Jártam bölcsibe,nem emlékszem rá,de nem is törtem össze. A bölcsis napló szerint is elvoltam( akkoriban nem volt szokás a feljelentgetés mert nem történt volna semmi,szóval nem volt okuk hazudni). Gyerek függő hogy kinek való q bölcsi és az úgyis ott kiderült. Volt akit hazaküldtek beszoktatás qlatt mondván még nem bölcsi érett,szóval ha nem való bölcsibe úgysem erőltetik.
jan. 12. 21:04
82/117 anonim válasza:
Én meg egy évet jártam óvodába és sose volt gondom se az iskolában, se munkahelyen a többiekkel és ha csapatban is jól dolgozom.
Most ez sztm nem csak ezen mullik.
Amúgy ahány ház annyi szokás, sztm nem kell leszolni azt se aki otthon marad a gyerekkel meg azt se, aki nem.
jan. 12. 21:39
83/117 anonim válasza:
Én utáltam a bölcsit meg az ovit is, mert bunkók voltak a gondozók, elég szociális lény vagyok, de onnan nem tudsz menekülni. Pokol az egész a gyereknek, ha tehetném soha nem engedném pedagógusok közé a gyerekeimet, mert az én, de megkockáztatom az egész generációm, traumáiért nagyban felelősek. A helyzet pefog jelenleg egy szemmel sem jobb a közoktatásban.
Én amennyit csak tudom magamhoz közel,tőlük távol tartom a gyerekeimet.
jan. 13. 04:46
84/117 anonim válasza:
#81 Nem azèrt utálod a közössèget,mert nem jártál bölcsibe.Baromságokat ne írj.
Te alapbol ilyen vagy,mint az ismerősom.Járt bölcsibe IS ,mègis antiszociális.Na ehhez mit szolsz?Lányom 4èvesem ment oviba,előtte sehova nem járt,mègis imádja a gyerekeket,imádja az embereket.Be nem áll a szája.Mindenkivel ugy beszèlget,mintha ezer ève ismernè.Neked a szüleid valószínű vissza húzódók ès nem társasági emberek.Nem vittek tèged sehova.Ezt láttad otthon!Mi a fèrjemmel imádjuk a társaságot,szeretünk jönni menni.
jan. 14. 07:30
85/117 anonim válasza:
#85 az ovi megint más,itt bölcsiről van szi
jan. 14. 07:31
86/117 anonim válasza:
Amugy èn már attol is rosszul bagyok,ha anyuka otthon mereszti a s..gèt,de a gyereke oviba alszik🤬Tudom minnèl kevesebbet kelljen vele lenni.
jan. 14. 07:32
87/117 anonim válasza:
Anyuka nem mereszti a seggét hanem többnyire alszik/ házimunkát végez( mert éjjel nem akart aludni a gyerek). Mire elkészülsz mindennel már mehetsz is az oviba,nagy lustulás🙄
jan. 14. 08:33
88/117 anonim válasza:
Plusz van az a gyerek aki az oviban alszik mint a tej, de ha ebéd után megzavarod ezt a hazavitellel, akkor otthon már nem. Pedig szüksége lenne rá, estére kiborul ha nem aludt.
Ha a kistesó miatt van otthon a szülő, akkor ez a kicsi alvását is összezavarhatja, mert ebéd utánra általában fix időben kell menni, alvás utáni hazahozatalnál viszont lehet fél órát minimum csúsztatni ha épp elaludt a kisebbik.
jan. 14. 09:26
89/117 anonim válasza:
A gyerekem 15 hónapos, bevallom őszintén, én nagyon élvezem, hogy itthon vagyok vele, azért is, mert imádom őt, de azért is, mert sokkal jobb itthon lenni, mint minden nap bejárni dolgozni felnőttek közé. :D és de, minél tovább van otthon a gyerek az anyjával, az annál jobb a lelkének, és az egészséges fejlődésének is minden téren! Én nem tervezem bölcsibe adni, ha csak nem az ehenhalas múlik rajta, és valószínűleg szerencsére nem fog. Full introvertalt vagyok, nekem egyáltalán nem hiányzik a felnőtt társaság napi szinten, elég annyiszor, amennyit eljarunk néha ide-oda. De a kisfiam is egy nagyon boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, gyönyörűen fejlődő kisfiú, neki ez a legjobb.:)
jan. 17. 16:05
90/117 anonim válasza:
95os vagyok, most olvastam végig a válaszokat. Na szóval. Valaki írta, hogy akinek nem volt/nem lesz bolcsis a gyereke, annak nem is lehet erről az intézményről viszonyítási alapja, szóval hogyan írhatja, hogy rossz...nekem van viszonyítási alapom a másik oldalról: kisgyermeknevelo a szakmám, így dolgoztam is bölcsiben. Hát az ég óvja meg a volt kolléganőim 90%atol a gyerekeket. Azért nem fogok soha többé ilyen területen dolgozni, mert annyi rosszindulattal én sehol nem találkoztam még életem során, mint ott, pedig mas helyeken, területeken is kijutott nekem az emberi rosszindulatbol bőven, de az tényleg a legalja volt. Nyilván vannak pozitív ellenpeldak, de sajnos az sem ritka ilyen helyen, amit én láttam, tapasztaltam, és ahogy írták már mások is, még egy 3 éves ovit kezdő gyerek is nagyon kicsi és szenzitív, nemhogy egy 2 éves...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!