Kedves abortuszt nem ellenzők! Miért nem értitek meg, hogy aki ellenzi az nem ellenzi akkor ha a magzat beteg vagy önhibádon kívül történik?
Szinte minden abortuszos kérdésben feljönnek azok a hozzászólók akik olvasni nem olvasnak, csak írnak habzó szájjal.
Én nem vagyok az abortusz mellett, nem tiltanám, de nem vagyok mellette. Viszont azokat nem ítélem el akik gyógyszer mellett estek teherbe, esetleg a gumin egy apró luk volt amit nem vettek észre, vagy a magzat beteg volt, illetve akik nemi erőszak áldozatai. Ott maximálisan megértem, hogy az ilyen nő megy abortuszra. És még sokan mások is így gondolkodnak akik ellenzik.
Miért nem értitek meg, hogy azokkal van a baj akik b.sznak védekezni, felelőtlenek és ezért kerülnek ebbe a szituációba?
már miért lenne hülyeség? tény hogy a többségnek baba kell, de elvétve fogadnak örökbe nagyobbakat is. elvétve.
és szerinted egy otthonban ugyanolyan lehetőségei vannak egy gyereknek, mint családban?? hol élsz te, úgy mégis? biztos szeretik, foglalkoznak a tanulmányi eredményeivel, elmennek az iskolai programokra(mondjuk meccsek vagy egy anyák napjára), észreveszik ha tehetséges és órára járatják és szerető családként nevelik?? te tényleg ezt hiszed? van egy olyan érzésem, hogy a közelében sem voltál egy ilyen helynek, csak mondod a hülyeséget. olvass a neten, mielőtt azt állítod, hogy nekik semmivel sincsenek korlátozottabb lehetőségeik. és nem lusta az ismerősöm se, szimplán szarnak arra egy ilyen helyen, hogy hogy csinálja az iskolát. könnyű úgy dumálni, hogy te rendes helyen nőttél fel és a te gyereked is rendes helyen nőhet fel.
"kedves liba
ha a te tested, akkor várd meg magad, míg kinő"
Lehet, bennem van a hiba, de ezt a képzavart én nem értem. Lennél szíves?
de azért elszántan küzdesz az abortusz mellett, közben egy mondat értelmezése is problémát okoz...
arra céloztam, hogy ha a magzat a nő teste, akkor növessze ki magából, egyedül, mindenféle közreműködés nélkül
én is Jobbikos vagyok, de egyetértek a kérdezővel. a program alapján a Jobbik sem akarja betiltani az abortuszt, hanem ahogy a kérdező is felvetette a problémát az erkölcsi részére helyezné a hangsúlyt. és leginkább valóban ez a probléma amikor valakinek, főleg a kis 13-14éves korosztálynak ahhoz van csak esze h keféljen, ahhoz nem h védekezzen. ez is valóban a nagy probléma. viszont most őszintén, akinek ennyihez sincs elég esze h annyit mondjon a partnerének h húzz már egy gumit, vagy nem csináljuk, annak lenne esze és felelőssége egy gyereket felnevelni?
egyébként a kérdéshez még annyit h ahogy ezekből a válaszokból is láthatod sokan akik ellenzik nem csak a felelőtlenséget ellenzik, hanem a többi kategóriát is (lyukas gumi, erőszak, stb) .
a lyukas gumi témájához meg annyit még, hogy nem csak ha kilyukad akkor lehet gond belőle. nekünk nem lyukadt ki, ellenőriztük mindig, és mégis megtörtént a baj. szóval így még annyit sem tudtunk tenni hogy eseményutáni tablettát vegyek be, mert nem tudtam h gond van/lesz.
de a felelőtlenségért nem az abortusz a felel.egyszerűen nem foglalkoznak vele. Amerikában csináltak egy hatalmas felmérést ez ügyben. az egyik államban nagyon sok felvilágosító előadást, tanácsadást tartottak a szexualitás és teherbeesés témakörben, a másik államban nem foglalkoztak az iskolák a kérdéssel. az eredmény az lett, hogy semmivel sem volt másabb a fiatalok szexuális élete, sem életkor, sem védekezés tekintetében. itt nálunk sem akarnak a fiatalok abortuszra menni, tudják mi történhet, de le se sz*rják ez az igazság.
ha nem lenne abrtusz, akkor is ez lenne. nézzetek körül a szexualitás témakörben, 14 évesek kérdeznek olyan hajmeresztő ostobaságokat, hogy hihetetlen. mert természetes, hogy ők is élnek szexuális életet, meg van engedve.
az abortusz viszont nem betiltható. az a néhány eset is elég, amit hallani arról, hogy valaki hogy szabadult meg a csecsemőjétől. hát még ami ki sem derül. nem kell több.
