Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?
Kérdező (#80) nézd, akkor legyen itt egy általános és egy személyes válasz...
Általánosságban ehhez tudni kellene, hogy amikor odakerült akkor a férjed is akarta-e, vagy akkor is győzködted, az elmúlt években hogy állt hozzá, most mennyire elmérgesedett a helyzet, ilyesmi.
Személyes meg, hogy engem egy ilyen helyzetben a legnagyobb sansszal úgy tudnál, ha még véletlenül sem azt adnád elő, amit itt neked előadtak - azzal csak még jobban befeszítenél és eltökéltté tennél - hanem közölnéd, hogy jó, legyen, ahogy én akarom, de akkor az összes hivatalos részét intézzem én, ami elég méltányos felvetés a részedről. Mivel ez eleve egy elég nehéz ügynek ígérkezik, a hivataloktól meg undorom van, így jó sansszal soha nem lenne elintézve...:)))
#82 " akik azt firtatják, hogy hogyan tudtad pl iskolába beíratni papírok nélkül a gyereket." - izé, szerintem az anyja utazott el, nem a gyerek papírjai... amíg a Kérdezőék nem pénzt akarnak a gyerek után kapni, a kutya nem fogja firtatni jó sansszal azt, hogy a gyerek ügyében miért az anyja testvére jár el - ez a rokonsági fok meg nem szorul külön igazolásra, gyerek irataiban az anyja neve benne van, Kérdező irataiban a saját leánykori neve benne van, gyerek ismeri, családnév azonos... nincs az a körmönfont bürokrata még a kis magyar bürokratikus kleptokráciában se, aki ezen felül nagyon kötekedni kezdene, amíg nem pénzről van szó.
Na, az viszont egy nagyon jó kérdés, hogy ha a Kérdezőék most hivatalos útra akarják terelni az ügyet, akkor mi fog történni... mert hogy az összes hivatalnok a saját hátsóját akarja majd bevédeni, az tuti...
Csakis úgy tudnád meggyőzni a férjed, ha elmondanád neki, hogy nem szeretnél és nem is tudsz megválni attól a gyerektől. A ti gyerekeiteknek sem lenne jó, ha eltűnne a testvérük (mert már a testvérük), róla nem is beszélve. Ő tönkremenne.
A hivatalos utat végig kell járni, ezen túl kell esni, ezt már leírták többen is.
Azt nem hinném, hogy a férjed utálja azt a gyereket. Az durva lenne 5 év után. Ha hivatalosan is hozzátok fog tartozni, akkor talán nem fogja ennyire zavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!