Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesóm tíz éves fia már öt éve...

Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
Hugom öt éve kiment külföldre dolgozni és azóta nem látogatja a kisfiút. Nem tudom mit tegyek mivel nem akarom, hogy intézetbe kerüljön, de a férjem folyton motyog miatta. Ti mit tanácsoltok?
2013. dec. 18. 09:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/142 anonim ***** válasza:
85%

Mi van, ha valami történt a testvéreddel?

Nem aggódsz??

2013. dec. 18. 10:03
 42/142 anonim ***** válasza:
75%

4 éve semmit nem tudsz a testvredről, és nem keresed...

Ez durva...most függetlenül attól,hogy még az unokaöcsédet is otthagyta nálatok...

4 éve...

Hova ment ki? Mit dolgozni?

Mi van ha elütötte az autó, megölték, elrabolták, egyszerűen betegségben meghalt...???????

Anyukám testvérének nem volt állandó lakhelye, de évente 1-2 szer eljött hozzánk...

Egyszer nem jött 1 évig, anyukámma beszélgettünk,mhogy 1 hónapot vár és bejelenti...2 hétre rá hívtak minket, hogy pesten összeesett és meghalt egy férfi, anyukám másik testvlrlnek a telszáma volt csak nála...

Ennyi az élet....

Arról nem beszélve, hgy tényleg a fia is nálatok van.... Arra nem gondoltál hogy 5 év alatt, ha inden rendben lenne talán már hívott volna titeket..?

2013. dec. 18. 10:07
 43/142 anonim ***** válasza:
Bizony, bizony valami torténhetet vele, ennek utána kell járni.
2013. dec. 18. 10:09
 44/142 A kérdező kommentje:

18 évesen szült, gondoljátok, hogy annyira érdekelte a gyerek? Már kicsi korában is én meg anyám segítettünk neki eltartani a kisfiút. Aztán gondolt egyet és lelépett kurv*nak külföldre. Egy képeslapot sem küldött a gyereknek soha.

Ti aggódnátok egy ilyen felelőtlen emberért?

Mondjuk megértem a páromat mivel a tankönyv is több mint tízezer forint volt a gyereknek, plusz a füzetek, táska, ruhák.

2013. dec. 18. 10:11
 45/142 anonim ***** válasza:
38%

Igen aggódnék...

Igazuk van a többieknek, baromimérzéketlen vagy..

Ha kur vának lépett le akkor már sztem nem él:(

2013. dec. 18. 10:13
 46/142 anonim ***** válasza:
82%
A párodat megértem, meg azt is, hogy ez így nem mehet tovább, de azért nem 5 év után kellene, nem ilyen hirtelen, és igenis aggódnék a testvéremért...
2013. dec. 18. 10:16
 47/142 anonim ***** válasza:
87%

Azért hihetetlen a történet, mert ti iskoláztátok be a gyereket 6 évesen. Ez nem működik csak hivatalos iratokkal, hogy ti vagytok a gyámok. Az iskola lehet, hogy szerinted csak munkahely a tanároknak, de a törvényi előírásoknak eleget kell tenniük, nem tudják bevenni a suliba, ha nincsenek meg a papírok.

Kamu!

2013. dec. 18. 10:20
 48/142 A kérdező kommentje:
Azt mondj, hogy eddig nem került olyan sokba a gyerek. Amúgy az a 13000 forint nem sok minden amit kapnánk utána.
2013. dec. 18. 10:21
 49/142 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, én megértem, hogy nem könnyű 4 gyerekkel. De azért ha a testvérem 1 év után nem jelentkezik ahogyan azt megígérte, akkor azért elkezdem felkeresni én, pláne, hogyha anyagilag még gondot is jelent plusz 1 fő. Bármi történhetett a testvéreddel, főleg, ha már 5 éve senki nem tud róla semmit..és még külföldön is van ráadásul. Oké, hogy felelőtlen, meg mindig is segítségre szorult, és hogy prostinak ment ki, de ha engem nem is érdekel ő, legalább a gyerek miatt felkeresem, vagy kiderítem mi történhetett vele, másnem bejelentem az eltűnését. Tehát azért itt nektek is jócskán a szint alatt van a felelősség tudatotok.. és ebben ti is hibásak vagytok, hogy semmit nem tudtok a húgodról. Valamint azért előbb is elkezdhettetek volna intézkedni, hogy mi a teendő ilyenkor, és ameddig a szülője nem jelentkezik milyen támogatást kaphattok. Azért biztosan ferde szemmel fognak rátok is nézni, hogy 5 év után kezdtek el gondolkodni, hogy hogyan is legyen, és hogy itt valami nem oké...
2013. dec. 18. 10:23
 50/142 anonim ***** válasza:
75%

Megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy az a kisgyerek miben nő föl. Hogy tudtok úgy beszélni róla, mint egy fölösleges kacatról, aminek költséges a fenntartása. Mintha valami régi sz r autó lenne, aminek ti fizetitek a biztosítását évek óta.

Felelőtlen, érzéketlen, áááhhhh nem is tudok olyan jelzőt, ami hűen vissza tudná adni a mostani érzéseimet.

Szerintetek a testvéred miért nem jelentkezik 5 éve?

Biztos vagy te abban, hogy ennyire nem érdekli az, hogy mi van itthon?

A gyerek helyzetét nem kellett volna már évekkel ezelőtt rendezni?

Érzelmi analfabéták vagytok a férjeddel együtt. Ezt a kérdést, mármint a testvérem sorsát és a testvérem gyerekének a sorsát kizárólag empátiával lehet megközelíteni.

A testvéred lehet, hogy már nem él.

Amúgy ami nem tiszta nekem, hogy a gyerek után mindenképpen jár családi pótlék. Azt az állam fizeti ha kell ha nem. Simán be kellett volna menni a MÁK-hoz, és megkérdezni hogy hova kézbesítik. Lehet, hogy a tesód már rég itthon él, és felveszi, de az is lehet, hogy számlára megy neki, és mivel nem tud hozzáférni ott gyűlik szépen 5 éve.

Nálatok ostobább szánalmasabb érzelmileg sekélyesebb embereket még nem láttam, és ezt nagyon komolyan mondom.

2013. dec. 18. 10:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!