Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?
Olyat többet ismerek, akik gyors egymas utanban vállaltak 3-4 gyereket, aztan kisiskolas korukra csúsztak totál szét. Minimum 10-12 evre estek ki a munkabol, es baromi nehez ennyi gyereket menedzselni, taxiztatni.
De a bölcsinel egy évről beszélunk! Beadjuk a pelenkás, gyakran alig beszélő gyereket, akiknek még nagyon bizonytalan az időérzéke, igy sokkal félelmetesebb az anyukatol valo elvalas, mint később. Nem tűnik annyira szupernek.
Én alapvetően a gyerek "erdekeiről" beszélek. Ertem azt is, hogy ha anyuka nem bírja otthon, akkor jobb ha bölcsibe megy a gyerek. Csak azzal nem, hogy ezt a döntest nem a sajat képtelensegunkkel magyarazzák, hanem a gyerekkel, hogy pl. a gyerek unja az anyjat.
Az meg csak szemelyes velemenyem, hogy nem értem, hogy plusz egy év otthon a gyerekkel miert akkor katasztrofa sok szülőnek.
A baj általában nem azzal van, hogy háromévig otthon marad, hanem amikor csinálnak még egy gyereket, azzal is otthon van 2-3 évig, és ott már alaphangon ötév esik ki.
Az elég sok szakmában hosszú idő.
Sajnálatos módon elég hosszan körbe kellett járnom a témát... A gyermeknek elsődlegesen biztonságos családi környezetre van szüksége. Tehát lehetőleg olyan szülőkre akik mérlegelnek az adott helyzetben és aszerint döntenek és ebben nem csak a gyerek érdekeit hanem a sajátjaikat is figyelembe veszik, mert bármilyen morbidnak is tűnik neked a lényeg hogy egy szerető és kiegyensúlyozott családról legyen szó. Ez nem "képtelenség" ez mérlegelés, nem tökéletes szülőkre van szükség hanem lelkikben egészségesekre, önatonisakra. (Én vagyok a depressziós anya mellett felnőtt) amúgy a gyereknek apja is van szóval nálam a döntés az ő dolgait is figyelembe veszi
54
De az a több gyerek miatt van. Ha eleve kiesne mondjuk 4 ev, de helyette 5, vagy kiesne 6 ev, de helyette 7, jellemzoen mindig plusz 1 evről beszelunk, mert a nagyobb gyerek sokszor pont azert nem bolcsis, mert jon a kisteso. Persze sokféle felállas letezhet.
De a sok kiesest inkabb a sok gyerek, semmint a bolcsi nelkuliseg okozza.
Puffoghattok csak, én akkor is elégedett vagyok a bölcsivel. Gyerek is szereti a dadusokat,csoporttársakat.így is 2 évet volt otthon,megvolt/van a biztonságos kötődés.
Ti otthon maradtatok,AZ IS jó, én viszont nem és EZ IS jó.
Viszont nekem van viszonyítási alapom,hisz otthon is ültem a gyerekkel és ebből lett bölcsi,ti viszont otthon maradtatok, de nem tapasztaltátok a bölcsit. Tehát ne adjatok arról tanácsot amit nem tapasztaltatok meg. Én sem pampogok pl arról hogy lehet több gyereket nevelni mert csak 1 van.
De még ha van is tapasztalatom nem adok tanácsot,hisz nem az én gyerekem😝
57
Honnan tudod, hogy nincs viszonyitasi alap? Nekem speciel pont van. Ez kb. olyan, mintha azt mondanad, aki probalta a bolcsit, az csakis szeretheti, az van ellene, aki nem is probalta. Hm.
Dolgoztam 3 évet, szültem 2 gyereket 5 évet voltam otthon, majd dolgoztam még 3 évet, szültem még 2 gyereket, 4 évet voltam itthon. Az első pár hét kellett a visszarázódáshoz, első évben papíron 4 órában voltam, így rugalmasabban tudtam otthon lenni, vagy jönni-menni ha kellett. Azóta ugyanúgy dolgozom,mint a többiek,de az első már önjáró.
Nem mondanám könnyűnek, tény,hogy ha az ember igazán jó anya akar lenni, akkor jó darabig nem tud jó munkaerő is lenni, és ha jó munkaerő akarsz lenni, aki nem szab határokat, terhelhető, teljesen kiszámítható, akkor egyáltalán nem leszel igazából jó anya. Elég jó anya, és elég jó munkaerő leszel, és ez máris több, mint, amire nagyon sokan képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!