanhallgató létedre hogyhogy nem tudod,hogy a petevezeték elkötésével nem szűnik meg a menstruáció,a hormonháztartás nem változik,a méhed megmarad?Érdekes én eüi középiskolában már tanultam.
Szerintem nagy gondod van,és amiket ide írsz,az nem igaz,csupán szeretnéd ha figyelnének rád,azért provokálsz,mert a "negatív" figyelem is jobb a semminél.
Ha tényleg iskolás vagy,beszélgess el az iskolai pszichomókussal,sokat fog segíteni.
Te nem tudod milyen orvos leszek. Sajnálom az leszek akkor is beleőrülsz. :) És tudom mi mivel jár. Éppen csak azt nem tudom a sterilizáció alatt elkötés vagy teljes kivételt értesz. De nem tudom, mert ez a téma eddig nem érdekelt és most sem érdekel. Nem a női testből leszek orvos, ha megmondom miből akkor mégjobban lenézel majd mert az embereken kívül senki nem ér semmit, az emberek a föld urai szerinted... :) Te el vagy tévedve, mert én felelős voltam...
És most értetlenkedj tovább. :) Aztán majd ha gyereked esetleg nem akar gyereket vagy nem adja át a helyet akkor lődd le magad... Hajrá
20:31-es vagyok.
Valószínűleg állatorvos leszel, hiszen az állatoknál a sterilizáció manapság már teljes méheltávolítással történik, és ezzel keverhetted te össze a nők sterilizációját. Sajnálom, ha nem érdekel a téma, mert így egész életedben fennáll majd a veszélye, hogy újra teherbe ess. De nem is ezért írok újra.
Amit a 20:29-es hozzászólásodban írtál, az valóban erős kissé. Nem hiszem, hogy egy nagy pocakú nőnek kérnie kellene a helyet a buszon, ugyanis tíz kilókat cipel a hasán, és az ácsorgás iszonyatosan megterheli, legtöbbször a dereka is megfájdul a súlytól... Nem azért szorul rá a helyre, mert felsőbbrendű. Nem is azért, mert gyereket vár, és ezért tisztelni kell. Hanem azért, mert emberek vagyunk, és nem megyünk el egy szó nélkül amellett, ha egy másik embert (élőlényt) szenvedni látunk... Evidensnek kellene lennie, hogy az ember átadja a kismamának a helyét. Nem arról beszélek, hogy állandóan azt kell lesned, hogy mikor száll fel valaki pocakkal, de ha már észreveszed, és elfordulsz, akkor igenis önző vagy, mint ahogy mindenki más is az, aki elfordul.
Én nem járok busszal, pánikbeteg vagyok rajta, pontosan az érzéketlen, önző emberek miatt. Terhesen csak egyetlen egyszer utaztam buszon, 8 hónaposan, jól látható pocakkal. Mondanom sem kell, végigálltam az utat...
Amit az állatokkal kapcsolatban írtál, szerintem ott sem árt megnézni mindkét oldal álláspontját. Érthető, hogy az ember nem szívesen engedi a gyerekét oda egy ismeretlen, esetleg nagy termetű kutyához, (fellökheti a gyereket, ráugorhat, és sajnos szélsőséges esetben meg is haraphatja, főleg, ha nincs hozzászokva a gyerekek gyakran heves, dögönyözős állatimádatához), mint ahogy szerintem te sem néznéd szívesen végig, hogy a kedvenc kiskutyádat egy kisgyerek merő szeretetből összenyomorgassa, vagy megtapossa...
Én magam macskákkal élek, himalája perzsákat tenyésztek, a fiam mellett is, és egy percig nem jutott eszembe, hogy a baba miatt megváljak tőlük. Két cicám van, és évente egyszer az ő kölykeik, ami általában 4-6 kis szőrmókot jelent. Védettségem van toxoplazmára, és nem vinnyogok, ha a gyerkőcöm megsimogatja őket. Kutyánk is van, menhelyi border collie keverék, ivartalanított, szelíd kan. Nagyon szeretem az állatokat, és a fiamat is erre tanítom. Nincs ebben semmi ellentmondás.
Sajnos sok anyuka kissé hevesen reagál, ha a gyerekéről van szó. Érthető, hiszen a gyereked fontosabb az életednél is. De azt hiszem, ideje lenne békét kötni az anyukák, és az állatbarátok között, főleg, hogy nagyon sok állatbarát maga is anyuka! Evidens kellene, hogy legyen, hogy kutyát nem hozunk a játszótérre, mert az a gyerekeké, és eltakarítjuk utána az ürüléket a parkban. Evidens kellene, hogy legyen, hogy a kutyát megtanítjuk arra, hogy hallgasson ránk, és csak akkor engedjük el, ha vissza is tudjuk hívni. Evidens kellene, hogy legyen, hogy megtanítjuk a gyerekeinknek, hogy az állatokat tisztelni kell, és hogy idegen kutyát csak akkor simogatunk meg, ha ott a gazdája. Evidens kellene, hogy legyen, hogy a gyerek ne bántsa az állatot, és el kellene végre fogadni, hogy a szomszéd macskájának joga van átmenni a kertünkön, ha akar. (És ettől még nem lesz baja a gyerekünknek...)
Kicsit többet kellene beszélgetni, és kicsivel több empátiával egymás felé... És nem csak a szélsőségeket látni, meg a sebeinket nyalogatni. Nekem erről ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!