Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesóm tíz éves fia már öt éve...

Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
Hugom öt éve kiment külföldre dolgozni és azóta nem látogatja a kisfiút. Nem tudom mit tegyek mivel nem akarom, hogy intézetbe kerüljön, de a férjem folyton motyog miatta. Ti mit tanácsoltok?
2013. dec. 18. 09:07
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/142 anonim ***** válasza:

Kérdező (#80) nézd, akkor legyen itt egy általános és egy személyes válasz...

Általánosságban ehhez tudni kellene, hogy amikor odakerült akkor a férjed is akarta-e, vagy akkor is győzködted, az elmúlt években hogy állt hozzá, most mennyire elmérgesedett a helyzet, ilyesmi.

Személyes meg, hogy engem egy ilyen helyzetben a legnagyobb sansszal úgy tudnál, ha még véletlenül sem azt adnád elő, amit itt neked előadtak - azzal csak még jobban befeszítenél és eltökéltté tennél - hanem közölnéd, hogy jó, legyen, ahogy én akarom, de akkor az összes hivatalos részét intézzem én, ami elég méltányos felvetés a részedről. Mivel ez eleve egy elég nehéz ügynek ígérkezik, a hivataloktól meg undorom van, így jó sansszal soha nem lenne elintézve...:)))

2013. dec. 18. 18:05
 82/142 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Érdekes, hogy nem válaszolsz, azokra a kérdésekre, akik azt firtatják, hogy hogyan tudtad pl iskolába beíratni papírok nélkül a gyereket.
2013. dec. 18. 18:33
 83/142 A kérdező kommentje:
Milyen papírok nélkül? Kellet a kisfiú anyakönyvi kivonata ennyi. Azt mondtuk, hogy az anyja elutazott és ezért íratom be én a kicsit. Mondjuk ebben nem hazudtunk.
2013. dec. 18. 18:38
 84/142 anonim ***** válasza:
84%

#82 " akik azt firtatják, hogy hogyan tudtad pl iskolába beíratni papírok nélkül a gyereket." - izé, szerintem az anyja utazott el, nem a gyerek papírjai... amíg a Kérdezőék nem pénzt akarnak a gyerek után kapni, a kutya nem fogja firtatni jó sansszal azt, hogy a gyerek ügyében miért az anyja testvére jár el - ez a rokonsági fok meg nem szorul külön igazolásra, gyerek irataiban az anyja neve benne van, Kérdező irataiban a saját leánykori neve benne van, gyerek ismeri, családnév azonos... nincs az a körmönfont bürokrata még a kis magyar bürokratikus kleptokráciában se, aki ezen felül nagyon kötekedni kezdene, amíg nem pénzről van szó.

Na, az viszont egy nagyon jó kérdés, hogy ha a Kérdezőék most hivatalos útra akarják terelni az ügyet, akkor mi fog történni... mert hogy az összes hivatalnok a saját hátsóját akarja majd bevédeni, az tuti...

2013. dec. 18. 18:49
 85/142 anonim ***** válasza:
jeszum pepi :D
2013. dec. 18. 18:49
 86/142 anonim ***** válasza:
63%

Csakis úgy tudnád meggyőzni a férjed, ha elmondanád neki, hogy nem szeretnél és nem is tudsz megválni attól a gyerektől. A ti gyerekeiteknek sem lenne jó, ha eltűnne a testvérük (mert már a testvérük), róla nem is beszélve. Ő tönkremenne.

A hivatalos utat végig kell járni, ezen túl kell esni, ezt már leírták többen is.

Azt nem hinném, hogy a férjed utálja azt a gyereket. Az durva lenne 5 év után. Ha hivatalosan is hozzátok fog tartozni, akkor talán nem fogja ennyire zavarni.

2013. dec. 18. 19:00
 87/142 A kérdező kommentje:
Szerintetek így megkapnánk a gyereket? Hogyan hozzam fel a témát a férjemnek? Az előbb beszélni akartam vele, de ő lefeküdt és tv-zik. Ha belemegy akkor holnap megyek a gyámhivatalba.
2013. dec. 18. 19:13
 88/142 anonim ***** válasza:
Kérdező, majd írd meg, mire jutottatok... a gyámhivatallal meg ne 5 perces körre számíts, sokkal inkább 5 hónaposra...
2013. dec. 18. 19:32
 89/142 A kérdező kommentje:
Mindjárt beszélek a párommal. Jajj, de félek mit fog mondani.
2013. dec. 18. 19:45
 90/142 anonim válasza:
100%
Szurkolunk!
2013. dec. 18. 20:07
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!