Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?
Számomra is nagyon furcsa, hogy az elmúlt 5 évben senkinek nem szúrt szemet, hogy a gyereknek soha nincs jelen egyik szülője sem. A hivatalos iratokat a " szülő, gondviselő" résznél ki írja alá? Hamisítotok, vagy a saját nevetek van ott? Orvos, védőnő sosem kérdezte, hol van anyuka? Ki jár szülőire?
Hogy lehet, hogy 5 év alatt nem jutott eszetekbe rendezni a gyerek helyzetét?
Az iskolában milliószor kell beszélni a családról, fogalmazást írni stb, ilyenkor a kisfiú mit mond?
A férjed egy érzéketlen bunkó. A helyetekben elkezdeném összetrombitálni a nagyszülőket, hogy járuljanak hozzá az unoka neveléséhez, kerestetni kezdeném a húgomat, és felvenném a kapcsolatot a gyámhatósággal, hogy miben tudnának segíteni.
A családi pótlék nem sok, de 4 gyerek után úgy, hogy mindketten dolgoztok a férjeddel, azért elég kéne, hogy legyen az össz jövedelem arra a kisfiúra is. Ráadásul 3 gyerek után azért kedvezmények is vannak mindenhol. Étkezés, tankönyv, nagycsaládos kedvezmények stb.
Szerintem párodnak nem a pénz a gondja, csak utálja a gyereket.
nekem ez a dolog több oldalról sántít! Eléggé kamuszagú!
De, ha tényleg így van (amit erősen kétlek), akkor a szívem facsarodik el, hogy így beszélsz róla Kérdező. Ha azt írod, hogy tényleg anyagilag gáz, azt egyértelműen aláírom, és én is azt javaslom keressétek az anyukát égen-földön, és próbáljatok bevasalni rajta némi pénzt. "felőlem maradhat"-hát benned ennyi érzés van azután, hogy az a kis manó, aki semmiről nem tehet, az ott maradt veletek, láttad/látod, ahogy növekedik, megtanul írni-olvasni, és csak ennyit tudsz mondani, hogy "felőlem maradhat"??? Az, hogy a párod "motyog", ezt meg nem is értem. Azon a gyereken akarjátok elverni a port? Ha eddig ilyen birka türelműek voltatok, most mi van? Nagyszülőket előkapni?
Ne haragudj, de ez a szenvtelenség nekem megfekszi a gyomromat.
Honnan tudod, hogy tesód k...a lett. Azt mondtad, 5 éve nem tudtok róla semmit. Lehet, már nem is él....
Ha a párod csak azért be akar vállalni + egy babát,h.hátha lány lesz,akkor kétlem,h.anyagilag a tesódé nem fér bele.ha őt "elpateroljátok",szülsz mégegyet,ugyan itt álltok majd.csak szegény kisfiú lesz egy egész életre lelkisérült.nem lehet,h.most a párodat azért zavarja h.ott van ennyire,mert te rá hivatkozva tálalod,h.nem akarsz még egy gyereket szülni?és ő ezt úgy értelmezi,h.ha elpaterolja,akkor szabad a pálya,megenyhülsz,szülsz még egyet,és lehet megkapja a hőn áhított kislányt?elég gusztustalan részedről,ha a kisfiúra hivatkozva hárítod el a kérését,mert így te szítod benne a gyűlöletet.mond meg neki kerek perec miért nem akarsz másik babát,de ne a tesód gyerekére hivatkozz!
Off:megszakad a szívem azért a kisgyerekért,h.milyen élete lehet.az anyjaelhagyta,ahol felnevelkedett,ott nem tekintik családtagnak,állandóan azt érzi,h.csak egy útált,megtűrt személy.csoda,ha nem fog rossz társaságba keveredni. :'(
"5 éve tartja el és neveli a más gyerekét... azért gondolkodjunk már egy kicsit... max a kalapot lehetne levenni előtte, igen mélyre...
"
68 azért ez nem így van. Nyilván sokat tett érte, de ha más megközelítésbe helyezzük, és nem egy gyerekről beszélünk, hanem egy kutyáról akkor rögtön mindenki meghatódik mi?
Mit válaszolnál, ha a kérdésbe úgy hangozna el, hogy 5 éve magamhoz vettem egy gazdátlan kutyát, de már sokba kerül, és különben is egy szukát jobban szeretnék. A gazdája még nem került elő. Útban van.
Ugye nem a mostani lenne a válaszod.
Azért se veregetik meg a válladat, hogy 5 évig hősiesen etettél egy kutyát.
Itt meg egy gyerekről van szó. Nehogy glóriát rajzoljunk már a pasi fölé, hogy a /ha tetszik ha nem a kisfiú családtag anyai ágon/5 évig áldozatot hozott.
Mivel felelősséget vállalt érte, emberileg nincs joga ahhoz, amit tenni szeretne.
Jogilag persze van, de az a szerencsétlen 10 éves a jogot baromira nem érti, talán azt se érti, hogy ő miért más a családban mint a többiek, hiszen 5 éves koráról túl sok emléke nem lehet. Az ő számára mindig is ez lesz az "igazi" családja.
A szívem szakad meg a kérdező, annak férje, és a hozzád hasonlók gondolkodásától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!