Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó az ha egy nő 3 évig...

Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Teljesen kiesik a munka világából és még a gyereknek se tesz vele jót.
dec. 30. 20:13
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
47%

Oooo dehogynem, a gyerek többet akart mint amit nyújtani tudtam,miiindig többet. Igen itthon maradhattunk volna és nyűglődünk tovább, de helyette az ő érdekeit is néztem és bizony a sajátomat is. A boldog anyuka is kell a boldog gyerekhez.

Igen van aki ebben sokkal jobb és simán otthon tud maradni,de aki nem ilyen, akkor jobb ha ezt időben belátja és bölcsibe teszi a gyereket.

Aki otthon akar maradni tegye,aki bölcsibe teszi akkor tegye azt...

dec. 31. 16:22
 42/60 anonim ***** válasza:
22%
Régen, évezredekig a gyerekek nagycsaládba születtek. Társas lények, igénylik a gyerektársaságot is. Nem egészséges, ha három évig csak az anyja fejét látja, hétvégéken esetleg az apjáét. Lehet, hogy az egyévesek "csak" egymás mellett játszanak, de azzal is szocializálódnak. A két év körüliek között már gyakori az együttes játék, interakció, az első kis baráti kapcsolatok. Durva kijelenteni, hogy három éves kor alatt nem játszanak egymással a gyerekek, mert nem igaz. Ha valaki nem olyan szerencsés, hogy nagy családba szül és a gyereke folyamatosan társaságban van, annak jobb kb 1,5-2 éves kortól a bölcsi, ha csak napi négy órában is. A szülőnek is szüksége van felnőtt társaságban feltöltődésre. A bölcsiben megszokja a társaságot, alkalmazkodást, szabályrendszert, edződik az immunrendszere. Könnyebben beszokik az oviba. A három év otthon maradás a szocializmus találmánya, amivel leplezték a kapun belüli munkanélküliséget. Ez az igazság. Aláírom, hogy 1-1,5 éves koráig valóban sokkal jobb otthon a gyereknek de ezt kinyújtani 3 éves korig, na az már sok. Kiegészítés: aki meg tudja oldani a gyerek társas kapcsolatainak kialakítását, képes otthon egy a gyerek számára biztonságot nyújtó szabálytendszert napirendet kialakítani, ő maga is kiegyensúlyozott marad egészséges, felnőtt kapcsolatokkal, ám maradjon otthon három évig, de sajna ilyent még nem láttam a környezetemben, sok idegbeteg, besavanyodott, kakis pelenkák közé süllyedt, elhízott, elhanyagolt, kontroll mániás gyeses anyukát annál többet, akiknek a gyereke 3-3,5 évesen egyébként hányásig sírt óvodai beszoktatásnál vagy fél évig, olyan szimbiózisban élt anyuci al. Akik erre támadóan fognak reagálni, azok a legérintettebbek.
dec. 31. 22:16
 43/60 anonim ***** válasza:
12%
De ostoba egy lèny vagy te.Minek szul az ilyen,mint te??
dec. 31. 22:58
 44/60 anonim ***** válasza:
43%
41 a sok idiota imádja lerázni a kölykèt ès azzal nyugtatja magát,hogy a gyereknek jobb bölcsibe.😅🤦🤦Hányok az ilyenektől,bár lehet jobb is az ilyen gyereknek ott,mint a hülye anyjával.
dec. 31. 23:01
 45/60 anonim ***** válasza:
45%
Ez a bölcsi vagy nem bölcsi olyan kerdes, mint a szülni vagy sem. Termeszetesen szíve joga mindenkinek úgy csinalni, ahogy akarja. De miert van az, hogy mindig a tudatosan "nem szülők", illetve a szandekosan (nem kényszerből) "bölcsibe adók" magyarázkodnak? Mert legbelül mindenki érzi, hogy az a természetellenesebb. Hogy az magyarázatra szorul, es nagyon szép magyarazatokat is gyartanak. Amik amolyan féligazságok, és jól hangzanak. Persze ellene is bőven lehet érvelni, mégis a bölcsisek magyarázkodnak jellemzően.
dec. 31. 23:17
 46/60 anonim ***** válasza:
72%
En egy gazdag nyugati orszagban elek mar nagyon regota. Itt nincs 3 eves szabadsag az allast max 1 evig tartjak fent. Ezert akinek fontos a munkaja es szereti is csinalni az altalaban ennek a vegen visszamegy dolgozni. de pl. ismerek olyat akinek a sajat vallalkozasa eppen felfutoban volt es 6 het utan ment vissza es a gyerekere babysitter vigyazott 4 napig egy heten. a gyerek mar 4 eves nagyon jopofa ertelmes gyerek semmi baja nem lett attolhogy mas vigyazott ra/
jan. 1. 09:10
 47/60 anonim ***** válasza:
73%

Én nem magyarázkodok, nekünk bejött a bölcsi persze aki otthon akar maradni a gyerekkel az is jó. Itt az a szégyen hogy az otthon ülő anyák egy ilyen poszt miatt tüzet köpködnek,holott szerintem mindenki úgy nevel ahogy az neki jó. Ha otthon marad,ha szoptat vagy tápszerezik ha sosem főz vagy ha igazi háziasszony akkor is az a lényeg hogy az NEKIK jó legyen.

Nem érdekel ki hogy nevel AMÍG nem szól bele az én nevelésembe.

Én imádom a bölcsit,barátnőm otthon maradt és semmi különbség a 2 gyerek között viszont mindketten elégedett anyukák vagyunk,szerintem ez is fontos.

jan. 1. 12:15
 48/60 anonim ***** válasza:
26%

Nagyvonalakban egyetertunk, de megis ugymond te "magyarazkodsz", olyan elértelemben, hogy mondod, hogy bevált, nektek jó, stb. Olyat nem igen olvasni, hogy "nekünk bevalt az otthonmaradás", mert az valahogy nem kérdeses.

jan. 1. 14:07
 49/60 anonim ***** válasza:
84%
Oké akkor én most magyarázkodom, édesanyám mindent is feláldozott értem, a lehető legkésőbb adott bölcsibe is. Depressziós lett... Hát bárcsak inkább figyelt volna magára, és ne rám akkor, lehet egészségesebb felnőtt lettem volna mint úgy hogy egész életemben azzal fenyegettek hogy mindent feláldozott értem ami miatt meg fog halni és csak értem hozták a rossz döntéseket. Szerintem mondanom sem kell hogy hány év terápia kellett (már felnőtt fejjel), hogy ezt elengedjem és egy teljes életet élhessek. Ezek után számomra az tűnik a reálisnak amikor valaki azt írja, hogy megnézte/megvizsgálta NEKIK mi a jó az adott helyzetben.
jan. 1. 14:35
 50/60 anonim ***** válasza:
15%

Ez megint a bölcsi mellett érvelés, magyarázkodáa :) kapásbol tudok mondani vagy 10 anyukat a közvetlen környezetemben, akik nem lettek depressziosak attól az 1 plusz otthon töltött évtől... kicsit belegondolva, sokkal több, mint 10. A depresszio egy eleg sok összetevős dolog.

jan. 1. 14:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!