Nem a mondat értelmezése okoz problémát, hanem maga az eszmefuttatás, mert nem látom be, hogy a nő miért nem rendelkezhet szabadon a saját teste felett INDOKOLT esetben.
Ki és milyen alapon bírál bárkit is? Te miféle indíttatásból libázol le bárkit is az életvitele és gondolkodásmódja miatt? Fogantál már meg erőszak következtében? Estél már teherbe gyógyszer szedése mellett, vagy akár csak egy kiszakadt óvszer miatt? Kellett már bizonythatóan beteg gyermeket a világra hoznod és utána egy életen át gondoskodod róla úgy, hogy a lelked mélyén tudtad, a gyereked szenved a betegsége/mássága miatt? Azért, mert te demagóg vagy és csak arra tudsz gondolni, hogy márpedig meg kell szülni azt a gyereket, bármi is legyen a sorsa - mert ez jól hangzik, attól még szerencsére millióan gondolkoznak másképp.
Kívánom, hogy sose kelljen ebbe a döntéshelyzetbe kerülnöd - nem miattad, hanem amiatt az ártatlan lélek miatt, akit esetleg csak azért szülnél meg, mert csúnyán mutat az "önéletrajzodban" egy abortusz.
Ezt egy másik abortuszos kérdéshez írtam, de ide is bemásolom:
Itt mindenki a fiatal lányok, nők jogairól beszél, miközben mindenki elfelejti, hogy az abortusz gyakorlatilag gyilkosság. A magzat nem a nő teste!!! Nem neki fáj, amikor eltávolítják!
A magzatot kitépik, felszabdalják, összetörik, lefejezik, ledarálják, savval elégetik. Miközben az a pici lény ott az anyukája méhében egy ember. Egy gyermek. Csak még nagyon apró, és fejletlen, aki csak élni akar, mint mi, mindannyian.
Ma ott tartunk, hogy az a nő, aki abortuszt végeztet, már bele sem gondol abba, hogy mit tesz azzal az aprósággal, aki az ő legnagyobb kincse, legnagyobb áldása kellene, hogy legyen. Ehelyett nyűg, felelőtlen döntések sorozatának az egyetlen, ártatlan áldozata.
Igenis arra kellene törekedni, hogy azok a lányok, nők, és partnereik akik szexuális életet élnek, tisztában legyenek a felelősséggel. De itt csak a nőknek vannak jogaik, a magzat sorsa nem érdekel senkit! Aki nemi életet él, védekezzen! Nagyon sok nő van, aki élete során akár 4-5 "kaparást" is csináltat! Az ilyen az nem nő, csak szuka, és ivartalanítanám! Aki nem képes felelősséget vállalni (mert túl fiatal, mert inkább a karriert választja, vagy bármi más ok miatt), az ne éljen szexuális életet! Senkinek sem kötelező!!! Manapság meg már 13-14 éves gyerekek élnek nemi életet ahelyett, hogy azok lennének, amik valójában: gyerekek.
Igenis szigorítanék az abortusz végrehajtásának feltételein! Igenis fizetőssé tenném (Nem 5 ezer forintra, hanem sokkal nagyobb összegre gondolok! Hiszen ma már egy fogorvos is tízezrekbe kerül, hát legyen az abortusz is drága, nagyon drága mulatság!!!)! A befolyó pénzt felvilágosításra költeném!
Aki tabletta mellett esett teherbe, annak azt üzenném, hogy nem jó tablettát szed, illetve, hogy a be nem szedett tabletták a polcon nem védenek semmi ellen. Valamint, hogy már feltalálták az óvszert is, ha a tabletta nem válik be. Ja, hogy sok pasi nem hajlandó felhúzni? Akkor nem kell szexelni vele!
Kifogásokat lehet keresni. De a tény attól még tény marad. Az abortusz nem más, mint gyilkosság, amit a "szülő" saját akaratból követ el a gyereke ellen.
Utóírat: 28 éves nő vagyok, egy 2 éves kisfiú anyukája. A kisfiam egy óvszer-kiszakadás eredménye, ahol az óvszer használat is, majd az esemény utáni tabletta be nem vétele is tudatos döntés volt mindkettőnk részéről a párommal.
Ha semmiképp nem akartuk volna a kisfiunk érkezését, elmentünk volna esemény utániért. De hálistennek, jól döntöttünk!
Nincsen "véletlen" teherbeesés. Csak felelőtlen, nemtörődöm emberek vannak.
http://www.youtube.com/watch?v=t_3COaK2_V0
15.26os vagyok
csak 3 megyjegyzés kedves utolsó hozzászóló:
1. ha beszedi mindig a tablettát ahogy kell, úgy is teherbe lehet esni mivel egyik védekezési megoldás sem 100%os
2. a gumira ugyanez vonatkozik ha rendesen használják akkor is becsúszhat, lásd az én esetem.
3. most sem 5000forint az abortusz hanem 30.000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!