Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó az ha egy nő 3 évig...

Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Teljesen kiesik a munka világából és még a gyereknek se tesz vele jót.
dec. 30. 20:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/117 anonim ***** válasza:
25%

Aki 3 évet sem bír ki otthon a gyerekével az minek vállalta?

Nem gügyögni kell neki,hanem foglalkozni vele, aki unatkozik kisgyerek mellett az valamit nagyon rosszul csinál, ő tényleg adja inkább bölcsibe szegényt.

dec. 31. 14:36
 32/117 anonim ***** válasza:
70%
Bevallom ez a két utolsó hozzászólás (32,33) gyakorlatilag nekem szimpatikusabbá tette a bölcsit, nem akarok ennyire elszakadni a társadalomtól és ítélkezni az emberek felett 🙈.
dec. 31. 14:42
 33/117 anonim ***** válasza:
35%

Pedig 31-es kezdte a leszólasát az otthonmaradóknak.

Amúgy azt megerteném, ha arról lenne a vita, hogy kell-e ovi. Régen nem volt kötelező,még régebben még annyira sem, csak egy év iskola előtt. Itt valoban bőven lennenek érvek, ellenérvek.

Na de egy 2 éves! Nagyon pici. Nem mondom, hogy a bölcsi rossz, vagy hogy mindenki traumatizalodna aki bolcsis, de azt hangoztatni, hogy milyen jó neki... hát az mar csak az önigazolás része.

Szomszed csaj mesélte,mennyire szereti a bölcsit a lánya, semmi baja nincs, stb.

Másfél evvel később, másról beszéltunk, de "elszólta" magát, hogy igazabol fel evig órákig sírt minden nap. Elhiszem, hogyvan aki nem,sőt, biztos van aki jól viseli, de szükseg, az nincs ra. Mégis miről marad le egy 2 éves?...

dec. 31. 14:48
 34/117 anonim ***** válasza:
33%

Foglalkozom vele,festés,játszótér,építő kocka,mesekönyv , gyurmázás,anyám kínja. Most is kréta filccel ablakot díszítünk. De egyszerűen akkor is untam itthon ülni és a gyerekem is unt engem,akkor is ha fejen álltam.igen van aki nem engedi el anyuka szoknyáját 3 évesen sem és van aki igen,ez gyerek függő és minden szülő eldöntheti szerinte mi jobb a hyerekének. Nem jobb ha bölcsibe jár de NEKÜNK jobb volt így. Felőlem mindenki azt csinál a gyerekével amit akar amíg az jó mindenkinek.Válaszolókkal ellentétben engem nem izgat ha vki pl otthon marad a gyerekével,kicsit sem hisz neki lehet ez a jó. Nekem viszont nem,ennyi.

Nem szóltam le senkit,csak leírtam hogy a bölcsi nem ördögtől való és nekünk bevált. 31-es voltam😉

dec. 31. 15:41
 35/117 anonim ***** válasza:
16%
Ja és ha a gyerek nem szerette volna a bölcsit akkor simán itthon maradtam volna vele.31-es voltam.
dec. 31. 15:43
 36/117 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem még igy sem marad le semmi fontosrol, ha csak nincs extrában károsítva is azzal, hogy órákat képernyőidőzik.

De valóban, engem is az zavar a legjobban, hogy sokan úgy allitjak be, mintha a gyerek igenyelné, hogy ne legyen az anyjaval. Mintha létezne valódi,közös játek 3 eves kor alatt. Mintha képes lenne felfogni, hogy anya nem örökre megy el - mert hogy időerzekük még alig van.

