Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesóm tíz éves fia már öt éve...

Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
Hugom öt éve kiment külföldre dolgozni és azóta nem látogatja a kisfiút. Nem tudom mit tegyek mivel nem akarom, hogy intézetbe kerüljön, de a férjem folyton motyog miatta. Ti mit tanácsoltok?
2013. dec. 18. 09:07
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/142 anonim ***** válasza:
26%
Azzal ugye tisztaban vagy, ha nem ad eletjelet a testvered magarol, nem lehet felkutatni akkor holtan nyilvanithatjak 5ev utan? A gyereket pedig eloszor rokonoknal helyezik el(alapesetben nalad, mert eddig is nalad elt) es ha nincs elo rokona, akkor adjak intezetbe. En a helyedben surgosen probalnek kapcsolatot teremteni a tesoddal, rendorseggel is lehet kerestetni! Szegeny fiut meg sajnalom, hogy a ferjed igy eldobna toletek. Amugy, meg ha mar 3 gyereketek van, akkor a maximalis adokedvezmenyt is igenybe vehetitek, ami 100 + mellette a csaladik,ami 3x16000. Raadasul vannak bizomanyik ruhakkal, meg turi is. Szoval a ruhaztatas igy nem is olyan draga. Szegenykemnek eleg hanyatott sorsa lehet, ha ez tenyleg igaz. Amugyeg ha apuka bortonben csucsul a bortonkeresmenyebol levonjak a tartasdijat!!!
2013. dec. 18. 12:54
 62/142 anonim ***** válasza:
75%

Számomra is nagyon furcsa, hogy az elmúlt 5 évben senkinek nem szúrt szemet, hogy a gyereknek soha nincs jelen egyik szülője sem. A hivatalos iratokat a " szülő, gondviselő" résznél ki írja alá? Hamisítotok, vagy a saját nevetek van ott? Orvos, védőnő sosem kérdezte, hol van anyuka? Ki jár szülőire?

Hogy lehet, hogy 5 év alatt nem jutott eszetekbe rendezni a gyerek helyzetét?

Az iskolában milliószor kell beszélni a családról, fogalmazást írni stb, ilyenkor a kisfiú mit mond?

A férjed egy érzéketlen bunkó. A helyetekben elkezdeném összetrombitálni a nagyszülőket, hogy járuljanak hozzá az unoka neveléséhez, kerestetni kezdeném a húgomat, és felvenném a kapcsolatot a gyámhatósággal, hogy miben tudnának segíteni.

A családi pótlék nem sok, de 4 gyerek után úgy, hogy mindketten dolgoztok a férjeddel, azért elég kéne, hogy legyen az össz jövedelem arra a kisfiúra is. Ráadásul 3 gyerek után azért kedvezmények is vannak mindenhol. Étkezés, tankönyv, nagycsaládos kedvezmények stb.

Szerintem párodnak nem a pénz a gondja, csak utálja a gyereket.

2013. dec. 18. 12:56
 63/142 anonim ***** válasza:
97%
Ha halottnak nyílvánítattják az anyukát akkor esetleg a gyerek után nem járhatna árvasági? Illetve ti kapnátok a családi pótlékot is, ha ti lennétek a gyámok. Nagycsaládosként a tankönyv is ingyen járna. Ezenkívül kaphatnátok utána is családi adókedvezményt.
2013. dec. 18. 13:38
 64/142 anonim ***** válasza:
100%
Nem te tettél fel vmelyik nap egy kérdést,h.van 3 fiatok,meg húgod fiát is ti nevelitek,a férjed meg akar egy 4.közös babát,hátha az lány lesz?
2013. dec. 18. 13:42
 65/142 A kérdező kommentje:
De igen én tettem fel azt a kérdést. A párom továbbra sem hagy békén.
2013. dec. 18. 13:53
 66/142 anonim ***** válasza:
29%

nekem ez a dolog több oldalról sántít! Eléggé kamuszagú!

