Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesóm tíz éves fia már öt éve...

Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
Hugom öt éve kiment külföldre dolgozni és azóta nem látogatja a kisfiút. Nem tudom mit tegyek mivel nem akarom, hogy intézetbe kerüljön, de a férjem folyton motyog miatta. Ti mit tanácsoltok?
2013. dec. 18. 09:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/142 anonim ***** válasza:
100%

Megértem a férjedet, manapság egy gyereket eltartani rengeteg pénz, és nektek is van három...

De én sem értem, hogy ez így öt év után??

Ha és amennyiben egy évre befogadok egy gyereket (mondjuk nagy valószínűséggel azt sem így tenném), akkor egy év után kezdek mozgolódni, ha nem jönnek érte.

Egy dologra nem válaszoltál még: nagyszülők?

2013. dec. 18. 09:46
 32/142 Andizsuzsi ***** válasza:
84%
Amúgy, ha a férjednek csak az a baja, hogy 3 gyerek mellett egy negyedik is eszik, akkor jelezzétek a gyámügy felé a problémát, akkor hivatalosan családba fogadhatjátok, és családi pótlékot kaptok utána. De őszintén mondom, nagyon sajnálom szegényt.
2013. dec. 18. 09:47
 33/142 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Mégegy kérdés: fel sem merült bennetek, hogy 4 év alatt kerestessétek a testvéredet? Az sem érdekel, mi van vele? Hiszen bármi történhetett.
2013. dec. 18. 09:49
 34/142 A kérdező kommentje:

Az az iskola csak azért van, hogy a tanároknak legyen munkahelyük, őket nem érdekli, ha egy gyerek 15 évesen még mindig hatodikos, nem foglalkoznak semmivel.

Anyám beteg, a nyugdíjából is alig él meg. Az apuka szülei pedig olyanok mint a fiuk, nem törődnek semmivel.

A férjem megunta, hogy a kisfiúnak már egyre több minden kell, ruhák stb. Most egy telefont szeretne karácsonyra.

2013. dec. 18. 09:53
 35/142 anonim ***** válasza:
36%
amugy kíváncsi lennék, hogy te dolgozol e? vagy a férjed tart el mindenkit???
2013. dec. 18. 09:55
 36/142 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a kérdezőt kellene szapulni. Ugyanis NEM KÖTELESSÉGÜK eltartani a testvér gyerekét! Mi közünk ahhoz, hogy az ő családjukban ki dolgozik, ki kit tart el? 5 éve a saját 3 gyereke mellett ruház, iskoláztat, etet még egy gyereket.
2013. dec. 18. 09:58
 37/142 A kérdező kommentje:
Én is dolgozom, de a párom hoz haza több pénzt.Ha valamit venni kell a gyereknek mindig veszekszik velem. Mit tegyek? Én ezt már nem bírom.
2013. dec. 18. 10:00
 38/142 anonim ***** válasza:
86%

Azalatt az 5 év alatt MIÉRT NEM KERESTÉTEK AZ ANYJÁT? felőletek akár meg is halhatott.

De tényleg mi van ha önhibáján kívül nem keresi a gyerekét? Már rég lépnetek kellett volna.

2013. dec. 18. 10:01
 39/142 anonim ***** válasza:
85%
"Az az iskola csak azért van, hogy a tanároknak legyen munkahelyük, őket nem érdekli, ha egy gyerek 15 évesen még mindig hatodikos, nem foglalkoznak semmivel." Azért ez nem igaz! Forduljatok a gyermekvédelemhez, nem az iskola feladata a gyermek jogállását nyomon követni. Már megszűnt az iskolákban a gyermekvédelmi felelős pozíció is.
2013. dec. 18. 10:01
 40/142 anonim ***** válasza:
74%
Torvény szerint valoban nem kötelességük. De erkölcsileg? Baxus ot eve ott el velük az a gyerek. Ot eve! Eszükbe se jutott lepni valamit, keresni az anyát vagy a megoldást. Most viszont csak ugy meg válnának tőle. Egy tíz eves kisgyerekrol. Mit érezné az a szerencsétlen? Anyámnak nem kellek, apám a börtönben, a nagynenemeknek elegük van belőlem. Nem csodálkoznék azon, ha mely depresszióba zuhanna, sot meg azon se, ha az öngyilkossággal is megpróbálkozna.... Szerencsétlen.
2013. dec. 18. 10:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.