Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó az ha egy nő 3 évig...

Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Teljesen kiesik a munka világából és még a gyereknek se tesz vele jót.
dec. 30. 20:13
 61/117 anonim ***** válasza:
69%

Ezek élethelyzetek. Ilyesmiknél a bölcsi szükségszerű, szerintem senki nem ítéli el.

Ami ellen sokan itt felszólaltak, teljesen jogosan, hogy bele lett magyarázva, hogy a gyereknek ez KELL, meg a társaság, a közösség…

Egy 4 évesnek már lehet, a 7 évesnek még valószínűbb, de egy 2 évesnek nem. Az más, ha a fentiek miatt, vagy bármi kényszerhelyzet miatt beadják, és nyilván túléli, de ferdíteni fölösleges.

És egy aprósággal kiegészíteném, amiről lehet, nem is esett szó (minden választ nem olvastam el):

Azért is elítélendő, aki otthon van, és megoldja valahogy, hogy felvegyék a gyereket a bölcsődébe, mert tényleg nagyon kevés a férőhely, és talán azzal szúr ki, ès veszi el előle a helyet, akinek tényleg szüksége lenne rá, mert nem tudja megoldani a gyereke felügyeletét.

(Negyedik gyerekkel vagyok itthon, nekem egy se járt

bölcsődébe. Sőt, a második gyerekem kiscsoportba óvodába sem járt, csak pár hónapot, mivel akkor jött a Covid-szünet…)

jan. 9. 14:24
 62/117 anonim ***** válasza:
65%
64es vagyok. Igen, ahogy írtam ezekkel én is egyetértek, én sem adtam be őket.
jan. 9. 14:55
 63/117 anonim ***** válasza:
56%
Ma is élvezte a bölcsit,plusz egyre többet beszél a beszéd fejlesztés miatt, AMIT a dadusok vettek észre. Ha otthon marad nem veszem észre időben hogy gond van.
jan. 9. 18:42
 64/117 anonim ***** válasza:
48%
Az téged minősít. Most is a neten lógsz, teli megbízható forrással a fejlődésről.
jan. 9. 18:47
 65/117 anonim ***** válasza:
56%

A neten "lógok" az 2 perc amíg férjem fürdeti🤣 bölcsivel nekem is jobb,gyereknek is jobb. Viszont ha valaki otthon akar maradni,mert NEKI úgy jó( itt is a szülő nem tudja elengedni,szóval nem a gyerek miatt marad otthon),akkor tegye azt.

Bölcsiben beszédfejlesztést kap,szociális készség fejlesztést,sószoba is van. Bent bezzeg eszi a finomfőzeléket...

jan. 10. 08:37
 66/117 anonim ***** válasza:
42%

71, értő olvasás 🤦

Neten lógsz = van neted, azaz a bölcsis néni nélkül is rájöhettél volna hogy elmarad a fejlettsége, ha arra használtad volna a netet, hogy a fejlődése menetéről olvass. De nyilván azóta se tetted, mert fogalmad sincs, hogy mikor mire van szüksége egy gyereknek.

jan. 10. 08:59
 67/117 anonim ***** válasza:
56%

A neten nincs az hogy úristen most baj van,hanem az van hogy mettől-meddig kell egy adott dolgot elérnie/csinálnia.

Arról nem is beszélve, hogy bölcsi nélkül sokkal nehezebben lehet ezt elérni a pedagógiai szakszolgálatnál. Így viszont egyből kapott segítséget ráadásul bölcsi épuletén belül. Óvoda már nem szokott erre figyelni és végképp nem szokott segíteni.

jan. 10. 10:13
 68/117 anonim ***** válasza:
33%
Ja és ha nincs bölcsiben akkor rohadtul nincs időm netezni🤣
jan. 10. 10:17
 69/117 anonim ***** válasza:
48%

Na nekem pont azért nem ment bölcsibe és tartottam otthon, mert a bölcsiben csak tessék-lassék fejlesztés van. Még az agyondícsért speciális bölcsiben se tudták vállalni, hogy ugyanúgy ugyanannyi fejlesztést kap, mint amire én hordtam. Heti 5 mozgás-, plusz heti 3 beszédfejlesztés.

A "nem evés" megoldását se a bölcsitől vártam.

Ahol nem lenne muszáj beadnu anyagi okból, ott a lusta anyák mentsvára a bölcsi.

"Majd ott megtanul enni (mert te lusta vagy takarítani utána), megtanul beszélni (aki bölcsiből jött nálunk egyáltalán nem tartott előrébb), szobatiszta lesz (mert ha otthon marad akkor felnőttként is pelenkás lesz)..."

jan. 10. 10:53
 70/117 anonim ***** válasza:
35%

#71 Ennyi erővel az lenne a legjobb, ha már egy évesen, vagy még korábban mennének a gyerekek bölcsibe. Hiszen ha egesz nap "szakemberek" között van, biztosan minden lemaradást hamarabb észrevesznek...

Régebben még az ovi szüksegességéről is viták voltak. Pláne 3 eves kortól.

A gyerek személyisege minimalisan befolyásolja azokat az élettani és fejlődéslelektani kérdéseket, amelyek általánosak, és mindenkire hasonlóan érvényesek. De szerintem el fogunk jutni oda, amit kerdező is feszeget: minek úgy egyaltalan otthonmaradni a gyerekkel. Majd a szakemberek felnevelik miutan megszületett..

jan. 10. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!