De, ha tényleg így van (amit erősen kétlek), akkor a szívem facsarodik el, hogy így beszélsz róla Kérdező. Ha azt írod, hogy tényleg anyagilag gáz, azt egyértelműen aláírom, és én is azt javaslom keressétek az anyukát égen-földön, és próbáljatok bevasalni rajta némi pénzt. "felőlem maradhat"-hát benned ennyi érzés van azután, hogy az a kis manó, aki semmiről nem tehet, az ott maradt veletek, láttad/látod, ahogy növekedik, megtanul írni-olvasni, és csak ennyit tudsz mondani, hogy "felőlem maradhat"??? Az, hogy a párod "motyog", ezt meg nem is értem. Azon a gyereken akarjátok elverni a port? Ha eddig ilyen birka türelműek voltatok, most mi van? Nagyszülőket előkapni?

Ne haragudj, de ez a szenvtelenség nekem megfekszi a gyomromat.

Honnan tudod, hogy tesód k...a lett. Azt mondtad, 5 éve nem tudtok róla semmit. Lehet, már nem is él....

2013. dec. 18. 14:09
 67/142 anonim ***** válasza:
38%

Ha a párod csak azért be akar vállalni + egy babát,h.hátha lány lesz,akkor kétlem,h.anyagilag a tesódé nem fér bele.ha őt "elpateroljátok",szülsz mégegyet,ugyan itt álltok majd.csak szegény kisfiú lesz egy egész életre lelkisérült.nem lehet,h.most a párodat azért zavarja h.ott van ennyire,mert te rá hivatkozva tálalod,h.nem akarsz még egy gyereket szülni?és ő ezt úgy értelmezi,h.ha elpaterolja,akkor szabad a pálya,megenyhülsz,szülsz még egyet,és lehet megkapja a hőn áhított kislányt?elég gusztustalan részedről,ha a kisfiúra hivatkozva hárítod el a kérését,mert így te szítod benne a gyűlöletet.mond meg neki kerek perec miért nem akarsz másik babát,de ne a tesód gyerekére hivatkozz!

Off:megszakad a szívem azért a kisgyerekért,h.milyen élete lehet.az anyjaelhagyta,ahol felnevelkedett,ott nem tekintik családtagnak,állandóan azt érzi,h.csak egy útált,megtűrt személy.csoda,ha nem fog rossz társaságba keveredni. :'(

2013. dec. 18. 14:23
 68/142 anonim ***** válasza:
59%
#62 "A férjed egy érzéketlen bunkó." - na ya, az érzéketlen bunkókat már csak az szokta jellemezni, hogy 5 éve tartja el és neveli a más gyerekét... azért gondolkodjunk már egy kicsit... max a kalapot lehetne levenni előtte, igen mélyre...
2013. dec. 18. 14:37
 69/142 A kérdező kommentje:
Én soha nem mondtam a páromnak, hogy a kisfiú miatt nem akarok még egy gyereket. A fiúval sosem érezteti, hogy útban van neki.
2013. dec. 18. 14:39
 70/142 anonim ***** válasza:
69%

"5 éve tartja el és neveli a más gyerekét... azért gondolkodjunk már egy kicsit... max a kalapot lehetne levenni előtte, igen mélyre...

"

68 azért ez nem így van. Nyilván sokat tett érte, de ha más megközelítésbe helyezzük, és nem egy gyerekről beszélünk, hanem egy kutyáról akkor rögtön mindenki meghatódik mi?

Mit válaszolnál, ha a kérdésbe úgy hangozna el, hogy 5 éve magamhoz vettem egy gazdátlan kutyát, de már sokba kerül, és különben is egy szukát jobban szeretnék. A gazdája még nem került elő. Útban van.

Ugye nem a mostani lenne a válaszod.

Azért se veregetik meg a válladat, hogy 5 évig hősiesen etettél egy kutyát.

Itt meg egy gyerekről van szó. Nehogy glóriát rajzoljunk már a pasi fölé, hogy a /ha tetszik ha nem a kisfiú családtag anyai ágon/5 évig áldozatot hozott.

Mivel felelősséget vállalt érte, emberileg nincs joga ahhoz, amit tenni szeretne.

Jogilag persze van, de az a szerencsétlen 10 éves a jogot baromira nem érti, talán azt se érti, hogy ő miért más a családban mint a többiek, hiszen 5 éves koráról túl sok emléke nem lehet. Az ő számára mindig is ez lesz az "igazi" családja.

A szívem szakad meg a kérdező, annak férje, és a hozzád hasonlók gondolkodásától.

2013. dec. 18. 14:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!