Tesóm tíz éves fia már öt éve nálunk lakik. Párom már kezdi unni, hogy plusz egy gyereket etessen. Mit tehetnénk?
Én nem tudom elhinni, hogy a férjed ennyire nem kötődik ahhoz a gyerekhez. Lehet, hogy szimplán ezzel tud "zsarolni", hogy szülj még egy gyereket. Az a baj, hogy ő nem gyereket, hanem lányt akar, amire semmi garancia. Arról nem is beszélve, hogy egy 4. terhesség igen kockázatos lenne az előzményeket tekintve.
Arra meg, hogy 1 hónapot adott a teherbeesésre, nem tudok mit mondani. Ez akkora ostobaság, hogy szerintem bele se gondolt, hogy mit mond.
Menjetek el orvoshoz, és mondja el neki ő, hogy mekkora kockázattal járna ez rád és a születendő gyerekre nézve.
Azokat a hozzászólókat pedig végképp nem értem, akik idegen gyereknek titulálják az unokaöcsédet. Nem idegen, ennyi idő után akkor sem lenne az, ha nem lenne rokoni kötelék. A férjednek nem ő a baja, hanem az, hogy nincs lányotok.
Ha felnőnek a gyerekek, akkor viszont hoznak majd éppen elég lányt a házhoz. :) Ki kell várni.
Egy biztos. Nem hagynám magam zsarolni. A férjed többet veszíthet, mint Te.
Mond meg neki, hogy mivel egészségügyi szempontból nem ajánlott a negyedik terhesség, valamint még ha az is lenne nem biztos hogy lányotok születne, így nem vállalod.
Ott a három saját, és a tesód gyereke akiről /tudom jogilag nem, de érzelmi szempontból igen/ gondoskodnod kell.
Mond meg neki, hogy a gyámság alá vételt /nem tudom mi a pontos megfogalmazás/ elkezded intézni. Ő vagy partner ebben, vagy nem. Ha nem, akkor pakoljon és menjen. A három gyerekről meg anyagilag gondoskodjon.
Te dolgozol, a családi pótlék, a nevelő szülőknek járó díj, a nagycsaládos adó és egyéb kedvezmények valamint a gyermekek után járó tartásdíj elég kell hogy legyen ahhoz, hogy ne hagyd magad érzelmileg zsarolni.
Biztos vagyok benne, hogy nem menne el, csak így akar rávenni egy újabb babára. Nem törődik az egészségeddel, nem törődik a vállalt felelősséggel. Nem hiszem, hogy egy percig is hagynám, hogy két tűz közé kényszerítsen.
Simán hallgass a szívedre, és tedd azt amit tényleg helyesnek gondolsz.
miért ki?
a másik 5 ember?
A férj pedig marad a 7 embernek is megfelelő méretű ingatlanban egyedül?
A kérdező is dolgozik..stb...ha már költözés, akkor az menjen akinek problémája van..
Amúgy ez a férj nem megy sehova...ha menne, akkor ha egészséges lenne még 1 gyereket szülnie a kérdezőnek sem érné meg, hsz simán a 3 gyerekét és az 1 nevelt gyerekét elhagyná...
akik azt írják, hogy nem kötelező eltartania a gyereket, azoknak valahol igazuk van...de nem 5 év után, kell gondolkodni, hanem nem kellett volna belemenni 1 évre sem. ráadásul nem csak ő keres, tehát nem ő tartja el, ha szigorúan vesszük
Az érzelmi zsarolásával nálam elvesztette emberi mivoltát amúgy, de ez én vagyok, nem nekem kell vele együtt élnem..:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!