Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?
Enyém jár bölcsibe és imádja,fejlesztést is intéznek neki helyben. Minden téren jobban járt ezzel mintha otthon maradt volna. Persze ez gyerek függő Enyém jól érzi magát más gyerek azóta is bőg a csoportjában. Én sem dilizek be otthon, a munka az én időm, igaz csak 4 órázom az elején ,most fogok 6 órázni mert már belerázódott a bölcsibe és talán ovira 8 órázni.
Sajna kell a pénz ,de egyáltalán nem.bánom.hogy nem.csak gügyögésből álla nap.
Arrol mi nem tehetunk, hogy te csak gügyögsz otthon a gyerekkel... ez esetben lehet tenyleg jobb a bölcsi.
Nalunk eleve nagy a csalad, sok a (kis)gyerek, sok a program, nagyszülők a szomszedban. Oké, ez lehet nem túl hétköznapi helyzet, de kikerem magamnak hogy itthon tartom "gügyögni" a gyereket.
Aki kirakja az övet 2 évesen, ám tegye.
Szerintem semmirol nem marad le, ha 3 évesen kezdi az intezményesedést. Sőt.
Munka szempontjabol plusz-minusz egy évről beszélunk. Ha a penz nem jatszik, ez minimalis különbség.
Aki 3 évet sem bír ki otthon a gyerekével az minek vállalta?
Nem gügyögni kell neki,hanem foglalkozni vele, aki unatkozik kisgyerek mellett az valamit nagyon rosszul csinál, ő tényleg adja inkább bölcsibe szegényt.
Pedig 31-es kezdte a leszólasát az otthonmaradóknak.
Amúgy azt megerteném, ha arról lenne a vita, hogy kell-e ovi. Régen nem volt kötelező,még régebben még annyira sem, csak egy év iskola előtt. Itt valoban bőven lennenek érvek, ellenérvek.
Na de egy 2 éves! Nagyon pici. Nem mondom, hogy a bölcsi rossz, vagy hogy mindenki traumatizalodna aki bolcsis, de azt hangoztatni, hogy milyen jó neki... hát az mar csak az önigazolás része.
Szomszed csaj mesélte,mennyire szereti a bölcsit a lánya, semmi baja nincs, stb.
Másfél evvel később, másról beszéltunk, de "elszólta" magát, hogy igazabol fel evig órákig sírt minden nap. Elhiszem, hogyvan aki nem,sőt, biztos van aki jól viseli, de szükseg, az nincs ra. Mégis miről marad le egy 2 éves?...
"Mégis miről marad le egy 2 éves?..."
Hát ha az anyja szarik rá, akkor elég sokmindenről. Nagyon fontos a harmadik év és inkább lássa be egy anya ha nem tud eleget nyújtani a gyereknek, vagy nem tud szívből foglalkozni vele és a háta közepére nem kíván mégegy évet így. De az is igaz, hogy ne álszenteskedjen és ne állítsa be úgy, hogy konkrétan a gyerek igényli, vállalja fel hogy ő nem képes a feladatra.
Foglalkozom vele,festés,játszótér,építő kocka,mesekönyv , gyurmázás,anyám kínja. Most is kréta filccel ablakot díszítünk. De egyszerűen akkor is untam itthon ülni és a gyerekem is unt engem,akkor is ha fejen álltam.igen van aki nem engedi el anyuka szoknyáját 3 évesen sem és van aki igen,ez gyerek függő és minden szülő eldöntheti szerinte mi jobb a hyerekének. Nem jobb ha bölcsibe jár de NEKÜNK jobb volt így. Felőlem mindenki azt csinál a gyerekével amit akar amíg az jó mindenkinek.Válaszolókkal ellentétben engem nem izgat ha vki pl otthon marad a gyerekével,kicsit sem hisz neki lehet ez a jó. Nekem viszont nem,ennyi.
Nem szóltam le senkit,csak leírtam hogy a bölcsi nem ördögtől való és nekünk bevált. 31-es voltam😉
Szerintem még igy sem marad le semmi fontosrol, ha csak nincs extrában károsítva is azzal, hogy órákat képernyőidőzik.
De valóban, engem is az zavar a legjobban, hogy sokan úgy allitjak be, mintha a gyerek igenyelné, hogy ne legyen az anyjaval. Mintha létezne valódi,közös játek 3 eves kor alatt. Mintha képes lenne felfogni, hogy anya nem örökre megy el - mert hogy időerzekük még alig van.
Ha kell a bölcsi, hát kell. De egy 2 eves biztonsagsrzetét az anya es a csalad jelenti. Annyit lesz még intézményben!
Az hogy anyuka unja magat otthon, az teljesen vilagos. Az, hogy a gyerek unja az anyjat, háát... ezt leginkabb itt a gyakorin olvasom, és szimpla projekció. A gyerek nem unja az anyját. Max átragad rá anyuka rosszkedve. Nyűglődnek együtt, de igazábol a gyereknek még ez sem rossz. Anyukanak rossz.
Sokat látom ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!