Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesóm tíz éves fia már öt éve...

Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
Hugom öt éve kiment külföldre dolgozni és azóta nem látogatja a kisfiút. Nem tudom mit tegyek mivel nem akarom, hogy intézetbe kerüljön, de a férjem folyton motyog miatta. Ti mit tanácsoltok?
2013. dec. 18. 09:07
 131/142 anonim ***** válasza:
84%

ez a gyerek nem idegen, majd ha önmagamtól vállaltam 1 évre, akkor jogos a felvetésed...

de egy kutyát, akit befogadtam, sem viszek vissza

2013. dec. 19. 13:39
 132/142 anonim ***** válasza:
24%
ja és ha valaki elvállal 1 évre egy gyereket akkor már egész életében nevelje vagy mi? omg
2013. dec. 19. 14:02
 133/142 anonim ***** válasza:
71%
tudod, ha gyámügyhöz is fordulnak, akkor is hozzájuk kerül vissza gyerek, mivel ők a legközelebbi hozzátartozói... :)
2013. dec. 19. 14:04
 134/142 anonim ***** válasza:
100%
#133,... persze... HA vállaják. Ha valamelyikük is NEM-et mond, akkor természetesen nem, a nevelőszülőségnek alapfeltétele természetesen, hogy a nevelőszülő házastársának is vállalnia kell a dolgot.
2013. dec. 19. 17:51
 135/142 anonim ***** válasza:
100%

#123/#126/#127 (stb) hogy egy szakítási szituba ki marad és ki megy, az nem kívánságműsor, azt a tulajdonviszonyok döntik el, ennyi. Ha az ingatlan valamelyiküké akkor a másik megy, ha közös, akkor meg megegyeznek valamiben... pl. hogy az ingatlanban maradó fizet a másik fél ingatlan használatáért a távozónak.

A "ki tartson el kit" sem kívánságműsor, a 3 közös gyerek eltartása közös felelősség, a negyediké meg annak a dolga teljesen, aki vállalja. De ez itt formalitás, mert rendszerint a jövedelem felét ítélik meg tartásdíjként 3 gyerek után, viszont 4 (5,6...) után se lehet többet, tehát a tartásra kötelezettnek voltaképp mindegy, hogy 3 vagy 3-nál több.

Tehát mondjuk az a (remélhetőleg ELVI) helyzet, hogy mondjuk közös az ingatlan, és a Kérdező marad a 4 gyerekkel az egész ingatlanban és a férj költözik, az úgy nézne ki, hogy a Kérdező kapja a saját fizetését, a gyerekek utáni szociális juttatásokat, meg a férje fizetése felének a közös ingatlan rá eső felének használati díjával csökkentett részét, tehát mondjuk a fizetése negyedét.

És egyedül maradna 4 gyerekkel...

Persze, ilyent lehet ötletként felvetni, de valójában a Kérdező egyáltalán nem járna jól vele a jelenlegi helyzethez képest, ha abból indulunk ki, amit mondott, vagyis hogy a férje a fő kereső.

2013. dec. 20. 03:35
 136/142 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó...igazad van...

Főleg abban,mhoyg ők úgy járnánaka a legjobban, ha értelmesen megbeszélnék a dolgokat. Csak reagáltam az előttem válaszadőra..

Egy masik tény, hogy én nemmtudnék olyan érzelmi analfabétával együtt élni, akihez 5 év alatt nem nő hozzá egy gyerek,makit óvodáskora óta nevel...de szerencsére nem én vagyok ebben a helyzetben...

2013. dec. 20. 06:57
 137/142 anonim ***** válasza:
100%

#136, valóban, mindenki azzal jár általában a legjobban, ha a felek képesek a problémákat egymással megbeszélni, megegyezni.

De nem csak az anyagi részről van szó, az egész át lett víve abszurdba... a valóságban egy ilyen ügy kb úgy nézne ki, hogy mondjuk a Kérdező bemegy a gyámhivatalba, és elindít egy evelőszülői/családbafogadási/örökbefogadási/bármilyen eljárást, mit gondolsz, mi a gyámügy első számú kötelessége?

(úgy van, az, hogy behívja nyilatkozattételre a Kérdező házastársát - mér persze, ha nem eleve együtt mentek és indították, ami ilyen esetekben szokásos). Na, ha ilyenkor a házastárs/élettárs nem megy el, vagy nemlegesen nyilatkozik, akkor az ügy lezárva, nyilván nem fognak semmilyen jogcímen egy gyereket ott elhelyezni, ahol a családtagok valamelyike kijelenti, hogy nem kívánja vállalni a felelősséget érte, csak akkor működhet a dolog, ha mindketten vállalják. (ha hivatásos nevelőszülőről lenne szó, még a tanfolyam elvégzését és az erkölcsi bizonyítványt is kérnék a férjtől IS, függetlenül attól, hogy nem ő lesz a hivatásos nevelőszülő - persze itt ezen utóbbiak nem kellenek, a tanfolyam biztosan nem, és talán az erkölcsi se.... elég ha a másik is IGEN-nek nyilatkozik)

Tudod, ez pont olyan, hogy házasság sem jön létre úgy, ha csak az egyik fél mond IGEN-t:)))

Persze erre megteheti a Kérdező, hogy elválik, és akkor felmerül a kérdés, hogy mi lesz, amíg a válóper lefut, és mennyi esélye van egy frissen elvált, 3 gyerekét egyedül nevelő nőnek arra, hogy - az előzményekkel és a kialakult kapcsolattal együtt is - őt találják a legalkalmasabbnak...

Ezekkel azért nem árt, ha a Kérdező is tisztában van, mielőtt a gyámhatóságra megy...

2013. dec. 20. 09:25
 138/142 anonim ***** válasza:
69%
Jó én csak annyit mondtam hogyha a feleségem el akarna hagyni, akkor nemérdekelne, de a közös ingatlanunkból NEM költöznék el.
2013. dec. 20. 11:34
 139/142 anonim ***** válasza:
Mennyi idősek a gyerekeid?
2013. dec. 20. 14:54
 140/142 anonim válasza:
Történt azóta valami???
2014. jan. 12. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!