Van itt olyan férfi, aki 60 fölött vállalt gyereket és/vagy nősült? SOS!
39n vagyok, ő 67f. Szeretjük egymást, én persze vágyom gyerekre is, családra...
Mindketten sokat gyötrődünk, nem tudjuk, van-e, lehet-e közös jövőnk.
Nagy segítség lenne, ha írnának olyanok, akik bevállaltak még egy családalapítást 60 fölött. Hogy működik, mik az örömök, a fájdalmak?
Előre is köszönöm
Ismeretségi körömben van ilyen. Ők végül feladták, mert a pasi nem bírt megbirkózni a gondolattal, hogy lehet, hogy meghal, mielőtt a gyereke 18 lesz. Szét is mentek, mert a nő családot akart.
A másik:
A fiam óvodástársának volt nagyon idős az apukája. első alkalommal, az óvónéni így fogadta őket: "Jaj Pistike, de rendes a nagypapától, hogy elhozott az oviba."
Szegény pasinak még jó sokszor kellett aztán lépte-nyomon bizonygatnia, hogy ő nem a nagypapa, hanem az apuka.
Aztán: Férjem édesapja 48 éves volt, amikor ő született. 13 éves volt a férjem, mikor meghalt. Tudom, mit élt át, gyerekként, pláne, hogy az anyukája is idős volt, és vele nem alakult ki olyan bensőséges viszonya főként a korkülönbség miatt.
Tényleg nagyon sok mindent kell átgondolnotok, és csak akkor vágjatok bele, ha a vele járó lelki terheket mosolyogva bírjátok viselni.
Jé, pont mostanság akartam kitenni egy hasonló kérdést :) Tehát 28 év van köztetek. Az nem kevés.
Köztem és a párom között 21 év van, én 27 éves vagyok, ő 48. Mi is nagyon szeretjük egymást. Neki az első házasságából már van két felnőttkorú gyereke. Mi is beszélgettünk már róla, de ha lesz is, csak 1-et szeretnénk. (vagy semennyit) Viszont mi nem tervezzük az elkövetkezendő 5 évben. Sőt, lehet hogy majd én is csak 38 éves koromra fogom akarni, még nem tudom. Szóval én is kíváncsi lennék, hogy van-e itt olyan szülő aki 50-60 felett babázik :) És hogy milyen negatívumát és pozitívumát látja. Én amúgy azt mondom, ha megvan a biztos háttér, szeretitek egymást és akarjátok a babát, akkor ez ne tartson vissza. Arra viszont neked, mint anyukának fel kell készülnöd, hogy nagyobb az esélye, hogy még a gyerek nagykorúsága előtt egyedül maradsz a gyerekkel. Ezt be kell vállalnod. És nagyon kell vigyáznod magadra egészségügyileg, hogy te sokáig megmaradj neki.
Nekem ismerőseim vannak, ahol a férfiak 55 és 60 évesek, a nők 28, 30 évesek voltak amikor jött a gyerek. Ezenkívül külföldön több ilyen párt lehet látni.
Én nem tartom kifejezetten jó ötletnek. Az örökbefogadást ilyenkor meggondolnám. A gyereknek mégsem a saját apja hal meg korán, hanem egy olyan ember akire szeretettel gondol.
Igen, apukám második házasságakor 60 felett volt és akkor is, mikor a húgom megszületett. Mondjuk letagadhatna mínusz 20 évet is akár, mindig is fiatalos, pörgős ember volt.
Aki azt írta, hogy lefeküdne-e a kérdező egy ilyen korú emberrel, mégis mit gondol? A 60 feletti házasok már sosem szexelnek?
Valamennyivel több esély van valóban a félárvaságra. Az én nagyapám a születésem környékén lett szintén apa. Apám 30 éves volt, mikor születtem, nagyapám 60, s mindkettőjüknek lett egy egy babája. Három évvel később apám meghalt, a nagyapám meg nevelte tovább a saját gyerekét...
És nem azért nem tudott teljes értékű apja lenni a gyerekének, mert öreg volt, hanem mert nem tudta feldolgozzni a felnőt fia korai halálát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!