Ha kell a bölcsi, hát kell. De egy 2 eves biztonsagsrzetét az anya es a csalad jelenti. Annyit lesz még intézményben!

dec. 31. 15:45
 37/117 anonim ***** válasza:
36%

Az hogy anyuka unja magat otthon, az teljesen vilagos. Az, hogy a gyerek unja az anyjat, háát... ezt leginkabb itt a gyakorin olvasom, és szimpla projekció. A gyerek nem unja az anyját. Max átragad rá anyuka rosszkedve. Nyűglődnek együtt, de igazábol a gyereknek még ez sem rossz. Anyukanak rossz.

Sokat látom ezt.

dec. 31. 15:50
 38/117 anonim ***** válasza:
42%

Oooo dehogynem, a gyerek többet akart mint amit nyújtani tudtam,miiindig többet. Igen itthon maradhattunk volna és nyűglődünk tovább, de helyette az ő érdekeit is néztem és bizony a sajátomat is. A boldog anyuka is kell a boldog gyerekhez.

Igen van aki ebben sokkal jobb és simán otthon tud maradni,de aki nem ilyen, akkor jobb ha ezt időben belátja és bölcsibe teszi a gyereket.

Aki otthon akar maradni tegye,aki bölcsibe teszi akkor tegye azt...

dec. 31. 16:22
 39/117 anonim ***** válasza:
26%
Régen, évezredekig a gyerekek nagycsaládba születtek. Társas lények, igénylik a gyerektársaságot is. Nem egészséges, ha három évig csak az anyja fejét látja, hétvégéken esetleg az apjáét. Lehet, hogy az egyévesek "csak" egymás mellett játszanak, de azzal is szocializálódnak. A két év körüliek között már gyakori az együttes játék, interakció, az első kis baráti kapcsolatok. Durva kijelenteni, hogy három éves kor alatt nem játszanak egymással a gyerekek, mert nem igaz. Ha valaki nem olyan szerencsés, hogy nagy családba szül és a gyereke folyamatosan társaságban van, annak jobb kb 1,5-2 éves kortól a bölcsi, ha csak napi négy órában is. A szülőnek is szüksége van felnőtt társaságban feltöltődésre. A bölcsiben megszokja a társaságot, alkalmazkodást, szabályrendszert, edződik az immunrendszere. Könnyebben beszokik az oviba. A három év otthon maradás a szocializmus találmánya, amivel leplezték a kapun belüli munkanélküliséget. Ez az igazság. Aláírom, hogy 1-1,5 éves koráig valóban sokkal jobb otthon a gyereknek de ezt kinyújtani 3 éves korig, na az már sok. Kiegészítés: aki meg tudja oldani a gyerek társas kapcsolatainak kialakítását, képes otthon egy a gyerek számára biztonságot nyújtó szabálytendszert napirendet kialakítani, ő maga is kiegyensúlyozott marad egészséges, felnőtt kapcsolatokkal, ám maradjon otthon három évig, de sajna ilyent még nem láttam a környezetemben, sok idegbeteg, besavanyodott, kakis pelenkák közé süllyedt, elhízott, elhanyagolt, kontroll mániás gyeses anyukát annál többet, akiknek a gyereke 3-3,5 évesen egyébként hányásig sírt óvodai beszoktatásnál vagy fél évig, olyan szimbiózisban élt anyuci al. Akik erre támadóan fognak reagálni, azok a legérintettebbek.
dec. 31. 22:16
 40/117 anonim ***** válasza:
41%
Ez a bölcsi vagy nem bölcsi olyan kerdes, mint a szülni vagy sem. Termeszetesen szíve joga mindenkinek úgy csinalni, ahogy akarja. De miert van az, hogy mindig a tudatosan "nem szülők", illetve a szandekosan (nem kényszerből) "bölcsibe adók" magyarázkodnak? Mert legbelül mindenki érzi, hogy az a természetellenesebb. Hogy az magyarázatra szorul, es nagyon szép magyarazatokat is gyartanak. Amik amolyan féligazságok, és jól hangzanak. Persze ellene is bőven lehet érvelni, mégis a bölcsisek magyarázkodnak jellemzően.
dec. 31. 23:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!