Miért irigykednek a sokgyermekes ismerőseink, hogy jól élünk, élvezzük az életet és nem akarunk gyereket, ők meg a 2-3 gyerek miatt szinte a nyomorban élnek?
Soha nem értettem az ilyen, vállaljunk gyereket, majd lesz valahogy -féle párokat, családokat.Mire alapoznak?Meg számolgatja az asszony, hogy most a kisgyerek után még eddig kapok gyest, akkor most kell újabbat csinálni, hogy még megint 3 évig itthon legyek.
Mi eldöntöttük a párommal hogy soha nem leszünk ilyenek, vannak még ilyen gondolkodású emberek itt?
dehogy, én azért ha a konyhában fáradozok, akkor figyelek mindenre, nem szeretem ha az étel odaég, vagy kifut.
csak azért írtam, mert sok asszony és nő ált erre a legbüszkébb , ő főzi a meleg ételt a család számára,ezért ha nem jól szólunk erről a témáról, megsértődhetnek.
de itt nem ez volt a célom, remélem nem gondoljátok?
biológia elvárás nem lehet, mert maximum egy ösztön megnyilvánulása lehet a nő testében, ami az agyában is elindít bizonyos folyamatokat.
inkább társadalmi elvárás ez, mert belénk erőltették a sok száz év alatt.már kiskorában ezt látja mindenki, családban kell felnőni, enélkül nem élet az élet.
rengeteg gyerekkori ismerősöm vett el úgy nőt, és szó szerint kényszerből gyereket csinált neki, mert a párja kérte legyen gyerek, a szülők minden héten feltették a bűvös kérdést, mikor jön az unoka.
lehet így kiteljesedni egy életben, hogy a környezetedtől függetlenítsd magad.
sok embernek ez nem adatik meg,mert beadja a derekát előbb vagy utóbb, és szülők lesznek.
biztos jó dolog, de ha erőltetnek valahonnét egy dolgot, nem biztos hogy az adott személy elvárásai felé orientálódnak majd a dolgok.
176 :) ezt kérdeztem már reggel én is, de nincs rá válasz :)
(Visszajöttem közben, lefektettem a bébiket, de túl sok érdemleges nem történt, úh megyek is.) Nézd, ti így döntöttetek, más meg máshogy. Ezen most kár itt eltémázgatni. Nagyon sokan vagyunk, akik a gyerekvállalást tudatos dolognak tartjuk, nem csak ahogy esik puffan alapon jöttek a gyerekek. Néha irigylem az ilyeneket. Valahol megvan a te igazságod is, de azért nem kell engem (meg a többieket) lehurrogni, mert gyerek(ek)et vállaltunk. Lehetsz te is boldog a saját életetedben, de hidd el, nekünk se rosszabb. Jóéjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!